Balsamy do ciała

Palmer's Shea Formula, Raw Shea Body Lotion Nawilżający balsam do ciała z masłem shea

• 1 września 2021 o 0:17
    Raczej polecam
    Mam suchą skórę, więc potrzebuję mocnego nawilżenia. Balsam zakupiłam w Hebe, na wypróbowanie tę mniejszą wersję w 250 ml butelce za 24 zł (jest jeszcze 400 ml w opakowaniu z pompką za 32 zł). To mój drugi balsam Palmer's i chociaż pierwszy cudów nie zdziałał, postanowiłam dać tej marce kolejną szansę. Zapach ma charakterystyczny dla ich produktów, mnie osobiście nie przeszkadza, chociaż jest słodki i mdły. Balsam się dobrze rozsmarowuje i wchłania. Rozświetla skórę i nawilża, ale tylko delikatnie. Niestety nie radzi sobie z większym przesuszeniem (miałam takie na ramionach), a szkoda, bo skład i konsystencja wydaje się bogata. Jak dla mnie zwykły balsam na co dzień. Plus za to, że nadaje się dla skóry wrażliwej, bo nie zawiera barwników, parabenów, siarczanów czy oleju mineralnego.
  • 12 kwietnia 2021 o 15:51
    zapach przytłacza, ale działanie jest bardzo dobre
    Z sympatii do Palmer`s nie mogłam nie spróbować także i tego balsamu. Lubię go za działanie i konsystencję, ale zapach przyprawia o zawrót głowy. - OPAKOWANIE: kosmetyk umieszczony jest w dużej 400 ml butli z wygodną pompką, choć ta wygoda się kończy, gdy kosmetyku ubywa, bo w pewnym momencie po prostu przestaje działać i trzeba przecinać opakowanie. Plastik jest mleczny, półprzeźroczysty (gdy butelka jest pełna, wydaje się być biały), dzięki temu widać zużycie. - KONSYSTENCJA: kosmetyk posiada gęstą formułę, którą lubię, a która przyjemnie się aplikuje i bardzo dobrze się wchłania, pozostawiając na skórze ochronny, komfortowy film, który nie jest wyczuwalny (brak tłustości i lepkości). To jest takie uczucie naturalnej skóry, jakbym nie nałożyła wcześniej kosmetyku tylko moja skóra była po prostu taka idealna. - ZAPACH: powiem szczerze, że mnie przytłacza. Pachnie jak budyń śmietankowy dosłodzony przesadną ilością cukru trzcinowego i choć lubię tę wersję cukru, to nie w takiej ilości. Tu jest za słodko. Zapach jest dość mocny i długo utrzymuje się na skórze, dlatego nie sięgam po balsam codziennie bo bym zwariowała, a żałuję, bo działanie kosmetyku jest zadowalające. - DZIAŁANIE: skóra po aplikacji jest przyjemnie wygładzona i bardzo miękka, elastyczna, odpowiednio nawilżona i odżywiona. Efekt pielęgnacyjny utrzymuje się go kolejnego prysznica i nie zauważyłam bym musiała w ciągu dnia aplikować dodatkowego kosmetyku. Skóra przez cały czas jest komfortowo miękka i nawilżona, bez szorstkości i uczucia ściągnięcia, co czasem się u mnie zdarza, gdyż mam tendencje do przesuszeń. Marzy mi się by producent popracował nad złagodzeniem zapachu, wtedy balsam byłby idealny.
    Zalety:
    • odpowiednio nawilża
    • odżywia
    • uelastycznia
    • wygładza
    • mocno zmiękcza
    • świetnie się wchłania
    • gęsta konsystencja
    • wygodne opakowanie, ale do czasu
    Wady:
    • butelkę trzeba przeciąć, by wydobyć resztki kosmetyku
    • zbyt intensywny i przesłodzony zapach
  • 16 września 2020 o 19:38
    Sama nie wiem..
    Zachwycona wersją kokosową sięgnęłam po tą z masłem shea. Zapach na początku wydawał się bardzo przyjemny jednak po kilku użyciach zaczął mnie męczyć. Jest bardzo ciężki, wręcz duszący dlatego ucieszyłam się kiedy w końcu zużyłam cały balsam. Jeśli chodzi o samo działanie to nie mam zastrzeżeń- fajnie nawilża i odżywia. Opakowanie jak we wszystkich balsamach palmers jest niepraktyczne i pod koniec trzeba je rozciąć żeby wydobyć resztę produktu.
    Zalety:
    • Dobre nawilżenie i odżywienie
    Wady:
    • Zapach- bardzo ciężki i męczący
    • Niepraktyczne opakowanie
    • Cena dość wysoka
    • Dostępność- jedynie hebe i drogerie internetowe
  • 19 maja 2020 o 13:55
    Bardzo dobry, ale...
    Niestety już kolejny kosmetyk tej serii, mimo cudownego działania, zawiódł mnie pod kątem funkcjonalności i użyteczności opakowania. Na samym początku zepsuła się pompka, jednak z racji tego, że kończyłam inne opakowanie balsamu Palmers, po prostu przełożyłam starą do nowego opakowania. Poza tym samo działanie...REWELACJA. Odkąd zaczęłam swoją przygodę z balsamami Palmers, jedno jest pewne - przez długi czas nie zamienię ich na żadne inne! :)
    Zalety:
    • działanie (idealnie nawilża i odżywia skórę)
    • skład
    • szybko się wchłania
    • wydajny
    Wady:
    • zapach (wydaje się troszkę "ciężki")
    • często się psuje pompka
    • ciężko wydostać kosmetyk z dna opakowania
  • 9 maja 2019 o 22:36
    Kolejny pewniak od Palmer's
    Jestem wierną fanką produktów Palmersa. Ten balsam to kolejny udany produkt. Mam wrażenie, że jest najbardziej odżywczy z całej gamy. Świetnie sprawdza się podczas zimy. Uwielbiam jego zapach i to, jak odżywia moją zmęczoną, przesuszoną skórę.
    Zalety:
    • piękny zapach
    • odżywia skórę, łagodzi i koi
    • dobrze się wchłania, mimo gęstej konsystencji
    • dobry skład
    Wady:
    • opakowanie, z którego ciężko wydobyć resztki produktu