Pianki do mycia twarzy

Balea Avocado & Honig Reinigungsschaum Pielęgnująca pianka do mycia twarz z ekstraktem z awokado i miodem

• 3 sierpnia 2020 o 22:29
    Nie polubiła się z moją skórą
    Wersja, którą dla siebie wybrałam przeznaczona jest do skóry normalnej z tendencją do przesuszania. Prócz wyciągu z miodu i awokado zawiera w składzie łagodne cukrowe środki powierzchniowo czynne. Ich zadaniem jest dokładne oczyszczenie buzi z resztek makijażu, brudu i kurzu. Kompleks nawilżający na bazie naturalnych olejów zapobiega odwodnieniu. Prowitamina B5 pomaga zachować naturalną wilgotność skóry. Wszystkie te składniki zamknięte zostały w plastikowej butelce z dozownikiem spieniający, dzięki czemu na dłonie nakładamy puszystą piankę. Jedno naciśnięcie wystarcza na dokładne umycie twarzy. Zapach jest lekko słodki, przyjemny, w moim mniemaniu dość mocno wyczuwalny, aczkolwiek do zaakceptowania. Niestety mimo dużych chęci moja skóra nie polubiła się z tą pianką. Mimo zapewnień producenta, że pianka zawiera w sobie nawilżające ekstrakty i olejki, bardzo wysusza oraz podrażnia moją buzię. Przyznam szczerze, że już dawno nie miałam takiego bubla w swojej łazience. Po umyciu skóra, co prawda jest dobrze oczyszczona, ale również mocno przesuszona i ściągnięta. Gdy zaczynam się uśmiechać mam wrażenie, że pęka. Jedynym ukojeniem jest dla niej szybkie nałożenie toniku i kremu nawilżającego. Trudno jest mi się doszukać w konsystencji olejków, ponieważ najzwyczajniej ich tam nie ma lub ich ilość jest śladowa. Pianka Balea dobrze oczyści zabrudzenia dnia codziennego, ale już gorzej radzi sobie z makijażem. Jako produkt jest wydajna i z pewnością wystarczy na długo, choć w tym przypadku nie jest to dla mnie punkt pocieszenia.
  • 28 kwietnia 2019 o 17:10
    Bardzo przyjemna pianka
    Szukałam jakiegoś łagodnego żelu do mycia twarzy bez sls i jakoś ta pianka wpadła mi w oko. Jest to nowa seria z awokado i miodem, w której skład oprócz tej pianki wchodzi krem do twarzy oraz maska w płacicie. Pianka była niedroga, bo kosztowała mniej niż 2 e, więc postanowiłam zaryzykować. Mam cerę mieszaną, która się przetłuszcza, więc produkt musi dobrze oczyszczać skórę np.z sebum, ale też moja skóra często jest sucha i ściągnięta, więc tym samym produkt do mycia musi być łagodny. Produkt ma naprawdę ładne opakowanie. Miłe dla oka i proste. Dozownik działa bez zarzutu. Wystarczy jedna pompka i mamy odpowiednią ilość produktu. Pianka jest gęsta i kremowa. Nie robi się w kontakcie se skórą wodnista, więc używanie jej jest naprawdę przyjemne. Zapach jest miodowy i obłędny. Bardzo słodki, ciepły. Jak ktoś lubi miodowe zapachy, to nie będzie zawiedziony. Pianka jest bardzo delikatna. Dobrze oczyszcza skórę, chociaż niekiedy gdy nałożę na noc bogatą pielęgnację, to mam potrzebę dwukrotnego umycia buzi. Ale zdarza się to rzadko i kompletnie mi nie przeszkadza. Pianka daje poczucie odświeżenia i czystość. Skóra po umyciu nie jest sucha i ściągnięta, więc nie muszę w sekundzie spryskiwać ją hydrolatem. Pianka nie wysusza, więc skóra nie produkuje więcej sebum. Pianka naprawdę super sprawdza się na cerze mieszanej a dedykowana jest normalnej i suchej. Nawet mogę pokusić się o stwierdzenie, że po jej użyciu skóra jest bardziej gładka. Produkt warty uwagi. Świetna jakość, zapach i cena. Jest łagodna ale dobrze oczyszcza, co na mojej skórze dobrze widać, bo gdy produkt za słabo oczyszcza, to zaraz mam zanieczyszczoną skórę.