Lakiery klasyczne

Lovely Delicious Skin, Delicious Nail Polish Lakier do paznokci

• 2 stycznia 2024 o 17:07
    Kupiłam ten lakier już jakiś czas temu na sporej promocji, jednak dopiero niedawno wykończyłam całą buteleczkę. Niestety gama kolorystyczna była dość ograniczona i większości kolorów brakowało na półce, dlatego wybrałam kolor błękitny. To świetny kolor idealny na lato, ale nie tylko, ma dobrą trwałość i korzystną cenę w porównaniu z jakością. OPAKOWANIE Opakowanie do zgrabna buteleczka, dosyć duża, wykonana z przezroczystego szkła. Zdobi ja biała zakrętka z różowymi napisami i rysunkami. Lakier ma świetny pędzelek –gęste, dosyć zbite i płaskie włosie ułatwia apliakcję. Pozwala na precyzyjne dotarcie do skórek oraz krawędzi paznokcia. LAKIER Jak już wcześniej wspomniałam lakier posiadam kolorze błękitnym. To ladny, pastelowy kolor idealny do szalonego manicure, który będzie się wyróżniał. Lakier ma odpowiednią konsystencje – nie jest zbyt rzadki ani zbyt gesty. Krycie po 1 warstwie jest niewystarczające, bo widać prześwity, jednak 2 warstwy dają w pełni zadowalający efekt. Trwałość jest standardowa – po 3-4 dniach pojawiają się małe odpryski, które można jednak poprawić. Lakier łatwo zmyć zmywaczem bez acetonu, nie odbarwia płytki. Produkt ma aż sporą pojemność, więc posłuży na dłużej. Szkoda, że była to edycja limitowana, bo chętnie bym wypróbowała inne kolory. PLUSY: + ciekawy design opakowania + dobre krycie + dobra trwałość + świetny, precyzyjny pędzelek + niska cena + duża pojemność MINUSY - edycja limitowana
  • 27 marca 2020 o 14:08
    Wow!
    Paznokcie samodzielnie maluję rzadko, gdyż nie umiem tego robić w estetyczny sposób. Dlatego też szukam produktów, które łatwo zaaplikować. Lakier Delicious od Lovely zachwycił mnie. Kupiłam go ze względu na śliczny kolor (neonowy, pastelowy róż) i promocję. Rzadko zdarza się, że jestem zadowolona że szczoteczki, a ten produkt spełnił moje oczekiwania w 150%. Wystarczy nałożyć dwie cienkie warstwy i efekt jest spektakularny. Zaskoczyła mnie również trwałość. Lakier utrzymuje się przez wiele dni ( nawet gdy wykonuje się w domu różne prace). To zdecydowanie mój ulubieniec.
    Zalety:
    • szczoteczka, kolor, konsystencja, wydajność, trwałość, cena
    Wady:
  • 28 sierpnia 2019 o 9:27
    Odcień nr.2 jest super
    O swoje paznokcie dbam sama. Lakierów hybrydowych się na moich paznokciach nie uświadczy , więc moja kolekcja lakierów jest dość pokaźna no i ciągle dochodzą nowe. Delicious kupiłam jako nowość na półkach tylko , że po tym zapomniałam , że to zrobiłam :D Na szczęście odkryłam go z wielkim zdziwieniem jakoś pod koniec lipca no i teraz tak się do niego przykleiłam , że często go katuje. Kupiłam oczywiście dla koloru. Odcień nr 2 to neonowy , soczysty mocno rzucający się w oczy róż. Jest to jeden z moich ulubionych odcieni ever - tam nawet nie patrze czy są wakacje , jak mam ochotę to i tak neonowo sobie nawet zimą paznokcie ozdabiam - no bo czemu nie :) Jeśli chodzi o opakowanie to tak : szklana buteleczka jest dość masywna i naprawdę duża. Lakier stoi stabilnie - a zdarzają się buteleczki które w czasie zanurzania w nich pędzelka lubią sobie rymcnąć. Tutaj tego nie ma. Z racji tego , że buteleczka jest szklana z namierzeniem odpowiedniego koloru nie ma problemu. A i sam kolor w buteleczce wygląda tak samo jak i na paznokciach. Zatyczka również dobrej jakości , nie trzeba się z nią siłować przy otwieraniu. Pędzelek z gatunku moich ulubionych dość gruby i długi z gęstym włosiem - podobny jak w lakierach Miss Sporty. Maluje się nim świetnie , chociaż osoby z wąską płytką paznokciową mogą nie być do końca zadowolona - lakieru nabiera się dość sporo. Ogólnie do perfekcyjnego pokrycia płytki mi wystarczy jedna warstwa. Jako , że ja wąskiej płytki paznokciowe nie mam ( raczej jest standardowa ) nic nie wylewa mi się poza płytkę i nie zalewa skórek. Konsystencja jest wiec odpowiednio gęsta a i sam lakier nie śmierdzi bardziej niż inne jakie mam :) Schnie bardzo szybko - wystarczy 5 minut i jest całkowicie suchy. Nie robi się z niego w ciągu dnia tzw '' plastelina'' więc odgniotów na pościeli nam nie zrobi. Podczas malowania nie tworzą się również na powierzchni płytki nieestetyczne pęcherzyki powietrza. Nie jestem osobą która z trwałością lakieru na paznokciach ma jakikolwiek problem i tutaj też wszystko jest ok. Wytrzymuje mi na paznokciach nawet i tydzień przy czym nie odpryskuje tylko delikatnie ściera się na końcach więc zmywam go głownie z przyzwoitości. Ze zmywaniem problemu nie ma. Używam zapachowego zmywacza Isany i on z tym lakierem radzi sobie bardzo dobrze i przy zmywaniu nie rozmazuje się barwiąc nam palce - a to również ważna cecha lakieru do paznokci. Ogólnie jestem z niego bardzo zadowolona i chętnie dokupie jeszcze jakiś odcień - o ile to nie była edycja limitowana :D
    Zalety:
    • kolor
    • perfekcyjne krycie po 1 warstwie
    • szeroki pędzelek
    • szybko schnie
    • nie odpryskuje