Suche szampony

Time Out Original Dry Shampoo Suchy szampon

• 2 listopada 2022 o 14:01
    Rewelacyjny
    Suchy szampon kupiłam w markecie Dino. Lubię tego typu produkty a że nie nie miałam okazji go testować więc postanowiłam włożyć go do koszyka. Szampon-suchy mieści się w typowym opakowaniu takim jak lakiery do włosów. Opakowanie to metalowa tuba z rozpylaczem typu atomizer. Opakowanie przyciągające wzrok. Opakowanie w kolorze zielonym z aplikacjami niebiesko różowych kwiatów. Atomizer w kolorze białym. Napisy na tubie w kolorze białym. Napisy czytelne w obcym jak i również polskim języku. Atomizer dobrze dozuje szampon nie zacina się i nie zapycha. Potrząsając opakowaniem słychać że w opakowaniu znajduje się kulka rozbijajaca. Zapach szponu delikatnie kwiatowy nie duszący. Mam ciemne włosy jednak i tak szampon nie pozostawia na nich białego nalotu. Szampon nie skleja włosów I nie wyglądają one jak kask. Szampon dobrze pochlania sebum oraz tlusta powłokę z włosów. Włosy wyglądają naprawdę świeżo. Mam wrażenie że szampon dodaje trochę rzadkim i lichym włosa objętości. Opakowanie mieści w sobie 200 ml szamponu. Szampon bardzo wydajny bo wystarczy odrobina aby osiągnąć wymarzony efekt. Szampon nie powoduje u mnie swędzenia skóry głowy. Polecam jeśli masz za mało czasu aby umyć głowę lub coś niespodziewanie ci wypadło. Produkt spisuje się w 100%.
    Zalety:
    • Fajne opakowanie
    • Atomizer się nie skleja i nie zacina
    • Zapach kwiatowy
    • Pochlania sebum I tlusta warstwę.
    • Odświeża włosy
    • Dodaje włosom objętość
    Elizeum
    13 kwietnia 2022 o 13:16
    Działanie skuteczne, ale krótkotrwałe
    Będąc w Naturze, rzucił mi się w oczy ten szampon. Zielono - niebieskie opakowanie sugerowało, że będzie to produkt o świeżym zapachu, a nic mnie tak nie denerwuje w suchych szamponach jak nadmierna słodycz aromatu. Cena produktu była niska, zdaje się mniej niż 10 zł, więc postanowiłam go kupić. Rzeczywiście zapach mi się spodobał, jest morski i naprawdę delikatnie kwiatowy. Mgiełka spryskuje włosy i nie unosi się niepotrzebnie w powietrzu. Atomizer działa bez zarzutu, zauważyłam na nim trochę białego nalotu, ale nic to nie przeszkadza. Co mnie zdziwiło to że szampon w ogóle nie pozostawia białych śladów, więc nie trzeba go strasznie dokładnie wyczesywać. Kosmetyk faktycznie odświeża włosy i pochłania sebum, fryzura od razu wygląda lepiej. Nie trzeba go używać jakoś bardzo dużo na jedną aplikację, mogę powiedzieć, że jest wydajny. Ale efekt trzyma się tylko kilka godzin, później już niestety górna część włosów z powrotem staje się sztywna i trzeba je umyć normlanym szamponem. Jednak za tę cenę fajny produkt.
    • działanie odświeżające
    Wady:
    • zbyt krótkie działanie
    Drogeria Natura
  • 6 lutego 2022 o 12:19
    mam mieszane uczucia
    Suchego szamponu używam bardzo rzadko i tylko w wyjątkowych sytuacjach. Zawsze używam na niezbyt świeże już włosy ażeby zyskać trochę czasu do kolejnego mycia. *szampon jest delikatny, dzięki czemu nie zostawia mocnego białego nalotu na włosach *nie skleja włosów *włosy wyglądają naturalnie *łatwa aplikacja *wydajny Minusem dla mnie jest działanie bo chociaż po się podoba naturalny efekt to niestety nie utrzymuje się on zbyt długo.
  • 7 września 2021 o 20:30
    Naturalny efekt
    Suchych szamponów używam bardzo rzadko. Ten kupiłam w supermarkecie spontanicznie przed pójściem do szpitala, pomyślałam, że może się przydać. Co mnie zaskoczyło w porównaniu do innych, chociaż miałam tylko dwóch innych firm, ale myślę, że to dobrze pomyślane, choć niepraktykowane często rozwiązanie to kulka w środku, którą słychać przy potrząsaniu. Może dzięki temu przy nakładaniu mam wrażenie, że strumień jest mimo intensywności dosyć lekki, nie jest tak duszący, ani pudrowy w odbiorze. Działanie w porównaniu do sławnych suchych szamponów, bo pewnie większość ma przy tych produktach od razu to skojarzenie, jest słabsze. Odświeża, ale na krócej. Za to co ja bardzo sobie chwalę to naturalniej wyglądający efekt. Włosy są delikatnie podniesione u nasady, nie sklejone, nie pobielone mocno, wystarczy przetrzeć ręką. Nie zrobił krzywdy mojej skórze, a zazwyczaj takie produkty powodują dyskomfort na mojej głowie i nieprzyjemne dolegliwości, typu swędzenie. Z tego lepiej mi się korzysta, bo jakby się rozmywa, a nie powoduje, że paradoksalnie mam szybszą potrzebę umycia włosów. Dla mnie fajny pomocnik, gdy muszę wyglądać, a nie mam czasu.
    Zalety:
    • Mocny strumień rozpylenia
    • Niedrogi
    • Bielenie delikatne
    • Nie skleja
    • Nie powoduje dyskomfortu skóry
    • Lekko unosi u nasady
    • Naturalnie wyglądające włosy
    Wady:
    • Krótkie działanie odświeżające
    • Efekt uniesienia szybko oklapuje
    • Dla mnie specyficzny zapach
  • 12 kwietnia 2021 o 8:48
    niestety mi się nie sprawdził
    Rzadko bywa tak, żeby nie sprawdził mi się suchy szampon. Zwłaszcza, że sama aplikacja ogromnie przypadła mi do gustu. Produkt jest tani, ja otrzymałam jego miniaturkę, ale już na pełnowymiarową wersję się nie zdecyduję. Aplikacja jest fenomenalna, silny podmuch produktu, który dociera wszędzie na skalp jest niezmiernie dużym plusem. Niestety dosłownie pięć minut po użyciu suchego szamponu na moich włosach nie było widać żadnego efektu. Jakbym nic nie użyła.
    • szata graficzna
    • aplikacja
    Wady:
    • nie działa

Zobacz także inne Suche szampony