Kremy uniwersalne

Naturaverde Bio Crema Idratante Intensiva [Intensive Moisturising Cream] Intensywnie nawilżający krem do twarzy

• 2 listopada 2022 o 21:09
    super
    Krem jest bardzo fajny. Ma dość treściwą konsystencję, ale zarazem szybko się wchłania i nie zostawia tłustej warstwy. Pod makijaż spisuje się świetnie. Na jednorazową aplikację wystarczy odrobinka, jest bardzo wydajny. Zapach delikatny, przyjemny. Konsystencja dość gęsta, śmietankowa, ale rozprowadza się na skórze niemal idealnie. Opakowanie to prosty słoiczek. Przy regularnym stosowaniu zauważyłam, że moja skóra jest optymalnie nawilżona, ma zapewniony komfort na wiele godzin, w dotyku jest miękka i elastyczna, wygląda ładnie i zdrowo. Myślę że to świetny krem do codziennego stosowania.
  • 13 listopada 2020 o 19:55
    Świetny, lecz niestety wycofany (?)
    Kupiłam ten krem w zeszłym roku w drogerii Hebe. Był na wyprzedaży i akurat ostało się ostatnie opakowanie. Musiałam go wziąć, gdyż widziałam na jednej z facebookowych grup bardzo pozytywną recenzję opatrzoną zdjęciami. Krem zadziałał u mnie dokładnie tak, jak u dziewczyny wstawiającej swoją metamorfozę. Wszelkie aktywne zmiany na twarzy zniknęły, a przebarwienia zbladły. W dodatku w bardzo krótkim czasie. Konsystencja tego kremu i jego zapach są cudowne - aż chce się dokładać wciąż kolejne warstwy. Skóra jest nawilżona i miękka w dotyku bardzo długo. Szkoda, że krem zniknął z Hebe i nie można go nigdzie znaleźć. Był to bardzo dobry produkt i starczał na bardzo długo.
    Zalety:
    • rozjaśnienie przebarwień
    • długotrwałe nawilżenie
    Wady:
    patsiek
    19 lipca 2019 o 16:33
    świetny krem
    Krem kupiłam z myślą o stosowaniu dzień, dwa po użyciu rollera, kiedy skóra jest uwrażliwiona i dużo intensywniej chłonie wszystko co jej się aplikuje, więc nie chciałam atakować jej alkoholami ani innymi świństwami, postawiłam na naturę. W tej roli sprawdził się doskonale czyli przede wszystkim nie podrażnił, nie zapchał ani w żaden inny sposób nie zaszkodził, przy okazji ładnie zregenerował i nawilżył. Jednak nie wiem czy mogłabym używać go na codzień ze względu na specyficzną konsystencję, która dla niektórych może być akurat dużą zaletą. Krem jest gęsty, 'śliski', świetnie się rozprowadza i szybko wchłania, zostawia natomiast jakby silikonowy cieniutki film, nic tłustego ani lepkiego, wręcz przeciwnie, skóra jest ślicznie matowa i gładka, natomiast jest on wyczuwalny, a zanim wyjdę z łazienki to zdarzało się, że na i pod nosem miałam malutkie kropelki, jakby skóra pod nim się bardziej pociła. Nie powoduje zapychania czy innych nieprzyjemności, być może właśnie ta warstwa ochronna zapewnia długie i skuteczne nawilżenie, są też takie osoby, jak moja mama, która nie lubi kiedy krem wchłania się całkowicie, bo lubi czuć, że tam jest i ten krem będzie dla niej idealny. Z tego powodu nie zamierzam oceniać konsystencji, bo szkody żadnej nie robi, po prostu kwestia gustu i potrzeb, ja kremu używam sporadycznie w dzień, nieco częściej na noc i jestem bardzo zadowolona. Doskonale i na długo nawilża, zostawia skórę cudownie gładką, ma bardzo dobry skład. Nie ma szans na przesuszenie skóry w ciągu dnia, a makijaż super się na nim trzyma, bo krem działa jednocześnie jak baza wygładzająca. Pachnie przyjemnie, delikatnie, po prostu kremowo. Kupiłam go w Hebe, które często przecenia naturalne kosmetyki o 40-50%, więc naprawdę warto spróbować.