Kosmetyki antycellulitowe

Khadi Antycellulitowy olejek z 10 ajurwedyjskich ziół

• 29 kwietnia 2021 o 9:13
    Bardzo ciekawy i godny wypróbowania
    Olejek kupił na promocji w drogerii internetowej i uważam że jest naprawdę bardzo fajny, osobiście szukałam olejku do banki chińskiej i sprawdza się super po nim oraz bańce skóra jest napięta i odżywiona, olejek szybko się wchania, ma bardzo fajny zapach, osobiście nakładam go czasami również na noc na twarz i od pewnego czasu zauważyłam znaczna poprawę cery, zminimalizowały mi się krostki na buzi a koloryt wyraźnie się wyrównał.
    Zalety:
    • Działanie
    • Szybko się wchania
    • Jest uniwersalny zarówno do ciała jaki i twarzy
    Wady:
  • 16 listopada 2020 o 21:21
    Khadi, Antycellulitowy olejek z 10 ajurwedyjskich ziół
    Mimo diety i aktywności fizycznej, przy stosowaniu tabletek antykoncepcyjnych, zauważyłam, że moja skóra w okolicy pośladków, nie jest tak gładka i równa jak była zawsze. Nie był to jakiś tragiczny cellulit, ale na pewno nie była to idealna jędrność. Ponieważ bardzo cenię sobie firmę Khadi – używałam już ich henny oraz olejków przeciwstarzeniowego, Amli i stymulującego porost włosów – postanowiłam przetestować także olejek antycellulitowy. Kupiłam pełnowymiarowe opakowanie 100 ml i wcierałam za pomocą masażera codziennie po kąpieli. Olejek znajduje się w eleganckiej, lekkiej, przezroczystej, szklanej butelce z pompką, która daje nam odpowiednią ilość produktu i nie zacina się. Zakrętka nie odpada, zdejmuje się lekko. Zwartość to olejek o kolorze miedzianym, intensywnie pachnący indyjskimi ziołami. Zapach ten jest intensywny, ale raczej przyjemny. Mimo iż jest to olejek, to ma bardzo lekką i mało tłustą konsystencję. Szybko się wchłania, nie powoduje efektu klejenia się skóry. To jest bardzo dobrze zauważalne, kiedy mamy zwierzęta i widzimy, że nie mam za chwilę na tyłku mnóstwa kłaczków. Nie brudzi też pościeli ani ubrań. Po nałożeniu na ciało zapach jest lżejszy i przyjemny. Olejek jest wydajny, co mnie miło zaskoczyło, bo cena nie jest zbyt niska. Zwłaszcza, że Khadi zmniejszyło pojemność swoich olejków, zostawiając tę samą cenę jaką miały olejki o większych pojemnościach. Dwa naciśnięcia pompki wystarczają na jeden pośladek i udo. Łącznie cztery kliknięcia – a produktu niemal nie ubywa. Dostępność olejków nie jest zbyt wysoka – dostępne są w internecie (należy uważać aby kupić oryginalny produkt Khadi) oraz w wybranych sklepach stacjonarnych, które współpracują z dystrybutorem. Mam ogromne szczęście, gdyż w moim mieście mam kilka sklepów w których mogę kupić produkty tej marki. Czy warto kupić olejek? Myślę, że jest bardzo pomocny w pozbywaniu się cellulitu. Zawiera w sobie wszystko co najważniejsze w walce z tym wrogiem. Nawilża masowane nim okolice, pomaga napiąć skórę. Skóra rzeczywiście zrobiła się bardziej elastyczna, cellulit malał. Należy jednak pamiętać aby odstawić to, co służy cellulitowi, zwiększyć aktywność fizyczną, pić więcej wody i zdrowiej się odżywiać.