Wcierki do włosów i skóry głowy

Medavita Lotion Concentree Tonik stymulujący pH 3.5

• 1 października 2024 o 18:23
    Stymuluje wzrost włosów
    Medavita Lotion Concentree Tonik stymulujący pH 3.5 to specjalistyczny produkt przeznaczony do pielęgnacji skóry głowy i włosów, stworzony z myślą o wspomaganiu ich zdrowia i wzrostu. Tonik działa stymulująco na cebulki włosów, poprawiając mikrokrążenie skóry głowy, co może przyczyniać się do zmniejszenia wypadania włosów i wspierania ich wzrostu. Formuła oparta na starannie dobranych składnikach wzmacnia włosy, odżywia je i chroni przed uszkodzeniami. Dzięki niskiemu pH 3.5 tonik pomaga przywrócić naturalną równowagę skóry głowy, działając przeciwzapalnie i oczyszczająco, co sprawia, że skóra staje się zdrowsza, a włosy silniejsze i bardziej lśniące. Produkt ten jest idealny dla osób zmagających się z osłabieniem włosów, nadmiernym wypadaniem lub potrzebujących dodatkowego wsparcia w codziennej pielęgnacji skóry głowy.
    mmxo_
    25 marca 2020 o 22:54
    Pierwszy produkt po którym odrazu widać efekty!
    Gdyby ktoś mi powiedział, ze tonik jest tak ważny do skory głowy to bym nie uwierzyła. Coś niesamowitego! Po 3 miesięcznej kuracji efekt jest oszałamiający! Tonik sprawił, ze na mojej głowie roi się od babyhair. Mnóstwo nowych cebulek z których wyrastają włoski! Po dłuższym czasie mogę powiedzieć, ze moje włosy w końcu odżyły i są gęste! Polecam każdemu kto boryka się z wypadaniem włosów lub po prostu ma ich mało!
  • 25 marca 2020 o 20:00
    Lotion concentree
    Rewelacyjny tonik stymulujący wzrost włosów, bogaty skład, zapobiega łysieniu, ma działanie oksydacyjne, łatwy w użyciu. Po zastosowaniu skóra głowy jest odświeżona i nawilżona.
    Zalety:
    • Łatwość użycia, zapach, efektywność, bardzo bogaty skład
    Wady:
    • Trochę drogi
    U konsultantki
    Mikmal
    7 grudnia 2018 o 15:25
    Ziołowy wybawca mojej skóry na głowie... Początkwoo zapach troszeczkę zniechencał, jednak z czasem efekty przeszły moje najśmielsze oczekiwania... Czysta natura
    Już od półtorej roku zmagam się a raczej zmagałam się z wypadaniem włosów. Przeszłam już dosłownie przez ręce kogo się dało. Począwszy od lekarza rodzinnego, dermatologa, a skończywszy na trycholohu, który notabene okazał się najlepszym wyborem... Dlatego jeśli ktoś zmaga się z takim problemem z czystym sumienie idźcie szukać pomocy u osoby, która się na tym zna jak nikt inny- niestety w moim przypadku nawet dermatolog nic nie wskórał- sprawę skwitował taka jest pani uroda włosy wypadają i musi się pani z tym pogodzić. No shit nie tego oczekiwałam od lekarza- jednak nic nie poradzę na znieczulicę lekarzy w tym temacie. Jak wiadomo temat włosów dla nas kobietek, ale i w zasadzie nie tylko dla kobiet dla mężczyzn jest bardzo ważny. Każdy z nas przez długie lata chce się cieszyć piękną, zdrową czupryną... Przechodząc do sedna produkt a raczej tonik- produkt wzmacniający skórę głowy o intensywnym działaniu oczyszczająco-kosmetycznym. Zawiera Lotion Concentrée - kompleks bogatych składników aktywnych pochodzenia roślinnego (Aloes, Imbir, Tatarak, Kamfora, Arnika, Galbanowiec, Rozmaryn, Cynamon, Mirra, Gałka Muszkatołowa) zapewniając codzienne działanie rewitalizujące. Wskazania: Tonik wskazany dla atonicznej skóry głowy i włosów osłabionych. Czyli dosłownie dla mojej skóry głowy. Osłabiona, sucha, problemowa. Jak na początku zaznaczałam Medavita jest to jeśli dobrze pamiętam włoska marka specjalizująca się w produkcji produktów do pielęgnacji włosów ale przede wszystkim skóry głowy problemowej na bazie aktywnych roślinnych składników. Skład bardzo dobry bezpieczny opisze w kilku słowach. Opakowanie Szklana buteleczka z plastikową wypustką- podajnikiem , dzięki któremu precyzyjnie aplikuję produkt na skórę głowy . Przeźroczyste szkło- widać na jakim etapie zużycia jestem. Tak jak lubię. Atomizer dział do samego końca bez zarzutu. Zużyłam produkt dosłownie do ostatniej kropli. Efekt. Cóż tutaj wiele mówić- obecnie zażegnałam problem wypadających włosów. Moja problemowa skóra głowy przeistoczyła się w normalną- owszem nie eksperymentuję nie sięgam po jakieś cudowności pudry itp specyfiki na skórę głowy- dość ostrożnie do tego podchodzę, jednak ogromnie cieszę się z efektu jaki wypracowałam tym produktem. Tonik zaaplikowany na skórę bezpośrednio na skórę po umyciu początkowo dość mocno wyczuwalny- ziołowo. Zapach niekoniecznie przyjemny jednak z czasem idzie się do niego przyzwyczaić. Jednak przy wzmożonej aktywności fizycznej uwydatnia się - to jako przestroga... Wedle zaleceń mojej trycholog używałam max 3 razy w tygodniu. Takim sposobem tonik wystarczył mi na ponad trzy miesiące systematycznego użytkowania. Obecnie po zużyciu całej butelki moja skóra głowy jest w normalnej kondycji -nieproblemowa. Na ten moment nie wymaga stosowania żadnych specyfików. Z czego bardzo się cieszę. Z czystym sumieniem polecam zainteresować się produktem- mnie uratowała przed katastrofą na głowie. Czy ponownie się zdecyduję jeśli problem powróci zdecydowanie tak.
    U konsultantki