Emulsje, esencje i boostery

Organic Life Fitoregulator `Smocza krew`

Organic Life Fitoregulator Smocza Krew Preparat Naturalny Bez Konserwantów 15 g

• 2 lipca 2024 o 9:42
    Nie działa, ale ładnie wygląda, bo malutki i szklany
    Pani w zielarskim poleciła mi ze względu na działanie przyspieszające regenerację skóry. Potem zresztą poczytałam o smoczej krwi i zdecydowałam, że jest to składnik w punkt dla mnie, ze skórą tłustą i reaktywną oraz tendencją do niepotrzebnego grzebania w niej paluchami. Niestety się przeliczyłam i produktu nie zużyłam. Nie odpowiadała mi konsystencja i brak efektów, choć samą krew wypróbuję pewnie jeszcze w jakiejś innej formie. Produkt ma bardzo zbitą konsystencję żółtej wazeliny, wymaga podważenia paznokciem. Lekko też barwi skórę, więc wymaga dobrego rozsmarowania. Zapachniony jest lekko kwaskowato, bardzo naturalnie, choć nie jest to mocno wyróżniający się zapach i nie kojarzy się z niczym konkretnym. No i działanie na minus. Spodziewałam się przynajmniej minimalnego działania gojącego, jednak u mnie ono zwyczajnie nie nastąpiło. Stosowany na ranki po krostkach jedynie je przykrywał ochronną warstwą, ale bez przyczynienia się do szybszego ich gojenia. Podobnie miało się ze strupkami na ciele. Nie przydało mi się też jego działanie natłuszczające, bo było bardzo powierzchowne i wcale nie takie znowu wystarczające, bo suche skórki nadal odstawały. Nałożony grubszą warstwą jest widoczny, lekko żółty i niejednolity. Krzywdy nie robi, bo nie piecze ani nie zaognia bardziej już i tak czerwonych plam, ale nie łagodzi ich i nie gasi stanów zapalnych. Mam sprawdzone, o wiele szybciej działające produkty, przez które po ten właściwie nie sięgałam. Powędrował więc do mamy, która zużyła go do ust. Zachwytów nie przekazała. W międzyczasie na lepsze zmieniło się pudełeczko - obecnie jest szklane, przezroczyste, z dobrej jakości białą zakrętką. Choć na stronie widziałam jeszcze nowszą, bardziej kolorową odsłonę.
  • 23 października 2021 o 16:14
    Wielofunkcyjna maść
    Smocza krew to genialna, wielofunkcyjna maść! Świetnie goi opryszczkę, rany, stłuczenia. Fenomenalnie poradziła sobie u mnie w przypadku dużych wyprysków na twarzy. To maść, która świetnie koi i regeneruje skórę. Dla mnie ma ona wręcz lecznicze działanie. Jest to produkt, który zawsze muszę mieć pod ręką.
  • 24 maja 2021 o 20:49
    Smocza krew
    Nazwa tego fitoregulatora jest intrygująca i od początku wiedziałam, że sama muszę przetestować co to jest! Smocza krew to małe opakowanie w tej chwili już szklane, 15 ml zbitego preparatu- który pod wpływem ciepła skóry mięknie i super się nim smaruję buzię czy inne części ciała. Bo to jest kosmetyk naturalny wielofunkcyjne, na rany, zadrapania, ugryzienia komara czy osy- nie swędzi wtedy- wypróbowane! Mi często pęka skóra wokół paznokcia u ręki, ból okrutny. Wtedy od razu w ruch idzie Smocza krem- grubsza warstwa- kilka razy to powtórzę i już problemu nie ma. Smoczą krew także polecam po zabiegach kosmetycznych. Smocza krew to jest jeden z moich ulubionych naturalnych kosmetyków.
    Zalety:
    • działanie, skuteczność, naturalność, skład, konsystencja, cena, opakowanie
    Wady:
  • 28 kwietnia 2020 o 20:48
    Smocza krew
    Moim zdaniem smocza krew powinna znaleźć się i każdego w domu, pomaga na drobne jaki i te duże rany (poparzenie rurą od motoru wyleczyła bez zostawienia sladu). Smocza krew pomoże uleczyć trądzik, pomaga w zwalczaniu przebarwień. Jest wydajna. Jedynym minusem to że się nie wchłania.
  • 11 września 2019 o 20:02
    Sama natura
    Super kosmetyk dla małych i dużych.Używam zarówno dla dziecka na wszelkie rany i zadrapania jak i dla siebie np. na rozdrapane pryszcze.Kosmetyk w 100% naturalny, pełny dobroczynnych olejów, maseł i ekstraktów.Mega wydajny a cena na promocji 26zł .Niby małe opakowanie 15g ale wystarczy odrobina na zranienia.Wydobywam go z opakowania szpatułką aby nie przenosic bakterii i zanieczyszczeń .Konsystencją przypomina mi balsam Tisane do ust też taki beżowy kolor i zbita struktura która pod wpływem ciepła palców się rozpuszcza. Zapach delikatny prawie nie wyczuwalny Córka lubi go używać chyba dlatego że się fajnie nazywa:)
    Zalety:
    • naturalny skład
    • działanie -przyspiesza gojenie
    Wady:
    U konsultantki