Peelingi do twarzy

Nacomi Peeling do twarzy przeciwzmarszczkowy z korundem, olejem marula i mango

Nacomi Peeling do twarzy - przeciwzmarszczkowy 85ml
Nacomi peeling do twarzy do skóry suchej lub normalnej "domowa mikrodermabrazja"
Nacomi Face Scrub

• 28 maja 2021 o 14:06
    świetny gdy muszę odstawić kwasy
    W okresie jesienno-zimowym, a więc przez okres mniej więcej 6 miesięczny, przeprowadzam serię peelingów z użyciem kwasu glikolowego 50 %. Na wiosnę, gdy zaczyna świecić słońce, odstawiam kwasy bo tak trzeba i przerzucam się na klasyczne peelingi. Po kwasach skóra jest już zazwyczaj w bardzo dobrej formie, więc peelingi mechaniczne nie mają trudnego zadania. Ale ciężko było mi wybrać coś co sprosta oczekiwaniom, wszak kwasy zawsze stawiają wysoko poprzeczkę i peelingi mechaniczne im nie dorównają. Wspieram ich efekt zawsze maską oczyszczającą . Wersja różowa NACOMI fajnie pomaga mi dbać o oczyszczenie skóry. Stosuję co 2-3 dni w zależności jak mi się chce i ile mam czasu :) Na początek myję buzię żelem lub pianką, by już rozpulchnić i oczyścić skórę. Podsuszam, by była tylko lekko wilgotna i wtedy masuję peelingiem korundowym. Im mniej wody, tym większe tarcie, można dozować efekt :) Po peelingu znikają zaskórniki i suche skórki. Skóra robi się gładsza, widać to od razu. Co ważne, zawarte w preparacie olejki dbają o nawilżenie i zostawiają lekką warstwę okluzyjną, skóra nie jest wysuszona po zabiegu. Ale wiadomo, że od razu tonizuję i nakładam maskę węglową MaRY KAY, taki duet w pełni oczyszcza bezpiecznie moją buzię. Do kwasów wrócę pewnie już w październiku , więc peelingi nacomi towarzyszą mi przez pół roku :) Nacomi wyróżnia wersje- w tym ta jest przeciwzmarszczkowa. Myślę, że złuszczanie skóry, regularne na pewno prowadzi do jej odmłodzenia, a jeśli weźmie się pod uwagę fakt, że świeżo złuszczona skóra lepiej chłonie kosmetyki pielęgnacyjne, jak serum, esencje, maski czy kremy- odmłodzenie powinno być widoczne. Raz jeszcze kompleksowa pielęgnacja :)
    Zalety:
    • dużo małych, ale ostrych drobinek, efekt tarcia można dozować, używając mniej lub więcej wody
    • usuwają zaskórniki i suche skórki
    • nawilżenie buzi
    Wady:
    • chyba nie ma takiej rzeczy :)
  • 21 maja 2021 o 18:03
    bardzo dobry
    Świetny, delikatny peeling enzymatyczny. Dość wydajny. twarz po użyciu gładka i pełna blasku. Niestety nie podoba mi się zapach. Przypomina pudrowe cukierki. Opakowanie też zostawia dużo do rzyczenia, ale niestety Nacomi nie inwestuje w branding. Ogólnie bardzo polecam!
    Zalety:
    • jakość
    • efekty
    Wady:
    • zapach pudrowych cukierków
    • kiczowate opakowanie
  • 13 listopada 2020 o 10:04
    Delikatny i kremowy peeling
    Fajny peeling dla kogoś, kto chciałby odrobinę mocniejszy od peelingu enzymatycznego,ale jednak boi się,że typowy "zdzierak" zrobi trochę krzywdy. Jego kremowa konsystencja sprawia,że mnóstwo malutkich drobinek nie jest tak ostrych, ale jednak czuć ich działanie. Jak na Nacomi przystało, marka ma piękne zapachy i bardzo fajne opakowania. Używam peelingu 2 razy w tygodniu ponad 7 miesięcy i jestem mniej więcej w połowie opakowania. Produkt bardzo wydajny.
    Zalety:
    • Kremowa konsystencja
    • Malutkie opakowanie, idealne na wyjazdy lub jeśli mamy nie za dużo miejsca w szafce
    • Na promocji w Hebe ceny są bardzo atrakcyjne
  • 30 września 2020 o 14:59
    Pierwszy peeling który pokochałam
    Byłam sceptycznie nastawiona do peelingów, bo nigdy nie widziałam efektów po ich stosowaniu. Odkąd zaczęłam używać peelingu Nacomi to się zmieniło. Ma bardzo drobne ziarenka, które perfekcyjnie oczyszczają skórę, ale jej nie przesuszają dzięki zawartym olejkom. Cerą jest przyjemnie wygładzona i nawilżona. Stosuję go miesiąc, dwa razy w tygodniu i przestały mi się pojawiać wągry! Zostanie że mną na dłużej. Czy usuwa zmarszczki? Nie wiem czy cokolwiek usuwa ;) Na pewno nawilża, więc troszkę je spłyca i ujędrni skórę.
    Zalety:
    • Zapach, efekt wygładzenia
  • 28 sierpnia 2020 o 8:17
    HIT
    Mam cerę mieszaną/normalną. Ten peeling to cudo. Pomijam wspaniały zapach, przez który można robić ten peeling faktycznie tak długo jak jest zalecane na opakowaniu. Efekty są super: skóra jest bardzo gładka i oczyszczona. Peeling jest bardzo wydajny, trudno go zużyć - używam od marca 2 razy w tygodniu i jestem jakoś w połowie opakowania. Mój najlepszy peeling, który zostanie ze mną na stałe. Gorąco polecam.
    Zalety:
    • efekt
    Wady:
    • Brak wad