Toniki i hydrolaty

REN Ready Steady Glow Daily AHA Tonic Rozświetlający toner z kwasami AHA

• 7 lutego 2024 o 12:40
    Bardzo dobry, tylko ten zapach...
    Jestem trochę zdziwiona tym, że ten tonik ma tak niską ocenę w oczach innych wizażanek ale cóż, wiadomo co jest dobre dla jednych niekoniecznie sprawdza się u innych. Na mojej skórze tonik ten sprawdza się bardzo dobrze, co oczywiście nie oznacza, że nie zauważam jego drobnych wad. Tonik sprzedawany jest w różnych pojemnościach, w estetycznej ale bardzo przeciętnej z wyglądu buteleczce, zważywszy na jego nie najniższą cenę. Moje pierwsze wrażenie po użyciu toniku, jest takie, że bardzo nie odpowiada mi jego zapach. Niby cytrusy, ale podbijają czymś plastikowym i nieświeżym. Na dodatek dość długo zapach utrzymuje się na skórze. Moja mało wrażliwa, tłusta skóra z początku reagowała na niego lekkim pieczeniem a nawet zaczerwienieniem, z czasem to uczucie trochę osłabło. Zresztą nie było mocne i dokuczliwe, bardziej przeszkadzało mi uczucie lekkiej lepkości. Klejąca się warstwa znika po zastosowaniu kremu z serii ;) Musze przyznać, że z tych powodów, początki używania toniku nie były zachęcające do dalszego stosowania. Ale cena czyni cuda, szkoda mi było wydanej kasy więc postanowiłam wykorzystać go do końca. No i bardzo dobrze się stało, gdyż on naprawdę fajnie działa na mojej skórze. Efekty jakie zauważyłam już po tygodniu, może ciut dłużej to to, że bardzo rozjaśnił mi przebarwienia posłoneczne, które miałam na dekolcie, nie były one może super napigmentowane i duże ale były. A teraz są ledwo widoczne i mam nadzieje, że lada moment znikną całkiem. Mam tłusta cerę, więc mam tez rozszerzone pory i zaskórniki na nosie. Tonik, tu zaznaczam, że w połączeniu z kremem z serii, bo nie stosowałam go osobno, bardzo ładnie zwęził moje pory, skora jest wyraźnie bardziej jednolita. Zaskórniki ulegają stopniowemu rozpuszczeniu i znikają. Skóra jest rozświetlona, kolor ujednolicony, pory zwężone, drobne zmarszczki ulegają spłyceniu. Poza tym tonik jest niesamowicie wydajny. Podsumowując, daję mu 5 gwiazdek za działanie, pomimo zapachu i uczucia lepkości. Dla mnie ważniejsze jest jego skuteczne działanie, a na mojej skórze widzę pozytywne efekty. Od pięknego zapachu są perfumy ;)
    Zalety:
    • rozjaśnia przebarwienia,
    • spłyca zmarszczki
    • zwęża rozszerzone pory
    • likwiduje zaskórniki
    • ogólna poprawa kondycji i wyglądu skóry.
    Wady:
    • nie lubię jego zapachu, ale wybaczam mu go :)
  • 26 września 2023 o 10:39
    Ani Tak ani Nie
    Mam z nim problem, bo niby jest ok, ale bez szalu. Nie widze za bardzo roznicy po jego zastosowaniu. Jest lekkie pieczenie skory, ale na tym chyba koniec. Dla mnie to taki sredniak. Skore mam sucha i dosyc wrazliwa, ale jednak znam lepsze zamienniki ktore mnie nie podrazniaja a jednoczesnie widze fajne efekty. Ogolnie to niezly produkt, moze po prostu nie dla mnie.
  • 18 lutego 2022 o 10:28
    Przestrzegam przed zakupem tego toniku
    Tonik jest tak silny, że szczypie skórę prawie od razu po jego użyciu. Skóra staje się czerwona a efekt szczypania utrzymuje się do momentu, w którym się go nie zmyje. Tonic jest zbyt mocny , ale producent zapomniał nas o tym poinformować. U mnie został zużyty do czyszczenia łazienki. Nie polecam.
    Zalety:
    • Brak.
    Wady:
    • Szczypie i podrażnia zaraz po zaaplikowaniu. Skóra robi się czerwona.
    • Zbyt mocny o czym nie informuje producent,
    • Pachnie jak kwas.
    Hayumi
    13 lutego 2022 o 23:16
    Nic nie zmienił w mojej pielęgnacji
    Trafiłam na ten tonik, gdy poszukiwałam toniku złuszczającego, który wygładzi strukturę mojej skóry i poprawi jej ogólny wygląd. Posiadam cerę mieszaną, borykam się z problemami zaskórnikami otwartymi oraz zamkniętymi, czasem miewam też większe zmiany. Kupiłam wersję 100ml i cieszę się, że nie większą ponieważ jest niesamowicie wydajny, mam wrażenie że używam go od wieków. Dodatkowo została mi jeszcze jakaś 1/6 produktu i straciłam już motywację do używania go. Jako, że moja skóra jest przyzwyczajona do częstego złuszczania kwasami to używałam tego toniku codziennie wieczorem. Niestety nie doczekałam się żadnych zauważalnych efektów oprócz braku ewentualnych suchych skórek. Po użyciu twarz jest bardzo lepka co mi się jeszcze nigdy nie przydarzyło jeśli chodzi o toniki. Dodatkowo zauważyłam, że po tym toniku skóra mi się bardziej przetłuszcza niż na przykład po użyciu Pixi "Glow Tonic" czy innych toników z kwasami. W kwestii wyrównania kolorytu skóry, rozjaśnienia, wygładzenia czy zwalczenia chociaż w najmniejszym stopniu niedoskonałości nie wydarzyło się nic. Używałam go bardzo sumiennie przez długi czas mając nadzieję na jakiekolwiek pozytywne działanie, ale niestety nie doszło do tego. Nie mogę go polecić, moim zdaniem istnieje mnóstwo o wiele lepszych rozjaśniających/złuszczających toników. Daję jedną gwiazdkę więcej za to, że nie zrobił krzywdy skórze oraz nie miałam podczas używania go problemu z suchymi skórkami.
    Zalety:
    • Nie pogorszył stanu cery
    • Nie miałam przy nim problemu z suchymi skórkami
    • Cytrusowy zapach
    • Buteleczka z plastiku z recyklingu
    Wady:
    • Nie zauważyłam jakiegokolwiek pozytywnego działania oprócz braku suchych skórek, nie rozjaśnił, nie wygładził, nie pomógł na niedoskonałości
    • Bardzo się lepi po nałożeniu na twarz
    • Skóra się szybciej przetłuszcza po użyciu
  • 15 grudnia 2021 o 16:05
    Nic dobrego i nic złego
    Bardzo lubię markę REN, ale ten toner mnie nie zachwycił. Przyjemny w użyciu, przyjemny zapach i wygodne opakowanie, ale czułam jedynie, że moja twarz się po nim lepi. Toner nie zrobił nic dobrego, ale nie zrobił też nic złego. Raczej bardziej na siłę wymęczyłam całe opakowanie.