Chusteczki do demakijażu

L'biotica Chusteczki peelingujące z mikrowypustkami `Peeling i oczyszczanie`

• 15 sierpnia 2021 o 19:56
    Podrażniają i nie zachęcają zapachem.
    Chusteczki te kupiłam z dwóch powodów: 1) promocja w jednej z topowych drogerii 2) nowa, ciekawa dla mnie forma peelingu. 15 sztuk chusteczek, a więc całkiem sporo zamkniętych jest w opakowaniu z "zaklejką" (u mnie trzymała dobrze i zawartość nie wysychała). Chusteczki są delikatnie nasączone płynem zawierającym w swoim składzie dobroczynne składniki o działaniu złuszczającym martwy naskórek, czyli kwas migdałowy oraz ekstrakt z papai, a także składniki nawilżające jak kwas hialuronowy czy gliceryna. Znajdziemy tutaj również inne, dość liczne ekstrakty i oleje o działaniu kojącym czy przeciwzmarszczkowym. Szkoda tylko, że na topowych miejscach w składzie są PEG-i, które są składnikiem kontrowersyjnym, gdyż mogą powodować stany zapalne u osób z AZS, a także być zanieczyszczone rakotwórczym dioksanem. Przechodząc jednak dalej, do wyglądu i właściwości. Chusteczki na swej powierzchni zawierają mikrowypustki, które dodatkowo mechanicznie peelingują i masują skórę, tym samym pozytywnie wpływając na jej ukrwienie. Jest to bardzo ciekawy dodatek oczyszczający. Minus za zapach: chemiczny i dość odpychający, który z pewnością nie umila użytkowania... Z racji, że producent zachęca nawet do codziennego stosowania chusteczek, na początku tak też postanowiłam zrobić, jednak szybko musiałam przejść na rzadsze stosowanie z prostej przyczyny: moja twarz stawała się coraz bardziej podrażniona. Może i pory rzeczywiście się oczyściły, a zaskórników na nosie było mniej, ale kosztem czerwonej i spiętej skóry. Nawet, gdy stosowałam produkt rzadziej, efekt był taki sam. Jestem rozczarowana, nie sięgnę ponownie - ba, nawet nie byłam w stanie zużyć ich do końca i poszły w świat. Szkoda skóry...
    Zalety:
    • peeling ekspresówka: wystarczy przetrzeć buzię chusteczką i po sprawie, bez konieczności zmywania, itd.
    • mikrowypustki na powierzchni chusteczek wzmacniające działanie oczyszczające
    • zmniejszenie liczby zaskórników
    • cena na promocji w pełni do zaakceptowania (ja upolowałam za około 8 złotych)
    • spora ilość chusteczek w opakowaniu, a co za tym idzie: wydajność
    Wady:
    • okropny, chemiczny zapach
    • powodowanie podrażnień
    • ryzykowne opakowanie - wystarczy, że naklejka nie będzie trzymać wystarczająco mocno i suchotę we wnętrzu mamy gwarantowaną
    • PEG-i na początku składu
  • 26 czerwca 2020 o 9:11
    Całkiem ciekawy produkt ;)
    Czegoś takiego jeszcze nie miałam w swojej kosmetyczce i za to duży plus, bo naprawdę lubię testować nowości. Rzuciły mi się w oczy będąc w Hebe, nie kosztowały dużo, więc stwierdziłam, że wypróbuję. Chusteczki naprawdę dobrze oczyszczają buzię. Jest po nich ładnie wygładzona. Buzia sprawia od razu inne wrażenie, jakby bardziej zregenerowanej. Fajny element w pielęgnacji. Niby peeling, ale nie do końca. ;) Tak jakbyśmy wykonywały masaż buzi. Polecam!
    Zalety:
    • ciekawy pomysł na produkt
    • działanie
    Wady:
    • niewielka ilość
    • pozostawia mało przyjemny zapach
  • 25 czerwca 2020 o 18:05
    Oczyścił zatkane pory
    Z zatkanymi porami na nosie borykam się już od dawna, stosując z większym lub mniejszym skutkiem przeróżne preparaty. Te chusteczki rzeczywiście poradziły sobie z ich odetkaniem, jednak nie od razu. Różnica była u mnie zauważalna po około 3 tygodniach regularnego stosowania. Czarne kropeczki na nosie stały się niewidoczne. Zawsze przy okazji oczyszczania nosa robię także peeling całej twarzy. Dzięki temu buzia staje się oczyszczona, bardziej gładka i rozświetlona. Super, że chusteczki nie zawierają w swoim składzie składników zapachowych. Polecam spróbować!
    Zalety:
    • zamysł na stworzenie takiego produktu, działanie, skuteczność.
    Wady:
    • opakowanie (po którymś razie opakowanie przestało sie zamykać, co skutkowało wysuszeniem się chusteczek)
  • 24 czerwca 2020 o 11:10
    Bardzo dobre:)
    Chusteczki zakupiłam w Hebe, kiedy były na promocji 1+1 i skusiłam się ???? Po kilku użyciach już widziałam ładne oczyszczenie i wygładzenie twarzy. Pozostałości makijażu ładnie zmyte do końca, buzia rano jakby jaśniejsza i gładsza. Stosowałam regularnie do czasu aż nie zaczął przeszkadzał mi zapach. Czytałam tez opinie o tym ze strasznie śmierdzą, jednak mi to nie przeszkadzało wręcz podobał mi się ten zapach. Ale ostatnio zwróciłam uwagę na to, ze po użyciu chusteczki zostaje nieprzyjemny zapach na buzi jak i na rękach. Nie wiem od czego to zależy:) Ale ogólnie polecam ze względu na działanie, jednak nie wiem czy nie poszukam czegoś z przyjemniejszym zapachem :)
    Zalety:
    • Działanie
    • Wygładza
    • Oczyszcza
  • 18 kwietnia 2020 o 20:26
    Lubię
    Chusteczki poleciła mi makijażystka, kiedy to usuwała suche skórki z mojego nosa przed przystąpieniem do makijażu. Odtąd stosuje je co jakiś czas właśnie przed makijażem. Na moim nosie i czole ciągle pojawiają się suche skórki, dlatego te chusteczki są świetne, bo dzięki mikrowypustkom w delikatny sposób się ich pozbywają. Później makijaż wygląda nieskazitelnie na tak wypeelingowanej twarzy ;) Dodatkowo bardzo fajny produkt w podróż, a cena też w porządku, na promocji w Hebe można je upolować za około 8 zł.
    Zalety:
    • dobre właściwości złuszczające oraz wygładzające