Korektory pod oczy

Christian Dior Forever Skin Correct Korektor do twarzy (stara wersja)

Stara wersja produktu

• 12 września 2022 o 16:04
    Kremowy i trwały
    Zazwyczaj korzystałam z drogeryjnych korektorów, ale cieżko było mi znaleść taki, który odpowiadał by mojej cerze. Po dużym reserchu w internecie zdecydowałam się na ten z marki Dior. Moja cera jest mieszana w stronę suchej. Zależało mi na tym, by nie podkreślał suchych skórek i nie wchodził w załamania skóry oraz dobrze się utrzymywał. Korektor ma opakowanie z dość porządnej jakości plastiku. Mamy tu aż 11ml produktu. Pacynka jest dość duża - podobna jak w korektorze Tart. Formuła jest kremowa. Nie nazwałabym jej lekką. Krycie ma średnie, można je budować, ale mi takie najbardziej odpowiada - często używam korektora bez podkładu i takim wydaniu mniejsze krycie lepiej i naturalniej wygląda. Spokojnie mi kryje niedoskonałości i delikatne zasinienia lub zaczerwienienia na twarzy. Korektor zastyga, ale na tyle to trwa, że mogę spokojnie rozprowadzić go nawet palcami bez żadnych smug i plam. Wtapia się w skórę bardzo ładnie i daje satynowy efekt. Nie mamy tu suchego matu ani mocno rozświetlanego wykończenia. Prezentuje się to bardzo naturalnie - tworzy efekt drugiej skóry. Przy mojej suchej cerze często go pozostawiam solo bez pudru i nic się nie transferuje w ciągu dnia. Skóra wygląda na ładnie ujednoliconą. Wieczorem makijaż z użyciem tego korektora prezentuję się naprawdę dobrze - nie wchodzi mi w moje małe poziome zmarszczki na czole, w załamania pod oczami ani w bruzdy nosowe, nie ciastkuje się, wygląda świeżo i gładko. Naprawdę lubię z niego korzystać. Daję eleganckie wykończenie i jest bezproblemowy. Trwałość, opakowanie, kremowa formuła odpowiada mojej cerze w 100%. Nie zauważyłam pogorszenia się stanu mojej cery podczas jego użytkowania, a mam skłonność do zaskórników.
    Zalety:
    • opakowanie: eleganckie, duża pojemność
    • wygodny aplikator
    • gama kolorystyczna
    • kremowa formuła, która wtapia się w cerę
    • trwałość
    • satynowe wykończenie
    • krycie średnie, które można budować
  • 23 marca 2022 o 19:30
    Dobry
    Korektor w miarę kryje, ale nie jest to coś spektakularnego. Trochę ciemnieje na skórze. Ogólnie za taką cenę widać, że płaci się wyłącznie za markę. Lepiej kupić Tarte czy L`Oreal Infaillible i zapłacić mniej za lepsze krycie.
    Zalety:
    • duża gama kolorów
    • słabo kryje
    • mało wydajny
  • 9 kwietnia 2021 o 1:26
    Jeden z najulubieńszych
    Z podkładem z tej samej serii nie polubiłam się zbytnio. Natomiast korektor - cudeńko! To mój ulubiony typ opakowania. Oczywiście oprócz tego, że jak przystało na Dior'a jest piękne, klasyczne i eleganckie to ma bardzo przyjemny i duży aplikator, który jednorazowo nabiera odpowiednią ilość produktu. Wystarcza ona na pokrycie obydwu okolic pod oczami i resztki można nałożyć jeszcze na powieki jako bazę. Korektor jest wspaniale kremowy i gęsty, ale nie jest przy tym ciężki. Nakładając go mam wrażenie jakby był to produkt z właściwościami pielęgnacyjnymi. Zdecydowanie lepiej sprawdza mi się pod oczami niż na skórze. Wygląda ładnie i gładko, nie wchodzi zanadto w linie mimiczne a utrwalony pudrem trzyma się i wygląda pięknie i świeżo cały dzień. Nie utlenia się i nie zmienia koloru w ciągu dnia. Bardzo dobrze sprawdza się również jako baza pod cienie. Jest to produkt, do którego na pewno będę wracała. Cena nie jest dla mnie odstraszająca, bo praktycznie zawsze można go kupić w promocji -20%.
    • działanie
    • aplikator
    • duży wybór odcieni
  • 18 stycznia 2021 o 17:39
    Bardzo fajny ale czy wart swojej ceny?
    Jestem w trakcie 2 opakowania, więc nie ukrywam, że lubię ten korektor, choć ja go stosuję w trochę inny sposób, bo używam go w bardzo małej ilości jako podkładu. Krycie ma świetne naprawdę, ale jest wiele korektorów, które działają podobnie, a ceny są dużo niższe, nie jest to mój hit, bo wysusza trochę skórę, ale zasługuje na solidną 4.
  • 16 grudnia 2020 o 21:05
    Pozytywne zaskoczenie
    Dla mnie najważniejsze w korektorze jest nie podkreślanie zmarszczek i idealne krycie cieni pod oczami. Korektor nie podkreśla zmarszczek, nadaje świeży wygląd, delikatnie zmatowiony pudrem transparentym utrzymuje się cały dzień. Kremowa konsystencja, daje uczucie lekkości. Ja miałam odcień 2N , bardzo ładnie , naturalnie wygląda i idealnie stapia się ze skórą.
    Zalety:
    • wydajność,
    • nie podkreśla zmarszczek
    • nadaje świeży wygląd
    • kremowe wykończenie
    • ładne naturalne kolory
    Wady:
    • nie kryje aż tak dobrze cieni pod oczami