Szampony koloryzujące

John Frieda Brilliant Brunett, Visibly Deeper Colour Deepening Treatment Preparat pogłębiający kolor do włosów brązowych

4 na 51 opinię

• 2 maja 2019 o 20:55
    Pachnące i lśniące włosy. Jednak nie do ciemnych brązów
    Bardzo lubię wspomagać się takimi preparatami odświeżającymi kolor włosów, bo stosuje kokoryzację do 24 myć, więc po miesiącu mój kolor jest wypłukany a nie zawsze chcę tak często farbować włosy. Przyznam, że nie widziałam nawet wcześniej istnieniu tego produktu, ale przeglądając dział z pielęgnacją włosów w Müller wpadł mi w oczy i był w jakiejś cenie na do widzenia za 6 czy 7 e (z 12 chyba ). Więc postanowiłam spróbować. Produkt jest zapakowany w kartonik a w środku znajduje się butelka zamykana na klik. Prezentuje się naprawdę profesjonalnie, jak wszystkie produkty JF zresztą. Niestety butelka jest trochę twarda i pod koniec ciężko wydusić produkt. O wiele lepiej sprawdziła by się miękka tuba. Produkt jest gęsty i dosyć kremowy w kolorze ciemnej czekolady. Wygodnie się nakłada na włosy. Nie potrzeba rękawiczek. Co prawda na chwilę barwi skórę dłoni ale przy myciu włosów wszystko się z dłoni zmywa. Także nie ma obaw o zabarwienie sobie skóry czy to dłoni czy twarzy. Zapach jest świetny. Pachnie jak jakieś luksusowe perfumy. Całkiem inaczej niż wszystkie produkty tego typu które stosowałam, za co wielki plus, bo umila to użytkowanie. Zapach pozostaje na włosach do kolejnego mycia. Producent zaleca użycie tego produktu też w tygodniu zamiast odżywki i to jest bardzo wygodne. Myjemy normalnie włosy szamponem a później nakładamy na ok.6 minut ten produkt produkt i zmywamy. Świetnie nawilża i wygładza włosy. Działa jak dobra maska do włosów. Włosy są takie jak tafla. Miałam kilka tego produktów i każdy wysuszał włosy a ten to po prostu taka odżywka koloryzująca. Jeśli chodzi o efekt nabłyszczenia włosów to oczywiście jest, chociaż ciemne włosy mają to do siebie, że i tak są lśniące. Jednak po tej "odżywce" lśnią jak świeżo po farbowaniu. Moje włosy są naturalne w kolorze mysiego średniego brązu. Farbuję się na bardzo ciemny brąz, niemal czarny. Ten produkt rzeczywiście przyciemnia włosy ale delikatnie. Używam go mając odrost i staje się on ciemniejszy tak o 2 tony ale nadal odrost się rzuca w oczy chociaż mniej. Oczywiście na długości u mnie zmiany w kolorze nie widać. Na pewno sprawdzi się u dziewczyn z jaśniejszym brązem. Daje naprawdę ładny, czekoladowy kolor, nie rudy. Moje włosy są za łopatki i po 3 użyciach już prawie nic nie ma, więc wydajność jest dosyć słaba w stosunku do ceny ok.12 e. Jednak jakość produktu naprawdę świetna. U mnie efekt utrzymywał się tak ok.5 myć. Jak ktoś ma ochotę spróbować to polecam, ale nie do ciemnych brązów. Ja raczej już nie kupię ponownie.