Korektory pod oczy

Kobo Professional Mineral Series, Concealer Mineralny korektor sypki

• 10 marca 2023 o 14:49
    Oj nieee...
    Jestem bardzo rozczarowana tym produktem. Nałożony pod oczy wygląda ciężko i sucho. Efekt okropny. Podkreśla zmarszczki, zbiera się w każdym załamaniu skóry. Krycie średnie. Mam odcień 03 Nude. Wydawał się najbardziej neutralny z dostępnych. Po nałożeniu tworzy tak ziemisty odcień , że twarz wygląda na mocno zmęczoną. Trik z pudrowaniem nim korektora daje ten sam efekt. Jeśli chcesz sobie dodać lat, to polecam.
    Wady:
    • Podkreśla zmarszczki
    • Efekt starej i zmęczonej skóry
    • Ziemiste odcienie
  • 5 lipca 2020 o 20:47
    Bardzo dobrze kryjący korektor
    Po zachwycie wywołanym podkładem mineralnym od KOBO, postanowiłam zakupić również korektor z tej serii. Niestety dostępna gama kolorystyczna jest jeszcze mniejsza niż podkładów więc posiadam odcień 02 BISQUIT (chłodne, lekko oliwkowe tony) i 03 NUDE (ciepłe, żółte tony), których używam w zależności od aktualnego kolorytu mojej skóry. Odcień 01 SAND jest jasny ale wpada bardziej w różowe tony. Opakowanie podobnie jak podkładów ma czarną nakrętkę i sitko zabezpieczone przesuwaną zatyczką. Mimo, że jest niewielkie to wystarcza na bardzo długo, chyba nawet dłużej niż podkład. Korektor jest bardzo lekki, ma bardzo dobre krycie (mi wystarcza jedna warstwa). Aplikując go w okolicach oczu nie wysusza i nie podkreśla zmarszczek (ale nie mam też ich wiele z racji na wiek). Utrzymuje się cały dzień, także nie potrzeba poprawek (oczywiście jeśli celowo go nie naruszam). Zapach jest neutralny. Niestety ostatnio bardzo ciężko z jego dostępnością, można go kupić w drogeriach Natura ale nie zawsze jest dostępny stacjonarnie, a ze strony internetowej także bardzo szybko jest wyprzedawany. Cena również jest zaskakująco niska, a często możemy go spotkać na promocji. Na pewno będę do niego wracać.
    Zalety:
    • skład
    • krycie
    • nie podkreśla załamań
    • ładnie stapia się ze skórą
    • naturalny wygląd
    • opakowanie z sitkiem
  • 7 maja 2020 o 15:58
    Minerały
    Kiedyś oglądałam filmik na YouTube gdzie testowana była metoda w której na zwykły, płynny korektor nakłada się jeszcze mineralny, sypki w celu lepszego utrwalenia makijażu. I stwierdziłam, że muszę tę metodę przetestować. Bardzo polubiłam ten sposób i zakochałam się w efekcie końcowym. Do tego celu kupiłam w Drogerii Natura korektor mineralny z marki Kobo. Ja używam 01 Sand o beżowym kolorze. Korektor jest bardzo miałki, ma neutralny zapach. U mnie utrzymuje się cały dzień ale czasami delikatnie zbiera mi się w zmarszczkach pod oczami. Także ja zawsze uważam i nakładam cienką warstwę tego korektora. Osobiście uwielbiam.
    Zalety:
    • Przystępna cena
    • Długo się utrzymuje
    • Polski produkt
  • 1 maja 2020 o 13:37
    Minerały rządzą
    Od wiosny do jesieni używam minerałów - one służą mojej skórze. Tego korektora używam już od dawna (w duecie z podkładem mineralnym Kobo z tej serii, a także z innymi podkładami mineralnymi sypkimi). Miałam wszystkie trzy kolory - w obecnej chwili mój kolor to 02 Bisquit - jasny beżowy kolorek. Aplikuję go pędzlem Zoeva 142 Concealer Buffer wymiennie z pędzelkiem o identycznym kształcie z Real Techniques - oba syntetyczne i mięciutkie, a jednocześnie dość gęste - idealne do aplikacji korektora mineralnego. Niewielką ilość proszku wysypuję na pokryweczkę. Wtedy mocno wprowadzam korektor we włosie pędzla i aplikuję na twarz, w miejsca które potrzebują dodatkowego krycia. Korektor kryje bardzo dobrze, choć nie jest to krycie zupełne. Jako osoba obdarzona przez naturę mocnymi cieniami pod okiem, najpierw nakładam leciutką warstwę zwykłego korektora w miejsca gdzie moje cienie są najbardziej widoczne, a dopiero w drugim kroku podbijam krycie poprzez nałożenie 1-2 warstw mineralnego korektora sypkiego. Dzięki tej technice praktycznie nie mam cieni pod oczami :-) To lepsze niż najbardziej kryjący korektor i na dodatek wygląda naturalnie, nic się nie zbiera w zmarszczkach, nie warzy. Efekt utrzymuje się cały dzień. Korektor mineralny Kobo dobrze przykrywa wszelkie przebarwienia, ślady po trądziku, widoczne naczynka krwionośne. Nie trzeba go wcale aplikować dużo - z czasem nabrałam wprawy i wiem ile tak naprawdę potrzebuję tego kosmetyku żeby twarz wyglądała na ładnie ujednoliconą, a jednocześnie była mega naturalna. Jest to dobre rozwiązanie gdy chcemy zakamuflować pryszcze - minerały sprawiają że szybciej się goi takie "ognisko". Nie przesusza, nie podrażnia. Minerały poprawiają wygląd cery - widać to już po kilku tygodniach stosowania. Dla mnie to świetny kosmetyk. Ma dobry skład i bardzo przystępną cenę. Kupuję w Naturze, zwykle gdy jest promocja na markę Kobo. Jedno opakowanie wystarcza mi na kilka miesięcy (!) A wydaje się że 3 gramy to tak mało... Jest bezzapachowy. Opakowanie małe, poręczne. Jedynie z czasem wycierają się napisy z wieczka. Dzięki zamykaniu na sitku możemy utrzymać wnętrze w czystości i kontrolować ilość wysypywanego proszku. Jak lubisz kosmetyki mineralne to polecam Ci ten korektor. Uważam że jest bardzo dobry, ma świetną cenę, a na dodatek to bardzo wydajny kosmetyk.
    edka09
    14 lutego 2020 o 15:51
    odcień 01 sand
    Korektor kupiłam razem z podkładem mineralnym jako duet. Opakowanie wydaje się malutkie, ale produktu jest dużo w opakowaniu i na dodatek nie trzeba wcale dużo go używać. Dziurki do dozowania korektora są zasłaniane przesuwaną zaślepką, dzięki czemu nic nam się nie wysypie poza opakowanie :) Wybrałam kolor najjaśniejszy w gamie i jest on jasny z żółtym pigmentem. Nadaje się przez to bardzo dobrze do neutralizacji zaczerwienień na twarzy. Nakładam korektor na pojedyncze wypryski, zdarzyło mi się stosować go pod oczy. Używam do nakładania kulkowego pędzla do korektora z małą główką. Rozcieram minimalną ilość na wieczku i następnie kolistymi ruchami aplikuję go na wybrane miejsca. Najlepszy efekt krycia uzyskuję nakładając go na wcześniej już zaaplikowany płynny krem CC albo podkład. Przykleja się wtedy w odpowiednim miejscu i można uzyskać dużą kumulację pigmentu. Potem normalnie go przypudrowuję i trzyma się dzięki temu w miejscu przez cały dzień, nie migruje, nie warzy się, wygląda dobrze do demakijażu. Pod oczami również dobrze się sprawdza - ładnie rozświetla okolicę oka, jednak zdarza się, że zbiera się w zmarszczki pod oczami. Ale na spokojnie można rozetrzeć go palcem i po problemie. Aplikowany bezpośrednio na czystą skórę nie daje już takiego mocnego efektu krycia jak na podkładzie czy płynnym korektorze - jest to taki bardziej naturalny efekt, delikatnego zamaskowania.
    Zalety:
    • łatwa aplikacja
    • jasny kolor z żółtymi tonami
    • trzyma się cały dzień
    • nieźle kryje
    • bardzo wydajny
    Wady:
    • wchodzi w zmarszczki pod oczami
    • mała gama kolorów