Pomady do brwi

Ingrid Cosmetics Professional Eyebrow Pomade Profesjonalna pomada do stylizacji brwi

• 21 marca 2023 o 12:25
    Jest ok, ale niedopracowana
    Produkt zamówiłam w drogerii internetowej, ponieważ był w promocji w zachęcającej cenie. Lubię podkreślać wyrazistość brwi przy pomocy pomady, więc stwierdziłam, że chętnie ją przetestuję. Zależało mi na kosmetyku, który posłuży mi przez długi czas, nie tracąc zarazem na jakości. Pomada umieszczona jest w malutkim a'la słoiczku, prostym w użytkowaniu. Ze względu na kremową konsystencję, warto szybko go zamykać po aplikacji, ponieważ produkt może wysychać. Na początku używania, pomada nakładała się bezproblemowo i nie potrzeba było zużywać jej dużej ilości. Jednak z czasem, bardzo nierównomiernie zaczęła rozprowadzać się po brwiach, przy czym szybko się ścierała i rozmazywała. Niestety, poprzez słabą pigmentację, potrzebowałam dość wiele czasu, aby doprowadzić swoje brwi do ładu. Choć produkt ten dostępny jest w kilku wersjach kolorystycznych, to najciemniejsza wersja, której używałam, w rzeczywistości wyglądała dosyć jaśniej i dopasowywała się bardziej do mojego naturalnego koloru brwi. Efekt końcowy był zadowalający, ponieważ elegancko tworzył efekt wyraźniejszych brwi, to jednak czas na malowanie był zdecydowanie zbyt długi i chwilami trzeba było się namęczyć, żeby cieszyć się pięknymi brwiami. Podsumowując, z jednej strony pomada sprawdziła się, tworząc naturalny i piękny efekt, ale z drugiej strony, rozmazywanie się produktu oraz jego nierównomierna aplikacja sprawiały, że miałam ochotę ją wyrzucić. Jednak z czasem wypracowałam umiejętne wykorzystanie tego produktu, ale ponownie raczej go nie kupię.
    • niska cena
    • naturalny efekt
    • kilka wersji kolorystycznych
    Wady:
    • szybko się ściera i rozmazuje
    • słaba pigmentacja
    • nierównomiernie się rozprowadza
    Drogeria Cocolita.pl
  • 10 maja 2021 o 16:04
    Jest ok
    Z tym produktem fajnie mi się pracuje, kolor trafiłam idealny, nie rozmazuje się, mogę dotykać później brwi bez obawy, że skończę z ciemnym czołem, co prawda nie przypilnowałam i szybko mi wyschła, ale dodaje sobie do niej odrobinę bazy pod makijaż i wtedy jest jak nowa (polecam ten sposób, daje radę też mgiełka do twarzy). Opakowanie też przypadło mi do gustu.
  • 6 września 2020 o 16:16
    Jedna z lepszych
    Jestem zaskoczona opiniami negatywnymi tej pomady, już kilka przewinęło się przez moje ręce i muszę powiedzieć, że ta należy do tych najlepszych. Używam jej kilka mscy i nie zauważyłam jej zgrudkowania czy zasychania. Jest super łatwa w użyciu, jej konsystencja pozwala na precyzyjne uzupełnienie ubytków brwi i nadania im ładnego kształtu. Mój kolor to ciemny brąz i idealnie pasuje do mojej karnacji jak i włosów. Lekkosc malowania przy jej użyciu to świetny komfort gdyż do tej pory zdarzało mi się wręcz wyrywać włoski przy malowaniu innymi pomada mi, trzeba było dość mocno przyduszać przy nakladaniu. Ja jestem z niej bardzo zadowolona i osobiście ją polecam. Jak do tej pory jest to moja jedna z najlepszych i nie mam zamiaru szukać innej, gdyż ta daje efekt na jakim mi zależy.
    • Łatwość aplikacji
    • Kolor
  • 26 maja 2020 o 19:17
    Nie polecam
    Pomada była super tylko na początku, dobrze się rozprowadzała, kolor też jest ładny. Jednak po miesiącu zaczęły się robić grudki, zaczęła się ciężko rozprowadzać, aż w końcu wyschła i nie nadaje się do niczego. Kolor zmienił się także na bardziej rudawy, żółty. Opakowanie wygląda ładnie, ale zawartość jest nie do użycia. Lepiej dołożyć trochę pieniędzy i kupić coś lepszego,
    Horaniu
    11 sierpnia 2019 o 22:36
    Jestem na nie.
    Pomady używam od 2 miesięcy. Na początku było okej, dobrze się rozprowadzała i gładko sunęła po brwiach. Jednak teraz zauważyłam, że stała się ona sucha i tępa w użyciu. Dodatkowo zaczęła robić brzydkie grudy, zostające na brwiach, których nie można usunąć w żaden sposób. Nierownomiernie pokrywa moje brwi, w jednym miejscu pigmentu jest mniej, w drugim więcej. Kupiłam skuszona bardzo niską ceną, jednak chyba wolę kupić coś droższego i lepszego.
    Zalety:
    • ładny kolor
    Wady:
    • tworzy grudy
    • tępa i sucha
    • trzeba użyć duraline
    • słabo napigmentowana

Zobacz także inne Pomady do brwi