Samoopalacze do twarzy

Sesderma Repaskin

leksik1
    14 sierpnia 2024 o 10:09
    Miłe zaskoczenie
    Chyba pierwszy raz miałam okazję stosować krem o takiej silikonowej konsystencji. Na początku byłam pewna, że stworzy na skórze coś w rodzaju skorupy, że go nie rozprowadzę dokładnie, ale zupełnie tak nie było. Krem bardzo łatwo się aplikuje, jest to bardzo przyjemne, bo daje uczucie takiej gładkości. Myślę, że dobrze się trzyma na twarzy, nie gryzie z podkładem i chroni
    Zalety:
    • konsytencja
  • 9 lipca 2023 o 18:35
    Uwielbiam, moj ulubiony!
    To mój drugi filtr od Sesdermy i muszę przyznać, że uwielbiam je tak samo, chociaż oba są różne. Silk Touch ma piękne, matowe wykończenie, jest gładki, ma silikonową konsystencję i pozostawia bardzo przyjemne, jedwabiste uczucie na skórze. Nie spływa, nie roluje się, nie widać go, no po prostu złoto! Jedyny, mały minus to moim zdaniem opakowanie (mogłoby być po prostu lepsze, nie najłatwiej się go wyciska z tubki). Powinnam także zaznaczyć, że nie noszę makijażu - widziałam w poniższych komentarzach, że nie nadaje się on pod makijaż, ale nie mam z tym doświadczenia, jak dla mnie ten efekt jest tak super że moja skóra wygląda lepiej niż pomalowana czymkolwiek :)
    Zalety:
    • stosunek jakości do ceny
    • działanie
    • super, aksamitne uczucie na twarzy
    Wady:
    • opakowanie mogłoby być lepsze
  • 8 marca 2022 o 18:48
    nie dla mnie. ale rozumiem, że można się z nim polubić.
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Odkąd regularnie stosuję filtry przeciwsłoneczne w pielęgnacji, chętnie sięgam po te najróżniejsze: testuję i fizyczne i chemiczne. Szukam najbardziej odpowiedniego dla mnie. No cóż, szukam ulubieńca. Zachęcona renomą marki Sesderma i dobrymi opiniami filtra Silk Touch serii Repaskin, sięgnęłam i po niego. W zasadzie to nie po całe opakowanie, ale okazja nadarzyła się po otrzymaniu (kilkunastu!) próbek. Testowałam długie tygodnie i co mówi maja tłusta cera? Są plusy, ale to raczej nie jest filtr dla mnie. Mam wrażenie, że ten filtr nie zastyga na skórze. To zresztą nawet nie wrażenie, a prawda. Aplikuje się go łatwo- ma postać silikonowej bazy (było to dla mnie coś absolutnie nowego, bo jestem przyzwyczajona do kremów!) więc rozprowadzanie nie stanowi problemu. Bardzo łatwy w roztarciu, ale! Wydaje mi się, że do skóry nie przylega. Otóż to... Co prawda się po niej nie ślizga, ale mam wrażenie `jego ruchomości`, jeśli wiecie, co chcę przekazać. Nie zastyga i faktycznie daje jedwabiste, satynowe wykończenie. SILK, jak obiecuje producent. Ale <przynajmniej ja> mam wrażenie, że najdelikatniejszy dotyk skóry spowoduje jego usunięcie. Czy faktycznie jest filtrem migrującym ? Mam wrażenie, że tak. Bo mimo, że bazuje na silikonach i wizualnie przypomina na przykład bazę pod makijaż, to wcale nią nie jest. Choć spełnia kilka jej cech: natychmiast widocznie wygładza cerę: mówię o jej wszelkich nierównościach, bliznach i tym podobnych tworkach. Ale jednocześnie podkreśla pory (te prezentują się na bardziej rozszerzone, niż są). Tłusta cera trzyma się w ryzach- nie wyświeca się szybko. Ale całokształt jednak nie prezentuje się aż tak fenomenalnie. Czy to dobra baza pod makijaż? Też mam wrażenie, że nie. Podkłady się na nim ślizgają (niezbędna umiejętna aplikacja, ale jednocześnie mam wrażenie, że aplikując płynny/niepłynny podkład po prostu wycieram filtr), a pudry sypkie bezpośrednio zaaplikowane na niego wcale nie przylegają. Najlepiej chyba więc gdy jest na twarzy solo. Są głosy, że migruje do oczu i wywołuje podrażnienia, ale na szczęście nie dane mi było tego doświadczyć. Sama zresztą aplikowałam ten filtr dość daleko od oczu. może więc dlatego. Dzięki zawartości alkoholu nie ma ciężkiej konsystencji. Ten produkt to w zasadzie mieszanka filtrów chemicznych starej generacji i silikonów z kilkoma składnikami pielęgnacyjnymi. Ale jak na nasze czasu świadomości pielęgnacyjnej ten skład raczej z kapci nie wyrzuca. Zresztą jak i działanie. Niektórzy na pewno doszukają się jego zalet, że to filtr stosunkowo lekki, nietłusty, niebielący. Mi te cechy nie przeszkadzają, więc nie uznam ich za zaletę. Choć jest coś, co spodobało mi się w filtrze Silk Touch bardzo. A o czym dotychczas nie wspomniałam. Zaaplikowany na skórę w jakimś stopniu podrażnioną, taką, która przechodzi proces retinizacji lub jest bardzo uwrażliwiona po złuszczaniu lub agresywniejszym zabiegu kosmetycznym, wówczas..... ją łagodzi, daje uczucie ukojenia. A to faktycznie stanowi zaletę.
  • 9 lutego 2020 o 13:13
    Nie warty ceny
    Używałam obu wersji - dry touch i silk touch - i silk touch bardziej mi podpasował ze względu na silikonową konsystencję. Nie świeci się na twarzy i daje ładny, naturalny efekt. Niestety nie współpracuje z wieloma kosmetykami - po nałożeniu silk touch na skórze pozostaje silikonowa warstwa, po której ślizgają się podkłady i korektory. Nie wygląda to zbyt dobrze i trzeba uważać, by nie dotykać twarzy. Jedyny produkt, który w miarę ok zachowywał się z filtrem, to krem bb erborian, pewnie dlatego, że sam też zawiera silikony. Kolejna sprawa to podrażnienie skóry. W moim przypadku, gdy dostanie się w okolice oczu (niekoniecznie do samego oka), to pieczenie skóry trwa cały dzień, a nie mam bardzo wrażliwej cery i kosmetyki rzadko mnie podrażniają. Do tego dochodzi jeszcze koszt zakupu kremu. Oczywiście w internecie można znaleźć bardzo duże zniżki, jednak mimo wszystko moim zdanie nie jest warto. Za taką cenę można kupić bardzo dobry, delikatny krem z filtrem (polecam koreańskie i japońskie). Krem sesdermy kupiłam gdy jeszcze lubiłam tę markę, ale teraz już nie kupuję żadnych jej produktów ze względu na ich składy, które są nieadekwatne do ceny.
  • 10 marca 2019 o 10:17
    Hit hit hit
    Repaskin Silk Touch SPF 50 - Krem liposomowy SPF 50. Nowość marki Sesderma! Bardzo wydajny preparat przeciwsłoneczny z filtrem SPF50, który jednocześnie chroni skórę przed promieniowaniem UV i naprawia fotouszkodzenia na poziomie DNA. Dzięki połączeniu filtrów fizycznych i chemicznych zapewnia szerokie spektrum ochrony przed promieniowaniem słonecznym. W składzie zawarte są również enzymy naprawcze, które są aktywowane pod wpływem słońca. Ich zadaniem jest odwracanie i naprawa uszkodzeń na poziomie komórkowym. Dzięki zamknięciu składników aktywnych w liposomach przenikają one do głębszych warstw skóry. Bogata, ale jednocześnie aksamitna formuła kremu jest porównywalna do gęstej bazy silikonowej pod makijaż. Kosmetyk może być stosowany samodzielnie, szczególnie latem. Wskazania - ochrona słoneczna - naprawa uszkodzonej skóry - fotostarzenie - każdy typ cery, szczególnie normalna i sucha Zastosowanie Aplikować codziennie rano na oczyszczoną skórę twarzy, a także zawsze 30 min przed bezpośrednią ekspozycją na słońce. Podczas przebywania na zewnątrz należy powtarzać aplikację co 2-3 godz. Składniki Filtry fizyczne, filtry chemiczne, enzymy reperujące DNA: fotoliza i endonukl
    Zalety:
    • świetnie nawilża
    • nie zapycha
    • nie bieli
    • jest bardzo lekki
    • sprawdza się świetnie pod makijaż.
    Wady:
    Drogeria Super-Pharm

Zobacz także inne Samoopalacze do twarzy