Olejki do włosów

Anwen Masło Cupuacu

• 16 lutego 2022 o 10:37
    Ciężkie w użyciu
    Mam włosy rozjaśniane, wysokoporowate. Świadoma pielęgnacja towarzyszy mi od kilku miesięcy. Lubię testować różne cuda, dlatego zdecydowałam się na to masełko od Anwen. Efekty stosowania są zadowalające. Nakładam zwykle na podklad z hydrolatu na jakąś godzinę i następnie emulguje odzywka. Włosy są sypkie, gładziutkie i miękkie w dotyku. Nie wyobrażam sobie stosowac go do zabezpieczania koncowek, bo jest to ciezki produkt. Dużym minusem jest niestety konsystencja produktu. Bez podgrzania nie da rady wyciągnąć go z opakowania. Jest to dość kłopotliwe, dlatego nie wrócę już do tego masełka.
    Zalety:
    • 1. Ładnie wygładza włosy
    • 2. Efekt miękkich i sypkich włosów
    Wady:
    • 1. Konsystencja i opakowanie produktu,
    • Bardzo ciężko jest wydobyć masełko z opakowania.
  • 5 lutego 2022 o 22:47
    Coś nie halo...
    Produkt kupiłam bezpośrednio w sklepie Anwen. Nie wiem, czy to mój egzemplarz jest wadliwy, ale masło nie ma konsystencji masła, jest twarde niczym kostka. Masuję energicznie palcem po powierzchni, ale pod wpływem ciepła w ogóle nie mięknie. Jest tak twarde, że trudno mi jest przebić się przez nie paznokciem! Gdy w końcu się to uda i nabiorę trochę na palce, znowu próbuję rozgrzać je w dłoni - bez rezultatu. Jest po prostu skawalone. Z tego powodu to jest produkt nie do użycia. Znalazłam w Internecie, że nie tylko ja mam taki problem z tym produktem...