Potrzebowałam tuszu do rzęs na już, więc podczas zakupów spożywczych zdecydowałam się na ten produkt. Ciekawiło mnie, jak może sprawdzić się kosmetyk z dyskontu, chociaż przyznam szczerze, że nie oczekiwałam po nim wiele. No i wiele nie dostałam, ale nie jest aż tak źle.
Opakowanie w kolorze fuksji z fioletowymi napisami wygląda naprawdę fajnie. Jest minimalistyczne i bardzo kobiece. Maskara kosztowała niewiele, coś w okolicach 10 zł, co jest jego niewątpliwą zaletą.
Tusz posiada silikonową szczoteczkę. Ma ona kształt przypominający serpentynę - włoski od góry do końca szczoteczki układają się ukośnie (mam nadzieję, że to, co napisałam, ma jakikolwiek sens :D). Szczerze mówiąc, aplikator tego typu średnio przypadł mi go gustu. Moim zdaniem niewygodnie się nim pracuje. Mam wrażenie, jakby wybiórczo łapał rzęsy i malował tylko niektóre, przez co muszę malować włoski po kilka razy, ale po to, aby wszystkie pokryć maskarą, a nie po to, żeby spotęgować efekt.
Tusz jest kruczoczarny, za co plus. Nie mam żadnych uwag co do trwałości produktu - nie odbija się, nie rozmazuje, nie kruszy, jak również nie osypuje. Po całym dniu noszenia nie "znika" z rzęs. Jego zaletą jest również fakt, że nie podrażnia oczu, bo te akurat mam wrażliwe.
Moje rzęsy z natury są całkiem długie i gęste. Niestety są proste jak drut i rosną właściwie w dół, przez co praktycznie w ogóle tego nie widać. Jak się zatem sprawdził ten produkt?
Tusz ładnie wydłuża rzęsy. Gdy po umalowaniu oczu założyłam okulary, ubrudziłam sobie szkiełko, więc wydłuża dosłownie :D Zauważalnie podkręca włoski. Co prawda po ok. 4 godzinach skręt trochę się rozprostował, ale nadal są uniesione, co przy moich rzęsach jest naprawdę dużym osiągnięciem. Jednak te efekty trochę psuje fakt, że tusz lekko skleja rzęsy. Na szczęście nie robi tzw. pajęczych nóżek, jednak jest to widoczne. Fajnie by było, jakby jeszcze pogrubiał, ale w ogóle tego nie robi. Ale nie czepiam się, bo producent tego nie obiecuje.
Tusz jest w porządku, ale bez szału. Jako codzienna maskara jest dla mnie wystarczająca i wykorzystam ją do końca. Natomiast jeśli chodzi o makijaż wieczorowy, to już byłoby z nią ciężko.
Zalety:
- wydłuża,
- podkręca,
- jest kruczoczarny,
- trwałość,
- cena.
Wady:
- niewygodna szczoteczka,
- lekko skleja rzęsy.
- Trwałość