Peelingi do ciała

Nacomi Peeling Cukrowy z Kawą 125g
Nacomi Body Scrub

• 20 października 2024 o 13:35
    Wszędzie kawa
    Peeling w okrągłym białym plastikowym opakowaniu z etykietą z motywem kawy. Konsystencja gęsta, brązowa z dużą ilością ziarenek kawy i cukru. Mocny ździerak. Bardzo dobrze nawilża, bo jest tłusty. Intensywnie pachnie kawą. Mocno masuje skórę. Jest dosyć tani i ma fajny skład. Minusem jest to, że jeśli myjemy się pod prysznicem to potem wszystko jest od kawy i niestety trzeba to posprzątać, bo wygląda nieestetycznie.
  • 11 lutego 2024 o 12:59
    Mam mieszane uczucia
    Peeling dostałam jakiś czas temu w prezencie, a niedawno postanowiłam go otworzyć. Produkt zamknięty jest w typowym dla takich kosmetyków plastikowym 'słoiczku'. Konsystencja jest bardzo gęsta, wręcz stała, a drobinki są duże i mocno ścierające. Przez gęstość nie rozprowadza się go za dobrze i sporo produktu wymyka się spod palców. Choć nie jestem fanką kawy, zapach początkowo wydaje się przyjemny, jednak po zmyciu pozostaje na skórze, jest intensywny, a z czasem mam wrażenie, że robi się nieprzyjemny i przywodzi mi na myśl dym papierosowy, w związku z czym przestałam go używać na dekolt i ręce, gdyż zapach był nie do wytrzymania. Obecnie używam go na nogi i tam się fajnie sprawdza. Wygładza skórę i pozostawia ją przyjemnie nawilżoną. Bardzo nie lubię jak peeling pozostawia tłustą warstwę na skórze, jednak w przypadku tego produktu warstwa ta jest akceptowalna, a skóra dzięki niej jest gładka i miękka. Podsumowując, ogólnie nie jestem fanką tego peelingu i ze względu na zapach i konsystencję nie sięgnę po niego ponownie.
    Zalety:
    • przyjemny efekt nawilżenia i wygładzenia
    Wady:
    • zbyt stała konsystencja
  • 28 stycznia 2024 o 10:50
    Peeling - rosół
    To już mój chyba 4 peeling do ciała Nacomi, każdy z innej serii (wszystkie recenzowałam na Wizażu). Tu nie trzeba by mnie było długo prosić, jestem fanką kawowych zapachów w kosmetykach, więc to była kwestia czasu, kiedy kupię ten ;). Pojawiła się korzystna promocja i dodałam go do koszyka przy okazji innych zakupów. W cenie regularnej kompletnie się nie opłaca, bo ta nie jest niska, a te scruby są bardzo niewydajne. Ten jest cukrowy, więc sądziłam, że będzie w działaniu bardzo podobny do tego o zapachu truskawkolady, ale bardzo się rozczarowałam. Ale po kolei. Zapach kosmetyku jest bardzo nieoczywisty. Na początku pachnie mocną kawą, potem jakby kawą z cukrem i na końcu jakby kawą z popcornem i ten ostatni aromat czuję przez większość czasu. Ma postać bardzo zbitej masy z cukrowymi drobinami. Używałam już takich niejednokrotnie, więc sądziłam, że nic mnie już nie zaskoczy, a jednak. Zaczęłam pocierać nim ciało i czuć było porządne złuszczanie, jak to przy gruboziarnistych peelingach. W miarę, jak dokładałam go na inne partie ciała zaczęłam obserwować, że on zostawia bardzo tłustą warstwę na skórze. Ale ten truskawkoladowy też nie zostawiał skóry wysuszonej, więc sądziłam, że ich działanie będzie identyczne. Niestety, szybko się spotrzegłam, że woda w wannie jest tak tłusta, jakbym pływała w rosole, nic miłego, uwierzcie mi. Do tego na ciele pozostawały drobinki kawy, nie dające się spłukać wodą z prysznica. Po takim peelingu całe ciało było jak nasmarowane olejem. Ja mam bardzo suchą skórę, która najbardziej domaga się balsamu po kąpieli, ale nawet dla mnie było to za wiele. Trzeba najpierw wyszorować wannę, bo jest tłusta i oblepiona brązowymi drobinami, a potem umyć się powtórnie, tylko żelem. Nawet potem nie mogłam nic dotykać, bo wszystko było zatłuszczone, nawet z rąk te oleje tak łatwo nie schodzą. Bez mycia żelem pobrudzicie ręcznik, wycierając się, a i tak uczucie tłustej skóry z wami pozostanie. Gdybym chciała kupić sobie scrub natłuszczający to byłoby ok, ale ja chciałam tak, jak napisano na opakowaniu - taki, który usuwa martwy naskórek. Na zawsze wyleczyłam się z tej serii.
    saajko
    16 grudnia 2023 o 13:05
    nie przebił mojego ulubionego, ale jest świetny
    Oceniany produkt nie przebił mojego ulubionego kosmetyku z tej kategorii, ale zdecydowanie zasługuje na drugie miejsce. Świetnie złuszcza martwy naskórek, widocznie ujędrnia i zostawia skórę nawilżoną. Nie zgadzam się z opiniami o tłustej warstwie, ja czegoś takiego nie zaobserwowałam, moja skóra po użyciu peelingu jest maksymalnie nawilżona i przyjemna w dotyku, a efekt ten utrzymuje się przez dwa kolejne dni, w żaden sposób nie jest tłusta. Skóra potraktowana tym peelingiem wizualnie prezentuje się zdecydowanie lepiej, dlatego uwielbiam używać go przed jakąś większą okazją, wtedy całe ciało wygląda na bardziej jędrne :) No i ten zapach.. Produkt pachnie cudownie i intensywnie, idealną mrożoną kawą, a po użyciu my również długo tak pachniemy :)) Na plus oceniam też opakowanie, które jest bardzo wygodne i wydajność kosmetyku. Jego konsystencja jest dość zbita i to mi się nie do końca podoba, ale już się przyzwyczaiłam i jestem w stanie przymknąć na to oko ;) Podsumowując, uważam że jest to fantastyczny peeling, polecam wszystkim wypróbować, a sama na pewno kupię jeszcze niejedno opakowanie.
  • 14 października 2023 o 12:28
    Najlepszy drogeryjny peeling
    Produkt doskonale sprawdzi się każdemu kto boryka się z problemem podrażnień po goleniu. Idealny do stosowania przed goleniem jako złuszczenie naskórka i na wrastające włoski. Jedyny jego minus to tłusta warstwa na skórze, którą pozostawia. O ile przy goleniu dodatkowy poślizg jest fajny, to przy normalnym stosowaniu może denerwować. Zwłaszcza, że nawet po umyciu się potem warstwa ta nadal jest wyczuwalna.
    Zalety:
    • skutecznie peelinguje
    • drobinki są przyjemne
    • cudowny kawowy zapach
    Wady:
    • tłusta warstwa na skórze
    • mało wydajny

Zobacz także inne Peelingi do ciała