Cienie do powiek

Paese All About You, Eyeshadow Palette Paleta cieni do powiek

Nasi użytkownicy zostawili 14 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 24 kwietnia 2021 o 11:55
    Niby idealna
    Wydawało mi się, że kupując te paletkę będę miała możliwość wykonania za jej pomocą pełnego makijażu dziennego i wieczorowego. Niestety dużym problemem są niefortunnie dobrane odcienie. Mamy tu jeden neutralno-ciepły cień metaliczny (prosecco) w kolorze brzoskwini. Trzy typowe perły : ciepły , jasny beż (almond), jasny, neutralno-chłodny róż (princess dream), średni, ciepły łosoś (pomarańczowo-różowy) (wake me up). Jedna satyna: średnio-ciemny neutralny brąz (silk lingerie). Jeden cień nie do końca matowy z brokatem - czerń z drobinkami koloru fuksji i korala (night affair). Sześć matów: neutralny kremowo jasny (cotton), ciepły / ciepło-neutralny beż (don't forget), bardzo ciepły, pomarańczowy, jasny brąz (biscuit), neutralno-chłodny średni brąz (go to work), zimny, zgaszony fioletowo-szary (desert rose) i bardzo ciepły, ciemny brąz (chocolate - nazwa idealnie oddaje kolor). Cienie są średnio napigmentowane, mięciutkie, dość dobrze się blendują. Niestety nie są zbyt trwałe (max 8h), a prosseco roznosi się po całej powiece.
    Zalety:
    • opakowanie, lusterko, konsystencja
    Wady:
    • dobór kolorów, pigmentacja
    gina164
    17 września 2020 o 12:09
    Piękne kolory, jakość kiepska
    Paese umie w kolory. Żadna marka nie robi tak ładnie dopracowanych kolorystycznie palety. A ta to ideał. Ale co z tego jak jakość kiepska. Nie umiem się malować i potrzebuje cienie które ułatwiają te prace. Ta paleta tego nie robi. Miałam do niej wiele podejść ale ostatecznie ją odsprzedałam. Być może za parę lat wrócę do cieni tej firmy bo serio nikt ładniej nie dobiera kolorów jak ta marka ale muszą popracować nad formułą cieni
    Zalety:
    • KOLORY!
  • 26 marca 2020 o 11:37
    Bardzo dobra paleta na co dzień i od święta
    Paleta ma idealnie dobrane kolory i świetnie sprawdzi się zarówno w makijażach dziennych jak i wieczorowych. Matowe cienie mają dobrą pigmentacje i ładnie się blendują, a błyszczące nie są nachalne, nadają ładny blask. Palety użyłam podczas swojego ślubu i sprawdziła się bardzo dobrze. Cienie zostały na swoim miejscu mimo ponad 30 stopniowego upały i wielu godzin zabawy.
    Zalety:
    • dobra kolorystyka
    • dobra pigmentacja
    • kolory ładnie się łączą ze sobą
    • lusterko
    Wady:
    • opakowanie się łatwo brudzi
    • matowe cienie nieznacznie się osypują
    • cena mogłaby być trochę niższa
  • 1 listopada 2019 o 1:15
    Przypadła mi do gustu
    Myślę, że mogę z czystym sumieniem polecić paletkę osobie, która szuka czegoś przyzwoitego do codziennego makijażu. Mnie totalnie urzekły 4 jasne cienie z dolnego rzędu, więc chociaż brązy początkowo nie zachwyciły, musiałam ją mieć. Pracuje mi się z nią bardzo dobrze. Gdy mam się spakować na wyjazd, ona mi w zupełności wystarczy. Cienie ładnie się blendują, nie osypują, zostają przez cały dzień na swoim miejscu... Zgadzam się z pozostałymi opiniami, że pigmentacja (głównie matów) mogłaby być lepsza, ale to co jest w zupełności na dzień wystarczy.
    Zalety:
    • ładne, neutralne kolory
    • wszystkie cienie są wykorzystywane
    • wygodnie się nakładają i blendują
    Wady:
    • trochę za słaba pigmentacja ciemnych kolorów
    • warto polować na promocje, bo regularna cena jest trochę za wysoka
  • 22 sierpnia 2019 o 18:13
    Świetna do dzienniaczków, gorzej na wieczór
    Zgadzam się z recenzjami, które czytałam/oglądałam przed zakupem własnego egzemplarza All About You. Jeśli szukacie czegoś do lekkich, nudziakowych makijaży dziennych, to jest strzał w dziesiątkę. Większość kolorów jest bardzo użytkowa, nawet te błyszczące, bo nie przytłaczają i nie dają po oczach tandetnym brokatem. Wszystko jest przygaszone, stonowane i z klasą. Mamy przekrój chłodnych beży, brązów i brudnych róży. Zestawienie idealne. Wbrew panującej modzie uważam, że chłodne cienie pasują większej części populacji. Moim ulubionym cieniem jest biscuits, lubię używać go nawet solo na całą powiekę. Również często sięgam po odcienie cotton, go to work, prosecco i princess dream. Do szybkiego, niezobowiązującego makijażu dziennego paleta sprawdza się znakomicie. Natomiast schody zaczynają się, jeśli chcemy wyczarować coś bardziej odjechanego na wieczór. Totalnie zgadzam się z recenzją na yt Agnieszki Szwarc, która mówi, że po makijażu wykonanym All About You nie widać, że włożyło się w niego dużo pracy. To prawda, efekt nie bardzo daję się stopniować i intensyfikować. Ciężko jest podbić pigment cieni, który jest typowo dzienny i raczej spokojny. Możemy machać i machać, ale nie liczyłabym na wystrzałowy, karnawałowy efekt. Ja takich makijaży nie wykonuję, więc jestem w pełni zadowolona z palety. Nie jest to jednak paleta na piątkę, bo taka powinna dawać radę w każdych okolicznościach. Jednak nie mam jej nic większego do zarzucenia- cienie na bazie są trwałe, nie osypują się, nie uczulają. Niestety paleta choć ładna, to strasznie szybko się brudzi. Plus za lusterko, które może nie jest super przejrzyste, ale nie zniekształca i da się przy nim wykonać cały makijaż. Dawno nie widziałam tak udanego, praktycznego zestawienia kolorystycznego bez dziwacznych, nieużytkowych kolorów. Jestem zadowolona i polecam stawiającym na "nudę" i klasykę w makijażu :)