Peelingi do twarzy

Venus Nature, Twoja Receptura, Peeling z pestek malin

• 19 listopada 2020 o 17:50
    Naturalny produkt
    Peeling z pestek malin jest bardzo delikatny, łagodny, idealnie nadaje się dla skór wrażliwych. Naturalny produkt, który nie podrażnia skóry. Poręczne, niewielkie opakowanie. Jest to tzw. półprodukt do stworzenia własnego kosmetyku, wedle swoich preferencji. Niska cena.
    Zalety:
    • produkt naturalny
  • 19 czerwca 2020 o 14:07
    Nie dla mnie
    Pestki zmieszałam z innym peelingiem, który był bardzo drobno zmielony i nie działał tak, jakbym sobie tego życzyła. Zacznę od tego, że są one bardzo duże i trochę trudne w stosowaniu. Ciężko nimi manewrować i mam wrażenie, że tylko prześlizgują się po skórze, zamiast faktycznie ją złuszczać. Dodatkowo strasznie brudzą, wchodzą wszędzie i ciężko je spłukać. Osobiście wolę drobinki, które rozpuszczają się pod wpływem wody (np. cukier, sól), bo nie odpowiada mi, że są tak duże i nierozpuszczalne. Następnym razem skuszę się na coś innego. :)
    Zalety:
    • delikatnie złuszczają
    Wady:
    • trudno się spłukują
    • duże i nierozpuszczalne
  • 19 czerwca 2019 o 14:37
    pomysłowy produkt
    Rzeczywiście kupienie suchych pestek malin może wydawać się abstrakcyjne, ale ich działanie i zastosowanie nie pozostawia żadnych złudzeń. Ja uwielbiam wymieszać je z olejami, kremami i nakładać na twarz, delikatnie masując nim skórę. Fajnie sprawdza się też jako peeling do skóry głowy, chociaż osoby z długimi włosami mogą mieć problem ze zmyciem pestek. Dla mnie super produkt
    Usi96
    16 maja 2019 o 14:29
    Tak!
    W opakowaniu znajdują się wysuszone pesteczki. Uwielbiam naturalne kosmetyki i ciągle sama coś mieszam. Pesteczki dodałam do bazy kosmetycznej z kilkoma kroplami ekstraktu i oleju. Sprawdził się znakomicie. Moja skóra (gruba, wytrzymała) nareszcie została wygładzona. Wcześniej żaden peeling mechaniczny nie sprawdził się tak dobrze, nawet mikrodermabrazja z korundem. Z całego serca polecam!
    Verlh
    13 maja 2019 o 13:23
    Pestki
    Jakież było moje zdziwienie, kiedy po rozpakowaniu "peelingu" z kartonika okazało się, że to... całe pestki zamknięte w plastikowej butelce. Rozumiem ideę producenta opierającą się na produkcji półproduktów ale sprzedawanie pestek pod nazwą "peeling" to moim zdaniem oszustwo.