Koncentrat kupiłam z myślą o używaniu go w miesiącach zimowych kiedy to moja aktywność ruchowa na ogół znacznie spada. Nie mam wielkiego problemu z cellulitem, no ale nie da się ukryć, że skóra zwłaszcza na udach z biegiem czasu straciła nieco na sprężystości i z pewnością przydałby się jej zastrzyk ujędrnienia.
Dobrze mi się używało tego produktu. Opakowanie jest niewielkie, ale pękate, zgrabne, starczyło na kilka miesięcy codziennego używania. Tak jak wspomniałam wcześniej, używałam go tylko na pośladki i uda, dlatego wystarczył na tak długo. Pompka bardzo dobrze działała przez cały czas stosowania, nic mi się nigdy nie zacięło. Koncentrat ma przyjemny zapach, perfumowany, ale nie do przesady. Pachnie identycznie jak jakiś inny kosmetyk od Bielendy, który kiedyś miałam, ale nie jestem w stanie sobie przypomnieć co to był za produkt. W każdym razie jak poczułam zapach to poznałam, że miałam kiedyś kosmetyk, który pachnie dokładnie tak samo, stąd moje założenie, że to musiało być coś również od Bielendy.
Koncentrat ma konsystencję tak jakby rozwodnionego żelu, dość płynną, więc należy uważać przy aplikacji. Wchłania się naprawdę świetnie. Zaraz po nałożeniu można wyczuć delikatnie lepką warstwę, ale dosłownie 2-3 minuty i wszystko wchłania się idealnie. Musze przyznać, że produkt genialnie wygładza skórę. Naprawdę, to jego największy atut! Skóra po jego użyciu jest tak gładka, dosłownie jak aksamit, palce aż suną po jedwabiście gładkiej skórze. Używany regularnie potrafi super wygładzić skórę i ją ujednolicić. Tak więc dla efektów dotykowych zdecydowanie warto go używać. Jeśli chodzi o efekty wizualne z kolei... tu już jest nieco słabiej. Koncentrat, owszem, delikatnie ujędrnia skórę, wspomaga walkę z cellulitem, lekko nawilża i zmiękcza skórę. Zdaję sobie sprawę, że w walce z jędrną skórą kosmetyki akurat pełnią najmniejszą rolę, więc nie jestem zbyt surowa. Mimo to liczyłam na trochę bardziej widoczne efekty, a po kilku miesiącach stosowania nie widzę jakiejś drastycznej różnicy w kondycji skóry, poza wygładzeniem, o którym wspomniałam wcześniej. Tym bardziej mnie to dziwi, bo producent wspomina, że koncentrat wspiera walkę nawet z zaawansowanym cellulitem. Jako pomoc w walce z jędrną skórą na pewno się przyda. Sam wiele nie zdziała, ale myślę, że wiedzą to wszyscy, którzy świadomie i poważnie podchodzą do tematu ujędrnienia skóry. Na pewno jest to ciekawy produkt i wart wypróbowania.