Szampony do włosów

Naturologia Szampon w kostce

Rysia16
    10 maja 2021 o 23:27
    Może byćć
    Jak na razie pod względem działania pobija 2 inne, tańsze, mniej naturalne szampony w kostce. Produkt bardzo dobrze myje, skóra jest dobrze oczyszczona, niepodrażniona, nie swędzi. Bardzo odpowiada mi forma kostki zamiast tradycyjnego szampony w butelce. Jest dla mnie o wiele wygodniejsza, czuję, że skóra jest dobrze doczyszczona. Szampon niestety jest słabej wydajności, mimo że nie mam w nawyku używania sporych ilości kosmetyków - raczej mniej niźli za dużo ;) Po użyciu od razu odstawiam pionowo na umywalkę (akurat mam wannę, nie prysznic). Kostki wyraźnie ubywa, szybciej niż chociażby poprzedniczek. Cena dość wysoka. Zdziwiłam się opiniami, jakoby produkt plącze włosy czy je 'otępia' ;) Moje średnio- w stronę niskoporowatych są z niego bardzo zadowolone. Raz zdarzyło mi się na wyjeździe nie użyć po nim odżywki, bo zapomniałam, i nie miałam problemów z rozczesaniem (ale jestem 'włosomaniaczką' chociaż teraz już z krótkimi kosmykami).
    Wady:
    • wydajność w stosunku do ceny
  • 24 kwietnia 2021 o 18:04
    I tak i nie
    Mój pierwszy szampon w kostce jaki przetestowałam. Jestem na tak i na nie. Mam tu taki duży znak zapytania, bo ogólnie forma szamponu jest cudowna, idealnie sprawdzi się na wyjazdach itd, a to dla mnie bardzo ważne. Bardzo poręczna, mała kwadratowa kostka, która zajmuje niewiele miejsca, coś co lubię. Dobrze się pieni to akurat na pewno muszę przyznać, działanie też ok, a także delikatny zapach. Niestety po umyciu włosy są takie szorstkie, tępe jakby w dotyku matowe nie nawilżone, a do tego splątane i to nawet bardzo. Nie wiem czy zakupię po raz kolejny, na pewno dobrze się zastanowię, czy chcę rozplątywać włosy... Może kiedyś. ZALETY: zapach opakowanie zero waste WADY: powoduje, że włosy są tępe i splątane cena dostępność przez internet, a więc do ceny dochodzi jeszcze cena przesyłki co sprawia, że jest drogo
  • 15 lipca 2020 o 18:09
    Dobry produkt, ale nie bez wad
    Warto go wypróbować - dobrze oczyszcza włosy, ale zawsze muszę stosować po nim odżywkę żeby rozczesać włosy. Do aplikacji tego typu produktu na pewno należy przywyknąć, szczególnie po używaniu przez wiele lat szamponów w płynie. Zapach nie jest nachalny, produkt dobrze się pieni. Jego wydajność i gramaturę w stosunku do ceny (ok. 30 zł) oceniam jako średnią. Może cena tego typu produktów spadnie gdy zainteresują się nimi większe drogerie stacjonarne, bo przecież odpada tutaj np. wysoki koszt opakowania.
    Zalety:
    • Ekologiczne opakowanie
    • Dobrze oczyszcza włosy
    Wady:
    • Mała wydajność
    Olgierd
    6 lutego 2020 o 20:05
    Niezły, ale...
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Próbkę kosmetyku otrzymałam na targach kosmetycznych, wystarczyła na dwa użycia. Szampon posiada ładny zapach, delikatnie oczyszcza skórę i włosy i w tym obszarze spełnia swoją rolę. Nie wiem jednak, czy, to kwestia moich włosów czy poprostu nie jest to szampon do, długich pukli, ale mocno plątał kosmyki a włosy po użyciu szamponu były "tępe". Może gdybym użyła dodatkowo odżywki, byłoby inaczej? Ja jednak jestem zbyt leniwa a lenistwo wzrasta proporcjonalnie do wzrostu włosów ;)
    • efekt oczyszczenia
    Wady:
    • tępe" i splątane włosy
  • 5 lutego 2020 o 7:34
    Spełnia swoje zadanie
    Na fali ograniczania plastiku postanowiłam wypróbować szampon w kostce i jako pierwszy padło na ten ze skrzypu. Szampon oczyszcza, nie wywołuje podrażnień, ładnie pachnie, naprawdę przyjemnie się do używa ;) No własnie ale...mam długie włosy do talii i niestety meeega plącze włosy przez co wyglądają jak dredy. Długo zwalałam winę na pogodę, że zima, że ogrzewanie i dlatego takie przesuszone(mimo że nie farbuje i naprawdę dbam o włosy). W końcu coś mnie tknęło, że to może szampon i faktycznie jedno mycie rypaczem, potem powrót do delikatnego (niestety w plastiku) i wszystko jasne. Myślę, że dla niskoporów i krótszych włosów może się sprawdzić. Niestety przy moich włosach kończy się wyrywaniem i łamaniem ich, żeby jakkolwiek je rozczesać, (pomimo ogromu odżywek, masek i olejów).
    Zalety:
    • brak plastiku
    • wygodny w użytkowaniu
    • ładnie się pieni
    • oczyszcza
    Wady:
    • niesamowicie plącze moje włosy
    • sprawia, że włosy są szorstkie