Lakiery klasyczne

Catrice More Than Nude, Nail Polish Lakier do paznokci

necia1
    18 kwietnia 2023 o 9:41
    Rewelacja!
    Jestem absolutnie zakochana w tych lakierach. Po dłuuugich latach poszukiwań znalazłam w końcu lakier, który spełnia wszystkie moje warunki. Wszystkie poprzednie lakiery miały albo zbyt wysoką pigmentację, przez co nie wyglądały naturalnie, albo smużyły, co często było wynikiem tego pierwszego. Tu nic takiego nie ma miejsca. Lakier nakłada się jednolicie, wygląda bardzo naturalnie. Trwałość przeciętna - nie wybitna, nie tragiczna, ale raczej w stronę dobrej.
    Zalety:
    • nie smuży, nakłada się zupełnie jednolicie
    • nakłada się cienką warstwą, można zdecydować, jaki poziom krycia się chce (ja nakładam 2-3 warstwy, zależnie od koloru)
    • szeroki pędzelek, wystarczy dosłownie przejechać jeden raz
    Wady:
    • brak. No może byłoby fajnie, gdyby było więcej kolorów, ale to jednak kolekcja "nude", więc i paleta kolorów ograniczona.
  • 8 grudnia 2022 o 23:32
    Przy pierwszym malowaniu odpadł uchwyt pędzelka
    Przy pierwszym odkręceniu odpadła czarna zatyczka lakieru. Przy drugim okrągła zakrętka, na której trzymała się w/w obudowa, został tylko malutki krążek, na którym trzyma się pędzelek. Nie da się już tej nakładki stabilnie złapać. Zapłaciłam za produkt 18 zł. Niby nie dużo, ale najzwyklejsze miss sporty na promo 5,5 jest identyczne jakościowo i nie ma niespodzianek w postaci pozostających w ręce elementów. Bardzo nie polecam.
    Zalety:
    • kolor
    Wady:
    • rozpadające się opakowanie, które uniemożliwia zużycie do końca już po pierwszym użyciu
    • na drugi dzień po pomalowaniu lakier schodzi do połowy
    Drogeria Natura
  • 12 grudnia 2021 o 19:51
    Nawet najciemniejszy odcień nie zapewnia nam jakiegokolwiek krycia, dodatkowo lakier słabo się utrzymuje na płytce i mi przypomina bardziej odżywkę do paznokci.
    Recenzje lakierów do paznokci pojawiają się u mnie bardzo rzadko i wynika to z tego, że na co dzień bardziej preferuje hybrydy zarówno na dłoniach, jak i na stopach. Mimo to czasami nie mam czasu, aby zrobić sobie paznokcie moją ulubioną metodą i wtedy właśnie sięgam do mojej skromnej kolekcji wszelkiego rodzaju tradycyjnych formuł. Na kosmetyk do marki Catrice z serii More Than Nude w najciemniejszym dostępnym na ten moment odcieniu, czyli 07 zdecydowałam się, ponieważ nie miałam żadnego tak neutralnego koloru w swoich zbiorach i postanowiłam to zmienić. Produkt zamknięty został w wykonanej ze szkła buteleczce o pojemności 10,5 ml. Opakowanie jest bardzo ładne i niezwykle eleganckie. Za pomocą beżowej czcionki umieszczono na niej takie informacje jak logo producenta czy nazwa serii, z jakiej kosmetyk ten pochodzi. Zakrętka również posiada cielisty kolor, zaś pod spodem znajdziemy już aplikator w czarnym odcieniu. Sam pędzelek jest typowy dla wszystkich lakierów od Catrice jakie miałam okazję stosować, czyli jest dość sporawy i spłaszczony, ale naprawdę przyjemny we współpracy. Na samym początku bardzo zdziwiło mnie, jakie ten lakier posiada słabe krycie. Ja wiem, że ma to być produkt częściowo transparentny, ale tutaj nie jest to coś półprzeźroczystego, tylko coś praktycznie w całości niewidocznego. Naprawdę, zdecydowałam się zaaplikować trzy warstwy tego lakieru i uważam, że pod względem krycia jest tutaj bardzo, bardzo słabo, nawet jeśli mówimy o najciemniejszym kolorze. Tak naprawdę nawet trudno mi jest go opisać, ponieważ praktycznie go nie widziałam. Jedyne, co moje paznokcie zyskały, to ładny błysk wynikający z wykończenia produktu z delikatnie beżowym zabarwieniem, które było praktycznie niezauważalne. Dodatkowo lakier ten jest naprawdę nietrwały, już po pierwszym dniu noszenia pojawiły mi się odpryski. Próbowałam dać temu kosmetykowi kilka szans, ale za każdym razem byłam średnio zadowolona. Zdecydowanie jest to coś dla osób, które oczekują prawdziwie naturalnego koloru na paznokciach, Nie jest to zły lakier, prostu nie wpasował się w moje gusta. Mimo to już go nie kupię.
    • Pędzelek
    • Bardzo delikatne krycie
    Wady:
    • Słaba trwałość
    Drogeria Natura
    kinka35
    2 lutego 2021 o 13:56
    miłość!
    mój zawód zobowiazuje mnie do ładnych i delikatnych paznokci. Preferuję hybrydy, ale obecnie moje pazurki są w kiepskim stanie i niestety - analogi witają! Odcienie są swietne, deliakatne, z lekkim połyskiem, są eleganckie. Stapiają się ze skórą, ale wyglada to bardzo ładnie. Odpryskują po jakiś 4 dniach (ale nie oszczedzam ich), więc ok. Jedna warstwa wyglada ładnie, ale do pełnego krycia trzeba ich 3... Szybko schnie, więc to nie problem. Z chęcią kupię ich więcej.
  • 11 października 2020 o 21:28
    Piękny i naturalny efekt.
    Odkryłam ten lakier całkiem niedawno i od razu się z nim polubiłam. Według mnie ma same zalety. Przyznam szczerze, że nie potrafię ładnie pomalować paznokci. Czynność ta od zawsze była dla mnie udręką. Postanowiłam jednak wypróbować ten produkt, kiedy przeczytałam, że jest półtransparentny (z nadzieją, że efekt końcowy będzie znośny). I nie zawiodłam się. Malowanie przebiega bez żadnego problemu i nie widać niedociągnięć. Posiadam odcień 07 - jest to beż z domieszką odrobiny różu. Na paznokciach wygląda bardzo naturalnie. Na pewno dokupię jeszcze kolor 09, najciemniejszy z całej kolekcji.
    Zalety:
    • piękne, półtransparentne odcienie
    • naturalny efekt
    • szeroki pędzelek
    • łatwość malowania
    • wzmacnia i mocno utwardza paznokcie
    • całkiem szybko schnie

Zobacz także inne Lakiery klasyczne