Pomadki i szminki

Cien Matte Liquid Lipstick Matowa pomadka w płynie

Elizeum
    20 lutego 2020 o 1:53
    Nie zachwyca
    Kupowanie kosmetyków Cien jakoś nie wychodzi mi na dobre. Cena niska, ładny czerwony kolor, ładny zapach i tu się kończą plusy. Pomadka ma bardzo suchą konsystencję, szybko zasycha i nie ma mowy o porawce. Mało też jej się nabiera na aplikator i trzeba to robić kilka razy, żeby pokryć całe usta. Ściera się od jedzenia, ale na krawędziach ust zostaje i ciężko to zetrzeć chusteczką. Zapłaciłam za nią kilka złotych, ale nawet za tyle nie było warto.
    Zalety:
    • nasycony kolor
    • ładny zapach
    • niska cena
    • niewygodna aplikacja
    • za szybko zastyga
  • 23 grudnia 2019 o 21:09
    Ładne kolory ale bardzo sucha
    Pomadki kupiłam w Lidlu zachęcona niska cena. Była w 5 kolorach, ja wybrałam dwie różowe. Opakowanie fajne solidne, aplikator mało precyzyjny, a konsystencja pomadki bardzo sucha wręcz tepa. Duży plus za ładne kolory i że producentem jest Wibo. Trwałość słaba, brzydko się zjada. Mam zuzyje ale więcej nie kupię.
  • 30 lipca 2019 o 8:22
    Słaba
    Pomadka niestety jest słaba. Bardzo kiepska pigmentacja, przez co produkt musi być nałożony na usta w wielu warstwach. Sama aplikacja nie jest łatwa, ponieważ pomadka jest jakby półtransparentna przy nakładaniu, co znacznie utrudnia. Efekt bardzo subtelny. Biorąc pod uwagę, że na rynku jest wiele świetnych matowych pomadek w takich samych lub niewiele wyższych cenach, ta wypada bardzo blado.
    Zalety:
    • faktycznie po zastygnięciu jest to mat
    • aplikacja
    • pigmentacja
  • 25 kwietnia 2019 o 8:46
    Taka o...
    Kupiłam ja w Lidlu. I powiem, że sama formuła jest fajna. Szybko zastyga kolory są ładne, ale aikator bardzo mało precyzyjny, nie da się nim ładnie wyrysowac ust. Po jakimś czasie kiedy ja nosiłam na ustach robili mi się grudki. Zapach pomadki jest bardzo specyficzny mi nie odpowiada. Poza tym szybko się ściera z ust.
    Zalety:
    • Kolory
    Wady:
    • Trwosc
    • Dostępność
  • 18 kwietnia 2019 o 8:24
    Nie jest źle
    Kupiłam tę pomadkę z czystej ciekawości w Lidlu za w zasadzie śmieszne pieniądze. Pomadka jest kremowa w odróżnieniu od innych tego typu, które w większości są płynne. Jest trochę problemów z jej aplikacją, trzeba robić to kilkakrotnie i w związku z tym nie wydaje mi się być ona zbyt wydajna. Nie należy do zbyt trwałych ale ściera się dość równo. Pomadka jest wyczuwalna na ustach jednak w moim przypadku w stosunku do np. GR nie wysuszyła i nie ściągnęła zbytnio ust. Jak na taką cenę nie jest tak źle.
    Zalety:
    • kremowa konsystencja,
    • nie wysusza przesadnie ust,
    • równo się ściera,
    • cena,
    Wady:
    • kłopotliwa aplikacja,
    • nie jest wydajna,
    • nie trwała,
    • zwykle Lidl wypuszcza jedną partię takich kosmetyków.