Serum do twarzy

O!Figa Żel hialuronowy `Piękna Trójca`

• 1 września 2022 o 10:38
    Po opiniach w internecie spodziewałam się czegoś więcej
    Produkt miał tak świetne opinie, że się podjarałam i musiałam sama spróbować. Żel ma dosyć rzadką konsystencje, bezbarwną, bez wyczuwnego zapachu. Po nałożeniu na twarz szybko się wchłania, nie pozostawia tłustości i samo używanie tego produktu jest przyjemne. Używałam go solo, jak i z dodatkowym produktem. Solo: lekko napięta twarz, ale nie czuje specjalnego nawilżenia. Z produktem: również nie czuje dodatkowego nawilżenia. Zauważyłam, że produkt dla mnie był średnio wydajny, trochę szybko się skończył, ale w sumie głównie używam go solo, więc też więcej go zużywałam przy jednym użyciu. Opakowanie sam zamysł fajny, ale wężyk w środku był za długi przez co w połowie musiałam się wysilić, przechylać produkt, by go wydobyć, co nie było jakoś przemyślane ze strony producenta. Ogólnie podsumowując, miał nawilżać, a nie widzę tego. Czy jestem rozczarowana? Trochę. Czy źle mi się go używało? Nie, był w porządku, więc mam takie obojętne podejście do niego.
    Zalety:
    • komfortowy w użyciu
    Wady:
    • zbyt długi wężyk do wydobywania produktu (utrudniało to wydobycie)
    • średnio wydajny
    • minimalne nawilżenie
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 25 czerwca 2022 o 20:12
    Spełnia swoje zadanie
    Jeden z moich ulubieńców Bezzapachowy, ma świetną konsystencję, która rewelacyjnie rozprowadza się po skórze mimo malej dawki kosmetyku Produkt jest wydajny, w szklanej ciemnej butelce z pompką Nawilża, ujędrnia, bardzo fajnie wyglada jako baza pod makijaż, szczególnie w polączeniu z jakimkolwiek olejkiem - czad!
    Zalety:
    • Nawilżenie
    • Ujędrnienie
    lolka19
    6 marca 2022 o 23:06
    Genialny
    Jest to trójcząsteczkowy żel hialuronowy 1,5%. Każda z tych cząstek ma inną funkcję. Kwas małocząsteczkowy wnika do naskórka, a ultramałocząsteczkowy do głębszych warstw skóry. Natomiast kwas wielkocząsteczkowy tworzy warstwę, która chroni przed utratą wody. Skład kosmetyku prezentuje się tak : Aqua, Sodium hyaluronate, hyaluronic acid, benzyl alcohol, dehydroacetic acid Jak widać skład jest krótki, bez zbędnych dodatków. Produkt ma pojemność 30 ml i kosztuje ok.27 zł, jest wydajny, pompka ładnie dozuje zawartość. Wystarczy 1-2 pompki, żeby nałożyć go na całą twarz, ma przyjemną konsystencję, bezzapachowy, ładnie się wchłania i nie lepi. Żel zrobił na mnie świetne wrażenie. Najczęściej nakładałam go na noc, ale w dzień też się zdarzyło. Kiedy potrzebowałam szybkiego nawilżenia to stosowałam go pod serum i krem, czasem mieszałam z serum lub nakładałam solo pod krem. Za każdym razem super się sprawdził, nie podrażnił, a skóra rano była o wiele lepiej nawilżona. Na pewno do niego wrócę lub wybiorę tym razem Silną Trójcę, czyli wersję 3% żelu hialuronowego. Polecam Wam serdecznie ten produkt.
    Zalety:
    • działa szybko
    • pompka ładnie dozuje
    • konsystencja, skład
    • bezzapachowy
  • 15 stycznia 2022 o 8:38
    Fajny dodatek do kremu, serum czy maski
    Żel ten zakupiłam w celu wzmocnienia nawilżenia mojego kremu. Wybrałam początkowo wersję 1.5 %. Żel ten ma konsystencję dość wodnistą, typowo żelową. Jest to kwas hialuronowy, który ma za zadanie wzmocnić nawilżające działanie naszego kremu czy serum. Ja stosowałam go albo pod krem, albo mieszałam z kremem albo dorzucałem do maski przygotowywanej samodzielnie. Uważam że żel ten jest bardzo fajnym dodatkiem, jeżeli czujecie że wasz krem zbyt słabo nawilża Waszą skórę, a nie chcecie go wyrzucać albo inwestować w coś droższego, to fajną opcją będzie zakupienie takiego produktu. Ta wersja półtorej procent nie jest droga, zapłaciłam za nią chyba około 30 zł, ale można polować na promocje. Bardzo podoba mi się opakowanie tego produktu, jest kolorowe wesołe, rzuca się w oczy. Produkt zamknięty jest w szklanym opakowaniu z bardzo solidną pompką, więc dozowanie produktu jest bardzo łatwe. Polecam
  • 24 grudnia 2019 o 20:13
    Super
    Używam tego żelu jako serum do twarzy 3 razy w tygodniu pod krem na noc. Mam cerę tłustą, która lubi mocno nawilżające, ale lekkie konsystencję. Dlatego wybór 1,5% żelu wydawał mi się idealny. I tak jest.. Żel jest bardzo lekki, wodnisty, mega szybko się wchłania w skórę. Podoba mi się też to że nie zostawia lepkiej warstwy na skórze. Efekt jaki ma dawać tego typu surowiec to przede wszystkim nawilżenie skóry i z całą pewnością mogę potwierdzić, że bardzo dobrze nawilża skórę. Wspomaga działanie nawilżające innych kosmetyków a jednocześnie dzięki temu, ze jest mega lekki jest mniejsze prawdopodobieństwo, że zapcha skórę Oczywiście bardzo ważne, jest aby żel taki zamknąć czymś emolientowym, czyli olejem, masłem albo kremem, bo inaczej żel zamiast nawilżyć - wysuszy. Jestem z tego żelu bardzo zadowolona, nie żałuje że go kupiłam i z całą pewnością jest on godny polecenia.
    Zalety:
    • super lekki, szybko się wchłania
    • nawilża
    • skład
    • wygodne i estetyczne opakowanie z pompką
    • niska cena (ok25-27zł)
    • duża wydajność