Toniki i hydrolaty

NaturalME Hydrolat z kwiatów pomarańczy

• 15 stycznia 2022 o 17:22
    "Strzał w dziesiątkę" w pielęgnacji cery mieszanej
    Jak stosuję hydrolat? Oczyszczoną żelem lub pianką twarz spryskuję hydrolatem, a następnie, na jeszcze wilgotną skórę, aplikuję serum lub krem, dzięki czemu składniki aktywne lepiej się wchłaniają. Hydrolat z kwiatów pomarańczy nie tylko odświeża cerę, ale także ściąga pory, poprawia napięcie skóry, pomaga regulować wydzielanie sebum, delikatnie matuje (stąd też stosuję go rano przed wykonaniem makijażu). Taki hydrolat świetnie sprawdzi się jako mgiełka chłodząca i pobudzająca podczas upalnego lata.
    Zalety:
    • wygodna w korzystaniu butelka w kolorze ciemnego brązu wyposażona w atomizer
    • świeży, orzeźwiający zapach
    • pomaga regulować wydzielanie sebum
    • odświeża cerę
    • ściąga pory
    • napina skórę
    Wady:
    Aniat75
    6 listopada 2021 o 19:08
    Fajny, ale znam lepszy
    Potrzebowałam kupic hydrolat do tonizacji twarzy, mam dwa ulubione oczarowy i właśnie z kwiatu pomarańczy, gdyz obydwa reguluja wydzielanie sebum, sciagaja pory i zmniejszaja zaczerwienienia. Nigdzie nie mogłam dostac tych hydrolatow z firmy z ktorej zawsze kupuje wiec w superpharm z braku laku kupilam ten. Owszem jest to hydrolat i jestem zadowolona z dzialania, jednak zawiera konserwanty czyli zbedne dodatki, co mi sie nie podoba.
    Dinulka
    14 lipca 2021 o 14:17
    Nijaki w dzialaniu
    Kolejny hydrolat, który nie wpływa widocznie na moją skórę. Ma przyjemny zapach, ale nie zauważyłam poprawy cery. Jest to po prostu taki niewidzialny krok w pielęgnacji, może dzięki niemu skóra nie jest ściągnięta po umyciu? Jednakże stosuję również dość delikatne żele, a potem nakładam krem, więc raczej niewiele ma do roboty.
  • 11 kwietnia 2021 o 23:44
    Pierwsze spotkanie z hydrolatem bardzo udane :)
    Widząc tyle hydrolatów w drogeriach postanowiłam zakupić swój pierwszy i przetestować. Wybór dokonałam podczas zakupow w Superpharm - mają dobre ceny dla kosmetyków NaturalME. Pierwsze, co mi się spodobało to intensywny, kwiatowy zapach! Hydrolat ma kojące działanie, używam go często po myciu przed nałożeniem kremu. To kolejny wybór z serii NaturalME który uważam za udany, na pewno przetestuję kolejne produkty i hydrolaty :)
    Zalety:
    • niska cena - częste promocje w np. Superpharm
    • ładne opakowanie
  • 6 kwietnia 2021 o 16:41
    Właściwe działanie, piękny zapach
    Sprawdził mi się bardziej niż ten z melisy. Nie uczulił mnie co często mi się zdarza przy hydrolatach. Jest delikatny, ładnie pachnie, skóra nie jest ściągnięta, łagodzi stany zapalne i odświeża. Spełnia funkcje, które deklaruje producent. Nie zauważyłam jednak znacznego zmniejszenia porów. Jak na 150 ml płynu , 20 zł to dość dużo za hydrolat. Na promocji jest ok.