Peelingi do twarzy

Pixi Peel & Polish Peeling enzymatyczny

ama09
    4 listopada 2023 o 8:10
    dobry
    Produkt określam mianem dobry - ponieważ zależy od tego na jaką skórę go nakładamy. Używałam go na moją wrażliwą cerę i nie wytrzymam z nim dłużej niż 2 minuty, ponieważ posiada drobinki które powodują zaczerwienienie. Natomiast mój mąż stosując go był zadowolony ale on ma skórę normalną. Przy dłuższym stosowaniu zapach jest męczący. Muszę przyznać też że produkt jest bardzo wydajny, a jest to też duże opakowanie. Na końcu trudno było wyciągnąć zawartość z tubki. Cena dość wysoka, pewnie można kupić coś równie dobrego w drogeriach stacjonarnych. Osobiście nie wrócę do tego kosmetyku.
  • 26 czerwca 2023 o 0:10
    Nie w tej cenie
    Bardzo przyjemny produkt. Trochę jak mechaniczny, bo posiada drobinki, ale są one delikatne i nie drażnią skóry (dla mnie to nadal minus). Zapach mi się podoba, opakowanie również, produkt jest wydajny. Zgodnie z opisem producenta zmiękcza i rozświetla. Nie robi jednak nic specjalnego, nie jest produktem przełomowym. Opisany na stronie ,,Profesjonalny peeling jak w salonie bez wychodzenia z domu!" jest dość przesadzony. W tej cenie człowiek spodziewałby się więcej. Są lepsze produkty za mniej. Sugerowane przez Pixi 2 minuty na skórze to zdecydowanie za mało - polecam poniżej 10. Chętnie wykorzystam moje pierwsze opakowanie do końca, ale nie powtórzę zakupu.
    • przyjemność używania
    Wady:
    • drobiny
    • efekt
  • 9 maja 2021 o 16:39
    Działa i jest wydajny
    Ten peeling nie należy do tanich, ale jego wydajność sprawia, że jest wart ceny. Mimo, że jest oznaczony jako enzymatyczny to ma drobinki, które są wyczuwalne, ale nie drapią. Osobiście zauważyłam, że peeling jest bardziej efektywny, gdy zostawię go na 5-6 minut na skórze i potem zmyje. Proponowane 2 minuty to za mało. Daje efekt miękkiej, gładkiej i odżywionej cery. Mimo drobinek nie podrażnia. Nie wysusza. Naprawdę jest bardzo fajny.
    Zalety:
    • wydajny,
    • wygodna tubka pozwala kontrolować ile produktu używamy
    • daje efekt baby face
    • nie podrażnia
    Wady:
  • 2 maja 2020 o 21:04
    Dobry produkt
    Peeling bardzo wydajny, delikatny. Na początku miał piękny brzoskwiniowy zapach, który niestety z czasem się utlenił. Ogólnie skóra po zastosowaniu jest gładka, nawilżona i miękka.
    Zalety:
    • wydajny
    • ładne opakowanie
    • przyjemna struktura
    catsoup
    28 lutego 2019 o 16:42
    Przyjemny, ale..
    Produkt przyjemny, stosuję go razem z tonikiem i żelem oczyczającym z tej samej serii złuszczającej. Mimo że jest to peeling enzymatyczny, są wyczuwalne większe drobinki, także jest to peeling delikatnie mechaniczny również. Ma delikatny kwiatowy zapach, bardzo przyjemny, nie zostaje na twarzy. Peeling złuszcza i oczyszcza, czyli spełnia swoje funkcje. Skóra po nie jest ściągnięta, ani podrażniona. Generalnie jest dobrym peelingiem, ale za tą cenę można wymagać czegoś więcej.