Pianki do mycia twarzy

Biolove Blueberry, Cleansing Foam Pianka do mycia twarzy `Borówka`

marraff
    29 listopada 2023 o 10:35
    Fajny produkt
    Bardzo fajna pianka, wygładza, nawilża i delikatnie myje twarz. Uwielbiam ten produkt. Jedynym minusem jest to ze pompka zepsuła mi się po paru uczuciach :( Dlatego daje 3 gwiazdki
    cola201
    5 października 2022 o 17:04
    BorówkoweLove
    Zawsze stosuję pianki do mycia twarzy. Dlatego pianka Biolove ostatnio zagościła na mojej półce. Do jej atutów bez wątpienia należy naturalny skład, aż 97% pochodzenia naturalnego. Aloes, ekstrakt z miłorzębu japońskiego,olej tamanu oraz glicerynę. Pojemność 160ml. Pianka nie wysusza skóry co jest dla mnie fundamentalne przy produktach oczyszczających. Skóra po jej użyciu jest oczyszczona, odświeżona, bez efektu ściągnięcia. Naturalny, delikatny zapach. Produktu używam codziennie, dlatego wydajność jej to kolejne zaskoczenie:) Warta swojej ceny. Polecam wszystkim, którzy nie znają jeszcze kosmetyków w formie pianki.
  • 25 grudnia 2021 o 7:59
    Jestem tym kosmetykiem wręcz oczarowana! Pianka ma puszystą konsystencję, piękny zapach, łagodnie i skutecznie oczyszcza skórę twarzy.
    Ostatnimi czasy przerzuciłam się na pianki do twarzy mimo, że wcześniej byłam przekonana, że moja mieszana cera potrzebuje jednak dokładniejszego oczyszczenia a pianka może nie być wystarczająca. Szybko okazało się, że jednak się myliłam i po wypróbowaniu kilku produktów z tej kategorii polubiłam je na tyle, że stały się stałym elementem moje pielęgnacji, idealnym jako zamiennik żelu do mycia twarzy. Biolove to marka własna sieci drogerii Kontigo i szczerze powiedziawszy nie miałam z nią nigdy do czynienia, stąd moja ogromna ciekawość i chęć wypróbowania tego kosmetyku. Jestem nim wręcz oczarowana! Pianka ma puszystą konsystencję, piękny zapach, łagodnie i skutecznie oczyszcza skórę twarzy. OPAKOWANIE Piankę otrzymujemy w plastikowej butelce wykonanej z grubego, przezroczystego plastiku. Dzięki takiej formie widać co znajduje się w środku – jest to beżowy płyn, na bieżąco można też śledzić jego zużycie. Butelka posiada specjalny aplikator, który wystarczy nacisnąć, aby wydobyć porcję produktu już w postaci gęstej pianki. Dodatkowo aplikator chroniony jest przezroczystą nakładką. Podoba mi się prostota grafiki i kolorystyka, w której główną rolę odgrywa grafika z borówką na brązowym tle (przypomina mi to nieco styl vintage). Opakowanie jest ciekawe pod względem wyglądu, a przede wszystkim bardzo praktyczne. Od początku stosowania pompka nie zacina się, dozuje idealną ilość produktu. Pompka to również bardzo higieniczne rozwiązanie, co ważne przy cerach z problemami skórnymi. Z tyłu znajduje się dokładny opis kosmetyku z omówieniem składników aktywnych i ich funkcji, skład oraz sposób stosowania. PIANKA Pianka ma taki zapach, że jej stosowanie jest czystą przyjemnością. Ma zapach apetycznych, słodkich borówek, aż chce się ją zjeść! Zapach ma nieco chemiczny ogonek, jednak jest naprawdę przyjemny. Jest intensywny i wyrazisty i niestety przyczynia się do tego, że po czasie się mi znudził, jednak mimo wszystko bardzo go lubiłam. Pianka ma miękką, aksamitną konsystencję. Po wyciśnięciu z opakowania nie spływa z dłoni, jest zbita i zwarta. W porównaniu do innych pianek jakie miałam okazję stosować ta jest o wiele bardziej gęsta pod względem konsystencji. Po nałożeniu na twarz łatwo się ją rozprowadza, a przy wykonywaniu masażu pianka nie rozpływa się. Delikatnie, ale dokładnie oczyszcza skórę z resztek makijażu czy wieczornych kosmetyków pozostawiając ją miękką i gładką w dotyku. Nie zauważyłam, aby miałam wpływ na regulację wydzielania sebum, jednak będąc realistką nie spodziewałam się tego, gdyż produkt zbyt krótko ma kontakt z naszą skórą i jest zmywany wodą, a więc jego działanie jest mocno ograniczone. Dla mnie najważniejszą cechą jest to, że dokładanie i delikatnie oczyszcza skórę bez przesuszania jej czy uczucia ściągnięcia. Pianka jest bardzo wydajna – opakowanie wystarczyło mi na ponad miesiąc stosowania 2 razy dziennie, a aplikowałam ją dość obficie, czasem używałam dwa razy pod rząd kiedy miałam mocniejszy makijaż i chciałam dokładnie oczyścić twarz z resztek kosmetyków już po użyciu płynu micelarnego czy mleczka do demakijażu. Wegańska formuła zawiera aż 97% składników pochodzenia naturalnego, co jest dla mnie bardzo ważną informacją, gdyż obecnie stawiam na jak najbardziej naturalne kosmetyki pielęgnacyjne. Ciekawymi składnikami są aloes, ekstrakt z miłorzębu japońskiego, olej tamanu oraz gliceryna zapewniające działanie nawilżające, łagodzące i kojące. Piankę można zakupić w korzystnej cenie, często w promocji. Minusem jest jak dla mnie dostępność – jedynie drogerie stacjonarne i strona internetowa Kontigo. PLUSY: delikatna, przyjemna konsystencja piękny zapach dokładne oczyszczenie praktyczne opakowanie dobra wydajność korzystna cena MINUSY dostępność
  • 11 października 2021 o 17:17
    Pianka świetnie oczyszcza skórę twarzy!
    Ach ten zapach... to jeden z takich produktów, które aż chce się zjeść. Wielki plus za sklad pochodzenia naturalnego! Mamy tu w większości składniki naturalne. Pianka jest delikatna, przede wszystkim nawilza skórę twarzy. W dodatku Redukuje wydzielanie sebum. A co więcej doskonale radzi sobie ze zmęczona cera. Ma w sobie coś co "energetyzuje" cerę. Staje się promienna i nawilzona. A co więcej pianka jest bardzo wydajna. Kosztuje niewiele. Jest doskonała przed makijażem.
    Drogeria Natura
  • 6 października 2021 o 10:17
    Bardzo przyjemna, delikatna pianka
    Jeśli szukasz pianki, której formuła jest bardzo delikatna, nie zostawia podrażnień na skórze, z przyjemnością masuje się twarz, to jest to produkt idealny. Dosyć wydajna, natomiast jak dla mnie, mimo że zapach jest ładny, to jest zbyt intensywny. Mimo to zakupiłam ją dwukrotnie i być może jeszcze do niej wrócę.