WIZAŻ logo

2 hity!

allegro
Bodyland.pl

star fullstar fullstar fullstar fullstar half full
Nasi użytkownicy zostawili 111 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 16 marca 2026 o 6:57
    Średni efekt
    Kupi ponownieNie wiem
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Od kiedy używasz produkturok lub dłużej
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Farba do włosów ma na opakowaniu piękny odcień lecz na moich włosach wyszedł inny odcień trochę, szybko się spłukał kolor, jest tania i zapach ma dość mocny bardzo
      star fullstar emptystar emptystar emptystar empty
  • star fullstar emptystar emptystar emptystar empty
    9 września 2025 o 9:31
    gorąco zniechęcam
    Kupi ponownieNie
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Włosy farbuję regularnie od ponad 10 lat. Mimo to, moje włosy są w dobrej kondycji i do tej pory żadna farba mnie nie rozczarowała, tak jak Wellaton Intense w kolorze 7/0 średni blond. Krótko mówiąc, jestem wściekła, bo zamiast włosów w kolorze średniego/ciemnego blondu ewentualnie jasnego szatyna, mam włosy ciemno brązowe. Tragedia dla kogoś, kto od blisko roku stopniowo przechodzi, bez dekoloryzacji u fryzjera, na jaśniejszy kolor, po prostu farbując włosy w domu jaśniejszymi farbami. Na szczęście farba jest bardzo niskiej jakości i wypłukuje się szybciej niż szamponetki i po ponad trzech tygodniach włosy są już sporo jaśniejsze niż bezpośrednio po farbowaniu. Niestety, jednocześnie kolor zmienił się na nietwarzowy zimny, smutny odcień. Po farbowaniu włosy stały się szorstkie, sztywne i bardzo trudne w rozczesaniu. Żadna farba, nawet te tańsze, nigdy tak nie pogorszyły stanu moich włosów. Jutro wybieram się do fryzjera na zdecydowane skrócenie włosów, aby szybciej pozbyć się tego paskudnego burego brązu. Zdziwiona jestem niską wydajnością farby. Mam włosy nieco za ramiona, wycieniowane i dotychczas używane farby wystarczały nawet w nadmiarze na dokładne pokrycie wszystkich włosów, a tutaj jedno opakowanie wystarczylo z ledwością. Zdecydowanie przestrzegam przed stosowaniem tej farby, bo efekt może być daleki od oczekiwanego.
      star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
  • star fullstar fullstar emptystar emptystar empty
    24 czerwca 2025 o 23:15
    Bardzo szybko się wypłukuje
    Kupi ponownieNie
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Farbę kupiłam po raz pierwszy trzy tygodnie temu, zachęcona promocją i faktem, że od wielu lat korzysta z niej moja mama (chociaż mama w odcieniach ciemnego brązu, a ja wybrałam ciemny blond, żeby trochę przyciemnić włosy z jasnego blondu). W opakowaniu było jej całkiem sporo, nie śmierdziała po rozróżnieniu, wygodnie się nakładała, nie spływała. Już od lat farbując mamę miałam takie spostrzeżenia. Włosy po farbowaniu były nieco ciemniejsze niż było pokazane na opakowaniu, ale liczyłam się z tym - kładłam farbę na włosy rozjaśniane do dość jasnego blondu, na dodatek dość suche i słabe, więc mocno wchłonęły farbę. Niestety narzekać zaczęłam już po niecałych dwóch tygodniach. Muszę myć skórę głowy często, nawet i codziennie, ale używam do tego delikatnych szamponów, a nie przeciwłupieżowych rypaczy, więc jakież było moje zdziwienie, gdy po prawie 2 tygodniach ujrzałam już całkiem siwą skroń i włosy w jej okolicach - farba całkowicie się stamtąd wypłukała, mimo, że podczas farbowania bardzo dobrze pokryła te rejony. Obecnie jestem trzy tygodnie po farbowaniu i już muszę ufarbować się znowu, bo wyglądam tragicznie. Z siwych włosów spłukało się wszystko, a moje pozostałe (wcześniej rozjaśnione) włosy zaczęły przybierać jakieś dziwne odcienie. No nie tak to miało wyglądać, a już na pewno nie tak szybko. Po innych farbach taki efekt pojawiał się gdzieś dopiero koło 4-5 tygodnia od farbowania, a tu po niecałych dwóch tygodniach już świeciłam siwizną. Zapytałam mamę o jej odczucia odnośnie tej farby i ona potwierdziła, że również bardzo szybko wypłukuje jej się na skroniach, tyle, że mama pomiędzy farbowaniami nakłada sobie jeszcze te saszetki podtrzymujące kolor. Ale ona ma włosy bardzo mało przetłuszczające się i myje je 1-2 razy w tygodniu, a i tak narzeka na wypłukiwanie się farby z włosów na skroniach. Na pewno już więcej jej nie kupię.
    Zalety:
    • Niska cena
    • Ogólnodostępna
    • Duża gama kolorów i ciągle pojawiają się jakieś nowe
    • Nie uczuliła mnie
    • Nie śmierdziała
    • Wygodnie nakłada się na włosy, nie spływa
    • Dołączona gratis odżywka jest okej, ale bez szału
    Wady:
    • Odsłoniła mi prawie wszystkie siwe włosy po jakichś 11-12 dniach od farbowania, a farbuję włosy głównie z powodu siwych, więc farba, która tak szybko się z nich wypłukuje jest dla mnie bezużyteczna
  • 12 marca 2025 o 20:54
    Farba, która idealnie radzi sobie z ciemniejszymi odrostami
    Kupi ponownieTak
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Od wielu lat rozjaśniam włosy. Naturalnie mam brązowe , kasztanowe więc problem z odrostem znam. Wiele farb nie łapie moich ciemniejszych włosów bądź sprawia, że wyglądają one żółto / pomarańczowo. Do tego produktu wracam cyklicznie ponieważ kolor wychodzi jasny, odrosty w całości zostają pokryte i wystarczy odrobina toneru aby całość głowy wyglądała jednolicie. Od dawna już nie farbuję włosów u fryzjera. Wielkim plusem jest też cena, kosztuje ona ok 20 zł . Za taką jakość i cenę nie dziwię się, że produkt regularnie zdobywa nagrody kwc. Bardzo polecam !.
  • 3 października 2024 o 10:52
    Ideał
    Kupi ponownieTak
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Już od dłuższą czasu włosy farbuję sama w domu. Przetestowałam wiele produktów do koloryzacji ale nie wiem dlaczego wcześniej nie sięgnęłam po tą farbę. Czytając tak wiele pozytywnych opinii na wizaż kupiłam na promocji w rossmanie i już wiem, że zostanie ze mną na dłużej. Jestem już po 40. Siwych włosów nie mam za dużo ale jednak pojawia się ich coraz więcej. Najlepiej czuję się w ciemnych kolorach więc wybrałam średni brąz nr 4/0. Opakowanie zawiera krem utleniający, krem koloryzujący, odżywkę, rękawiczki i czytelną instrukcję. Konsytencja po wymieszaniu w miseczce jest średniej gęstości. Na plus zapach, nie jest intensywny ani drażniący. Mieszanka łatwo się rozprowadza. Nie spływa z włosów. Mam włosy do łopatek, niezbyt gęste i produktu spokojnie starczyło na całą długość. Łatwo ją zmyć ze skóry. Spłukanie mieszanki z włosów też nie stanowiło problemu. Po użyciu załączonej odżywki nie miałam problemu z rozczesaniem włosów. Po wysuszeniu włosy są błyszczące, równo zafarbowane, idealnie pokryte siwe kosmyki. Włosy myję co drugi dzień a ten stan utrzymywał się naprawdę długo. Kolor wypłukuje się stopniowo ale bardzo równomiernie. Nie pojawiają się żadne rude prześwity. Nie zauważyłam zwiększonego wypadania włosów. Nie są też przesuszone. Po 5 tygodniach siwe włosy znów stały się bardziej widoczne więc wczoraj kolejna koloryzacja tym samym kolorem. Idealny odcień na jesień. Jestem bardzo zadowolona z efektów.

szukaj