Płatki pod oczy

Biotaniqe Multi Biomask Liftingujące płatki pod oczy

• 24 listopada 2024 o 20:24
    Dobre na opuchnięte oczy
    Używa od:próbka
    Płatki pod oczy często u mnie goszczą, osobiście mam często cienie lub tzw wory pod oczami, a płatki swietnie je niwelują. Płatki zamknięte są w ładnym opakowaniu. Przeważa na nim kolor niebieski i biały, jest też zdjęcie połowy twarzy kobiety, która owe płatki pod okiem ma. W środku znajdziemy 2 płatki w kolorze granatowym. Są one syto nasączone, przy ich wyjmowaniu ekstrakt spływa po opakowaniu. Płatki są liftingujace, mają odmłodzić skórę pod okiem. W swym składzie posiadają: kolagen morski, kwas hialuronowy, aktywne peptydy. Składniki istnie walczące ze starzeniem i zmarszczkami. Kosmetyk pozostawiamy na skórze przez 20 min. W tym czasie czuć chłodzenie i nawilżenie. Płatki koją skórę, odpowiednio ją nawilżają. Cienie są zniwelowane, opuchlizna schodzi. Zaliczam ich do produktów dobrych, swe zadanie wykonują. Pozostawiają przyjemnie zmiękczoną skórę.
    Zalety:
    • nawilżają
    • koją sucha skórę
    • fajnie schładzają i niwelują opuchliznę
    • skóra jest bardziej elastyczna i napięta
  • 30 października 2023 o 21:45
    Różnego rodzaju płatków pod oczy używam wręcz nagminnie i bardzo lubię po nie sięgać. Moja skóra w tej okolicy raczej należy do tych suchych, posiadających obrzęk i zasinienia, które nierzadko trudno jest ukryć po prostu makijażem, więc staram się jak najlepiej o niej dbać solidną pielęgnacją. Tym razem zdecydowałam się na propozycję od marki Biotaniqe. Produkty od tego producenta nie są mi zbyt dobrze znane, myślę, że śmiało mogę określić je mianem nowości. Kosmetyk udało mi się zakupić będąc w drogerii Rossmann i przyznam, że miałam co do nich pewne wymagania. Płatki zostały zamknięte w kartonowym opakowaniu o motywie białym oraz niebieskim. Znajdziemy na nim wizualizację samego kosmetyku oraz oczywiście wszelkie, najważniejsze informacje na jego temat, czyli oczywiście jego nazwę, logo producenta, skład, krótki opis czy zalecany sposób użytku. Cena regularna wynosi około siedmiu złotych. Produkt umieszczony został na plastikowej tatce. Są to dwa hydrożelowe, giętkie płatki w kolorze intensywnej, królewskiej wręcz niebieskości. Nie pływają w żadnej esencji. Dodatkowo nie posiadają żadnego zapachu. Bardzo dobrze trzymają się skóry i nie zsuwają się, warto je także potrzymać chwilę przed użyciem w lodówce. Samo działanie pielęgnacyjne tej propozycji jest naprawdę godne uwagi. Kosmetyk wspaniale zmniejsza opuchliznę pod oczami, dlatego jak najbardziej warto po niego sięgnąć przed ważniejszymi uroczystościami. Dodatkowo pięknie zmniejsza widoczność zasinień. Działa kojąco, nawilżająco oraz wygładzająco. Płatki pod oczy to mój zdecydowany must haave. Te konkretne jak najbardziej mogę polecić każdemu. Mają przyjemną formułę i dobrze niwelują opuchliznę pod oczami. Zdecydowanie godne są zainteresowania.
    • Skład
    • Niweluje cienie i opuchliznę
    • Wygładza
  • 28 sierpnia 2023 o 21:20
    Śmierdzące płatki
    Opakowanie z kartonika z ładną szatą graficzną. W środku mamy niebieskie żelowe płatki zapakowane w folię na plastikowej tacce. Po otwarciu czuć dziwny zapach dosyć mocno sztuczny jakby alkoholowy. Płatki są trochę nie równe. Bardzo delikatne więc trzeba uważać żeby ich nie rozerwać. Dobrze trzymają się skóry i fajnie chłodzą. Lekko nawilżają. Efekt jest ok, bo skóra po wygląda na wypoczętą. Nie uczulają. Nie sprawiają, że skóra swędzi. Z powodu zapachu nie kupię ich drugi raz. Był naprawdę mocno wyczuwalny.
    Wady:
    • Brzydki zapach
  • 18 maja 2023 o 23:17
    Średnie w kierunku słabych
    Płatki pod oczy stosuje dość często - lubię kiedy skóra pod okiem jest ładnie napięta i nawilżona, a nie zawsze udaje mi się pamiętać o codziennym stosowaniu kremu do oczu. Płatki Multi Biomask od Biotaniqe są w żelowej, leciutkiej w formie. Łatwo wyjąć je z opakowania (w porównaniu do glutków z Isany), ale trochę zsuwają się podczas noszenia. Nie szczypią w oczy, nie mają też intensywnego zapachu. Po upływie dwudziestu minut na skórze nie zauważyłam żadnych większych efektów. Skóra była miększa i gładsza w dotyku, ale po upływie godziny wracała do stanu przed użyciem płatków. Nie warto, zużyłam wszystkie opakowania do końca i ponownie po nie nie sięgnę.
    Zalety:
    • nie szczypią w oczy
    • łatwo umieścić je na skórze
    Wady:
    • słabe działanie
    • zsuwają się podczas noszenia
  • 10 stycznia 2023 o 15:36
    Bez rewelacji
    Mam worki pod oczami oraz liczne zmarszczki. Skóra pod oczami jest wiotka i brak jej jedności . Będąc na zakupach w drogerii Rossman natrafiłam na płatki loftingujace które jak myślałam sprawia cud ale się przeliczyłam. Płatki zamknięte są w karonik oraz wewnątrz w folię . Opakowanie o ładnej skromnej szacie graficznej . Opakowanie z białym tłem oraz błękitno niebieskimi oraz srebrnymi elementami oraz wizerunkiem kobiety z płatkami na oczach . Napisy na opakowaniu w kolorze zielonym błękitnym i czarnym. Napisy czytelne szczegółowe w języku polskim. Wewnątrz opakowania znajduje się srebrno przeroczyste opakowanie a w nimi dwa błękitne żelowe płatki pod oczy . Płatki mają przyjemny zapach. Dobrze się je nakłada. Dobrze rzynaja się skóry. Płatki są Dobrze nawilżone. Nie zauważyłam aby płatki spłyciły zmarszczki czy ujędrniona skórę. Jedynie co mogę stwierdzić że dobrze nawilżają skórę powiek. Płatki nie wywołują rekacji alergicznej.
    Zalety:
    • Ładne opakowanie
    • Przejrzysta szata graficzna
    • Płatki żelowe
    • Dobrze nawilżone
    • Dobrze trzymają się skóry
    • Dobrze nawilżają okolice skóry pod oczami
    Wady:
    • Nie ujędrniający skóry nie spłycaja zmarszczek