FUNKCJA: demakijaż
PRZEZNACZENIE: każdy rodzaj cery
SKŁADNIKI AKTYWNE:
► olej ze słodkich migdałów (Prunus Amygdalus Dulcis Oil) – chroni naskórek przed utratą wilgoci, łagodzi stany zapalne i przyspiesza gojenie się ran, intensywnie nawilża, odżywia, zmiękcza i wygładza skórę;
► olej z pestek winogron (Vitis Vinifera Seed Oil) – chroni naskórek przed utratą wilgoci, łagodzi stany zapalne i zwęża rozszerzone pory, intensywnie nawilża, chroni i odżywia, wygładza, ujędrnia oraz uelastycznia skórę, redukuje zmarszczki;
► olej lniany (Linum Usitatissimum Seed Oil) – chroni naskórek przed utratą wilgoci, łagodzi stany zapalne i przyspiesza gojenie się ran, intensywnie nawilża, odżywia, zmiękcza i wygładza skórę;
► olej abisyński (Crambe Abyssinica Seed Oil) – wspomaga regenerację naskórka, intensywnie nawilża, odżywia, zmiękcza i wygładza skórę, redukuje zmarszczki;
► olej z awokado (Persea Gratissima Oil) – chroni naskórek przed utratą wilgoci, intensywnie nawilża, odżywia, zmiękcza i wygładza skórę;
► octan tokoferylu, witamina E (Tocopheryl Acetate) – wzmacnia, uelastycznia i regeneruje naskórek, łagodzi stany zapalne i przyspiesza gojenie się ran, redukuje zmarszczki;
► olej manuka (Leptospermum Scoparium Leaf Oil) – oczyszcza, działa przeciwzapalnie, antybakteryjnie i antygrzybicznie, zmiękcza i wygładza skórę;
SPOSÓB UŻYCIA:
Niewielką ilość olejku (1-2 pompki) nakładam najpierw na czyste dłonie, rozcieram go (ciepły olejek lepiej rozpuszcza zanieczyszczenia), a następnie nakładam na twarz i masuję dokładnie każdą partię tak, żeby produkt skutecznie rozpuścił zabrudzenia. Po około dwóch minutach lekko zwilżam dłonie i kontynuuję masaż twarzy (etap ten ułatwia późniejsze zmycie produktu). Po dokładnym oczyszczeniu twarzy, zwilżonymi ręczniczkami kosmetycznymi lub wacikami zmywam olejek i kontynuuję wieczorną pielęgnację.
SZCZEGÓŁY PRODUKTU:
► OPAKOWANIE
Olejek znajduje się w ciemnej, plastikowej buteleczce z pompką o pojemności 150ml. Wygodny dozownik pozwala łatwo wydobyć wymaganą ilość produktu. Szata graficzna jest prosta, czytelna i zgodna z innymi produktami od Nature Queen. Na opakowaniu znajdują się wszystkie niezbędne informacje na temat produktu, czyli składniki, sposób użycia i data ważności.
► FORMUŁA
Olejek ma niezbyt gęstą, tłustą konsystencję, dzięki czemu łatwo rozprowadzić go na twarzy. Formuła kosmetyku ma jasny, żółtawy kolor.
► ZAPACH
Zapach jest słodki, delikatny i szybko ulatnia się podczas masażu twarzy.
► WYDAJNOŚĆ
Wydajność produktu jest bardzo dobra. Na jedną aplikację wystarczają mi 1-2 pompki kosmetyku. Przez dwa tygodnie zużyłam zaledwie 1/8 opakowania. Olejku z pewnością starczy na około 3 miesiące codziennego użytkowania.
OPINIA KOŃCOWA:
Odżywczy olejek do demakijażu od Nature Queen to pierwszy produkt, jaki wykorzystałam w nowej dla mnie dwuetapowej metodzie oczyszczania twarzy. Jestem pod wielkim wrażeniem tego kosmetyku. Olejek dokładnie i bezproblemowo rozpuszcza nagromadzone na twarzy sebum i makijaż (nawet ten wodoodporny), pozostawiając skórę nawilżoną, gładką i miękką w dotyku. Olejek jest bardzo delikatny, nie spowodował u mnie żadnych podrażnień ani łzawienia oczu. Produkt nie wywołuje uczucia ściągnięcia czy wysuszenia, nie zapycha porów (o co bałam się najbardziej, ze względu na moją problematyczną cerę). Skóra zdecydowanie wygląda na zdrowszą i bardziej promienną. Cena olejku jest bardzo przyzwoita (w promocji można go dostać za niecałe 30zł), biorąc pod uwagę działanie i naturalny skład produktu.