Żele pod prysznic

Fa Men Attraction Force, Shower Gel Żel pod prysznic dla mężczyzn

• 11 grudnia 2022 o 18:59
    Żel pod prysznic spełniający wszystkie podstawowe kryteria dobrego kosmetyku do mycia ciała.
    Żel ten kupiłam specjalnie z myślą o moim ukochanym, jednak i troszeczkę o sobie, gdyż bywa, że podbieram mu kosmetyki do mycia ciała, bo czasem lubię się otoczyć pod prysznicem męskim zapachem :D Zapłaciłam mniej niż 10 złotych za pojemność 400ml, a więc cena jak najbardziej do zaakceptowania. Żel zamknięty jest w klasycznym opakowaniu na zatrzask o estetycznej szacie graficznej, z którego łatwo można wydobyć zawartość. Materiał jest przezroczysty, więc można monitorować pozostałą w środku ilość. Kosmetyk dzięki swej optymalnej, żelowej konsystencji nie przelewa się przez ręce. Poza tym ma bardzo ładny, męski zapach i śliczny, czerwonawy kolor, dzięki czemu po prysznicu od razu ma się więcej energii. Kluczowe jest jednak to, że produkt daje uczucie dokładnego umycia skóry bez jej wysuszenia czy podrażnienia. Na dodatek jest dość uniwersalny, więc mimo iż żel dedykowany jest męskiej części populacji, z powodzeniem może być stosowany i przez płeć piękną. Co do składu, na szczycie mamy mocny detergent, ale nie czuć jego negatywnych skutków. Poza tym jest sporo składników kompozycji zapachowej, barwników i innych regulatorów pH czy konserwantów, mało zaś tutaj pielęgnacji. Reasumując: żel polecamy zarówno ja, jak i mój narzeczony do mycia ciała, na włosach nie testowaliśmy mimo sugerowanej przez producenta uniwersalności. Wg nas spełnia wszystkie podstawowe kryteria, jakie stawiamy tego typu specyfikom, czyli dokładnie myje skórę, nie wysusza jej, ładnie pachnie, jest komfortowy w użytkowaniu, tani, wydajny i łatwo dostępny. Od nas polecajka!
    Zalety:
    • wygodne opakowanie
    • żelowa konsystencja, która dobrze się pieni
    • dokładnie myje skórę
    • ładny zapach
    • nie wysusza, nie podrażnia
    • wielofunkcyjny produkt do mycia zarówno ciała, jak i włosów
    Wady:
    • skład
  • 13 czerwca 2022 o 16:26
    Piękny zapach
    Moj mąz często uzywa zelow pod prysznic Fa wiec zawsze jakis na polce w lazience stoi więc od czasu do czasu z racji tego, ze lubie meskie zapaszki podkradam go. Zel ma srednio gęstą konsystencje, wydajnosc na srednim poziomie, dobrze się pieni i dobrze myje i pieknie pachnie. Niestety są dwa powody, które zniechecaja mnie do uzytkowania tego zelu. Kolor i wysuszanie skóry. Mam lekką postac AZS wiec staram sie nie uzywac mocno kolorowych kosmetykow ale piekny zapach wygral z moimi zasadami wiec od czasu do czasu umyję się tym zelem. Takze osobom z AZS raczej tego kosmetyku nie polece. Mąz moj za to jest wielbicielem tego zelu, on ma skore normalna i nie przeszkdza mu kolor a wysuszenia skory nie zaobserwowal.
  • 14 kwietnia 2022 o 10:07
    Dobry Żel pod prysznic
    Żel w wygodnym opakowaniu o bardzo przyjemnym, męskim zdecydowanym zapachu. Żel dobrze się pieni i dobrze oczyszcza skóre. Można kupić w przystępnej cenie. Wydajność produktu jest ok. Nie podrażnia skóry i jej nie wysusza.
  • 1 października 2021 o 15:39
    Ładny zapach, niezłe działanie
    Żel Fa kupiłam mojemu partnerowi podczas zakupów w jednym z hipermarketów. Wybór padł na nowy zapach, którego jeszcze w naszej łazience nie było. Używałam razem z partnerem, oboje mamy suchą, nawet bardzo skórę. OPAKOWANIE Żel zapakowany jest w butlę, której kształt jest typowy dla marki. Zatrzask dobrze trzyma, otwór jest odpowiedniej wielkości, nic się nie zatyka, nie rozlewa. Na opakowaniu są wszystkie informacje. Sama etykieta jest całkiem niezła, prosta, bez większych udziwnień. KONSYSTENCJA Konsystencja jest żelowa, dla mnie dość rzadka co przekłada się na niższą wydajność bo w sumie dużo się go zużywa. Pod wpływem wody dobrze się pieni, piana jest obfita. Żel niebzostawia żadnej powłoczki na skórze. ZAPACH Zapach jest bardzo aromatyczny, ładny, męski. Ja przyznam lubię męskie zapachy bo mają w sobie to coś i dlatego sama czasem podkradam żel mojemu TŻ. Zapach unosi się w całej łazience i zostaje jakiś czas na skórze. DZIAŁANIE Żel spełnia swoją rolę, dokładnie myje i oczyszcza skórę z brudu, potu, zanieczyszczeń całego dnia. Jest ona świeża, pachnąca co przekłada się na komfort..po za tym sama kąpiel dzięki ładnemu zapachowi jest przyjemna. Mialam okazję używać i ja i partner i oboje jesteśmy zadowoleni z działania. Owszem skóra niebjest jakoś super odżywiona czy nawilżona, ale nie pogarsza kondycji. Podoba mi się to, że 94% składników jest z tych naturalnych. NIEPOŻĄDANE Żel nie powoduje żadnych reakcji alergicznych na mojej skórze czy też skórze partnera. Nic złego nie zauważyliśmy, nie pogarsza stanu przesuszenia, ale też nie nawilża. WYDAJNOŚĆ Wydajność jest raczej z tych średnio bo żelu w sumie podczas kąpieli dużo schodzi. CENA Kupiłam za około 5 złotych więc jest to niska cena.
  • 3 września 2021 o 21:15
    Jest ok.
    Żele Fa mój Mąż wybiera od czasu do czasu, nie jest to może jego ulubiona marka, ale produkty do mycia są do zaakceptowania. Można je dostać niemalże wszędzie, począwszy od osiedlowych/wiejskich sklepików, kończąc na wielkich marketach. Cena jest zachęcająca, nie zrujnują naszego portfela, a często można je dorwać na promkach. Wersję Attraction Force wypróbowałam oczywiście i ja, żeby móc rzetelnie ją ocenić. Żel został umieszczony przeźroczystej butelce dzięki czemu nie ma problemu z kontrolowaniem ilości pozostałego produktu. Jej pojemność to 400 ml zatem jest dość wysoka i szeroka (w środkowej części), ale stabilna. Jak dla moich rąk zbyt duża, dla męskich myślę, że wygodna. Najważniejsze, że nie wyślizguje się gdy jest mokra. Zastosowano zamknięcie typu klik, które rzeczywiście jest solidne, ale nie ma też większych problemów z otwarciem - paznokci przy tym sobie nie połamałam bo jest jest takie wgłębienie w butelce co znacznie ułatwia tę czynność. Korek jest zaokrąglony przez co niestety nie można na nim postawić butelki, a szkoda bo pod koniec mam w zwyczaju to robić, aby ułatwić sobie wydobycie produktu. Szata graficzna charakterystyczna dla marki oraz serii - zdominowana przez czerwień, mającą podkreślić z pewnością męską siłę, dopełnioną czarnymi akcentami. Nie powiem wszystko jest spójne i wygląda całkiem nieźle. Żel jak można się domyśleć jest także czerwony. Jego konsystencja jest dość gęsta, ale nie na tyle, aby utrudniało to jego wydobycie. Wystarczy jego niewielką ilość nanieść na myjkę by stworzyć bogatą pianę, która przyjemnie otuli nasze ciało. Dodając do tego ilość produktu w opakowaniu wydajność okazuje się być na naprawdę wysokim poziomie. Warunkiem jest jednak używanie gąbki lub myjki ponieważ myjąc się rękami efektu mega piany już nie osiągniemy, a także mocno cierpi na tym wydajność. Zapach jest typowo męski, przyjemny, nienachalny, na tyle neutralny, że sprawdzi się zarówno dla dla tych nieco młodszych jak i starszych. Na ciele utrzymuje się jeszcze przez jakiś czas, ale raczej nie jest to mega trwałość. Żel w 100% spełnia swoją funkcję. Jest to produkt 2in1 jednak ani ja, ani Mąż nie używaliśmy go do mycia włosów jednak niejednemu pewnie przypadnie do gustu taka forma, zwłaszcza tym, którzy trenują poza domem - wówczas w torbie 1 butelka mniej, a mężczyźni sobie to cenią. Skutecznie odświeża i oczyszcza ciało z zanieczyszczeń. Po kąpieli skóra jest miękka i gładka, a co najważniejsze żel nie powoduje przesuszenia czy ściągnięcia. Co więcej nawet jeśli nie zastosowałam balsamu po kąpieli było w miarę ok. Właściwości pielęgnujących jeśli ktoś takowych będzie poszukiwał to niestety w tym przypadku się rozczaruje. Z resztą patrząc na skład (który tak na marginesie nie zachwyca) nie znajdziemy za bardzo nic co mogłoby taką funkcję spełniać. Żel nie spowodował u mnie czy u Męża żadnych odczynów alergicznych i innych niechcianych reakcji skórnych, chociaż muszę przyznać, że nigdy nie miałam z tym problemów.