Pomadki i szminki

Rimmel Stay Satin Liquid Lip Colour Szminka w płynie o satynowym wykończeniu

• 2 kwietnia 2023 o 19:31
    Średnia bez szału
    Produkt zakupiony w markecie,ma klasyczne opakowanie ładny słodki zapach rzadką konsystencję o dobrej pigmentacji kryciu jest bezproblemowa w aplikacji ,szybko zastyga nadaje na ustach ładny satynowy efekt o dobrej trwałości, według mnie raczej średnia pomadka która nie jest hitem ani bublelm ,wybrałam kolor nr700 Take a Chill Pill beż w ciepłym odcieniu
    Zalety:
    • Dostępność
    • Bezproblemowa w aplikacji
    • Konsystencja
    • Pigmentacja
    • Krycie
    • Średnia trwałość
    • Nadaje ładny kolor o satynowy wykończeniu
  • 28 czerwca 2022 o 17:41
    Niestety nie lubię jej
    Pomadkę kupiłam w bardzo niskiej cenie w drogerii internetowej. Kierowałam się marką, stwierdziłam że nie może być zła. Ale niestety uczucie lepkości jakie pozostawia na ustach jest dla mnie nie do zniesienia. Zamiast tej pomadki Rimmel radzę kupić kilka tanich pomadek z Golden Rose / Hean / Miss Sporty / Wibo bo są kilkukrotnie tańsze i wielokrotnie lepsze.
    Wady:
    • pozostawia usta lepkie na długo
  • 27 października 2020 o 12:51
    Piękny satynowy efekt
    Od czasu do czasu lubię zamienić matowe pomadki, których zwykle używam, na te mniej obciążające usta. Rzadko używam błyszczyków, bo większość z nich niemiłosiernie się rozmazuje. Po płynną pomadkę Rimmel Stay Satin sięgnęłam zachęcona jej matową wersją, która była bardzo trwała. Satynowa wersja też spisuje się świetnie pod tym względem. Posiadam kolor 130 Yuppie, chyba najbardziej twarzowy z całej gamy - jest to nieoczywisty róż, zawierający zarówno ciepłe, jak i chłodne podtony. Bardzo uniwersalny i idealny na co dzień. Produkt mieści się w eleganckim, solidnym opakowaniu. Posiada aplikator typowy dla większości pomadek w płynie - jest bardzo precyzyjny i z łatwością można pomalować nim usta bez wcześniejszego obrysowania ich konturówką. Konsystencja pomadki jest optymalna - aplikacja przebiega bezproblemowo. Kosmetyk ma dość mocno wyczuwalny chemiczny zapach, ale nie jest to dla mnie duża wada. Pomadka Stay Satin zaskoczyła mnie poziomem krycia - już jedna warstwa jest w stanie pokryć usta jednolitym kolorem. Zdecydowanie dużą zaletą jest też jej trwałość - dzięki temu, że częściowo zastyga na ustach, nie migruje poza kontur ust i nie wymaga wielu poprawek w ciągu dnia. Odbija się na szklankach, ale jednocześnie ubytek koloru po jedzeniu i piciu nie jest na ustach zauważalny. Nie zauważyłam, by wysuszała usta, ale trudno mi to ocenić, bo pod każdą pomadkę stosuję nawilżający balsam. Pomadka Rimmel Stay Satin to do tej pory jedna z najlepszych satynowych pomadek w mojej kolekcji. Polecam!
    Zalety:
    • piękny, twarzowy odcień
    • precyzyjny aplikator
    • krycie
    • piękny satynowy efekt
    Wady:
    • chemiczny zapach
    • zostawia ślady
  • 3 marca 2020 o 12:13
    Wszystko fajnie, ale...
    Mam dwa odcienie nr 200 i 800, kolory są piękne, mocno nasycone. Stay Satin nie wysusza tak ust jak jej siostra Stay Matte, łatwo się nakłada, pięknie kryje, jest wystarczająco trwała i wszystko byłoby jak w bajce gdyby nie to koszmarne plamienie zębów, którego nie jestem w stanie znieść. Co 5 minut sprawdzam w lusterku i za każdym razem mam ubrudzone zęby, w związku z tym że szminka nie zastyga na amen brudzi wszystko dopóki po prostu nie zejdzie z ust. Dla mnie jest to mankament nie do przyjęcia, poza tym byłaby idealna.
    Zalety:
    • Lekka
    • Super krycie
    • Piękne kolory
    Wady:
    • Przenosi się na zęby
  • 16 stycznia 2020 o 20:43
    Pozytywne zaskoczenie
    Mam złe doświadczenia ze szminkami z Rimmela, miałam je lata temu, i były tłuste, nietrwałe, odbijające się na wszystkim. Skusił mnie jednak piękny kolor 600, arbuzowy, cudowny. Pomadka ma bardzo dobre krycie, rysuje ostre krawędzie, nie zastyga, ale jakby...gęstnieje? Staje się lekko gumiasta? W każdym razie, jest wygodna w noszeniu, nie rozlewa się, nie rozmazuje. Obawiałam się tej satynowej formuły, ale na szczęście tylko trochę połyskuje. Trwałość podobna do wykręcanych pomadek, estetycznie się ,,zjada" z ust. Nie wiem, czy jeszcze dostępne są w sklepie, ale jakby mi wpadł oko kolejny kolor, to bym kupiła.