Kremy i maski do rąk

Novaclear Atopis, Krem do rąk z organicznym olejem konopnym SPF 20

e-ZikoApteka.pl
Equalan Pharma Novaclear Atopis krem do rąk z organicznym olejem konopnym SPF20 50 ml
Atopis Novoclear Krem do rąk z organicznym Olejem Konopnym SPF20 50ml
Novaclear Atopis
NovaClear Atopis Krem do Rąk z Olejem Konopnym

EfkaP
    26 czerwca 2024 o 12:02
    Krem ratujący skórę rąk
    Jeśli borykasz się z suchością rąk lub egzemą, z atopowym zapaleniem skóry, alergią kontaktową to ten produkt jest dla Ciebie. Sprawdził się u mnie przy alergii kontaktowej, znacznie zmniejszając dolegliwości. Sprawił, że skóra znowu wyglądała na zdrową i zadbaną. Krem łagodzi stany zapalne, ma gęstą, bogatą konsystencję, łatwo się rozprowadza, nawilża i chroni przed działaniem szkodliwych czynników zewnętrznych. W swoim składzie zawiera organiczny olej konopny, ekstrakt z korzenia lukrecji, wit. E, wazelinę, parafinę, glicerynę oraz SPF20. Krem bezzapachowy, o pojemności 50 ml.
    Zalety:
    • łagodzi podrażnienia
    • chroni skórę przed czynnikami zewnętrznymi
    • nawilża
    • posiada filtr SPF20
    • pozostawia lekki filtr
    • niska cena, doskonała jakość
    Wady:
    • czasami trudno się wchłania
  • 12 czerwca 2024 o 10:42
    Bardzo tłusty
    Kupiłam ten krem ze względu na zwartość filtra SPF, z myślą o używaniu latem po wyjściu na dwór. Konsystencja jest bardzo tłusta - krem wolno się wchłania, zostawia film - bardziej nadaje się na noc pod rękawiczki. Skoro zawiera filtry, producent musiał zakładać, że ktoś będzie używał go za dnia - bez sensu.
    Zalety:
    • małe, poręczne opakowanie, idealne do torebki
    • filtr SPF 20
    • dobrze nawilża
    Wady:
    • tłusta konsystencja, średnio nadaje się na dzień
    • dziwny zapach
  • 18 maja 2024 o 13:48
    Wielofunkcyjny kosmetyk, który mocno mnie zaskoczył
    Prawdopodobnie gdybym używała tego kremu na codzień w normalnych warunkach,dostałby ode mnie 4gwiazdki za dobre działanie nawilżające i regenerujące skórę i dość słaby zapach. W kwestii pielęgnacji skóry dłoni jest to naprawdę bardzo dobry kosmetyk, który pojechał ze mną na wakacje i spisał się rewelacyjnie. Oprócz dedykowanego działania regenerującego skórę dłoni, pomagał mi jako spf do skóry ramion,karku ,stóp i wszędzie tam,gdzie atakowało mnie słońce a akurat nie miałam przy sobie olejku czy innego spf. Krem od Novaclear ma gęstą konsystencję,biały kolor , neutralny zapach. Bardzo szybko wchłania się w skórę,na początku jest lekko tłustawy ale zdecydowanie mniej niż olejek spf,a jednocześnie fantastycznie nawilża i regeneruje skórę. Dla mnie absolutny famę changer wyjazdu wakacyjnego.
  • 10 czerwca 2023 o 8:58
    Szybka regeneracja!
    Z reguły popękane i szorstkie dłonie mam w okresie jesienno - zimowym, ale w tym roku już niemal latem coś niefajnego złapało moje dłonie. Najpierw złapało mnie przesuszenie, które szybko się pogłębiło. Na liniach - załamaniach skóry zaczęły pojawiać się maga suche białe linie. Skóra w moment zaczęła pękać, a cała powierzchnia stała się nieprzyjemnie szorstka. Wszystko to skutkowało bardzo bolesnymi rankami, a pęknięcia haczyły o każdy materiał - dramat. Miałam kupić jakiś sprawdzony krem, ale mama poleciła mi właśnie ten, mówiąc, że uratował jej dłonie po pracy w niekorzystnych warunkach, więc skusiłam się na niego. Krem posiada SPF20, to na pewno fajny dodatek a już w ogóle, że zaczęłam stosować go w czerwcu, gdzie słońce zaczyna palić najbardziej. ;) Jego przeznaczenie to skóra szorstka, popękana, podrażniona - czyli taka z jaką startowałam. Spodobała mi się zwartość oleju konopnego, lukrecji, mocznika, które znam i bardzo lubię i cenię ich właściwości. Kosmetyk ma regenerować, wygładzać, nawilżać, łagodzić, odbudowywać i z ręką na sercu - u mnie spełnił każdą z obietnic! Pierwsze użycia zaczęły koić to, co podrażnione i bolące. Otoczka, jaką pozostawia, daje zabezpieczenie skórze, może się ona pod nią spokojnie regenerować. Regeneracja ta z każdym dniem powodowała szybsze odbudowanie, z czasem dłonie były pięknie nawilżone, zmiękczone, skóra elastyczna, przyjemna i gładka w dotyku. Jakby to podsumować - każda dawka kremu była jak leczący plasterek nałożony na ranę. Moje dłonie odzyskały zdrowy wygląd, ale i fizycznie poprawiła się ich kondycja. Podoba mi się też formuła kremu, ani lejąca ani gęsta, ale nieduża ilość pokrywa całe dłonie, nie tłuści, nie lepi, po prostu siedzi na dłoniach w przyjemny sposób i nie daje żadnego dyskomfortu. A po niektórych kremach ma się ochotę umyć dłonie, bo są jak czymś oblepione. Na pewno będę do niego wracać.
    EmiSkib
    22 maja 2020 o 14:35
    Na suche dłonie idealny ale ...
    Po krem sięgnęłam kiedy moje dłonie zaczęły odczuwać następstwa ciągłej dezynfekcji i stały się suche oraz szorstkie. Wiedziona dobrymi doświadczeniami z marką Novaclear postanowiłam spróbować. Nie zawiodłam się jeżeli chodzi o regenerację suchej skóry. Krem doskonale nawilża i odżywia skórę. Staje się ona miękka i przyjemna w dotyku. Nie wywołuje podrażnień. Niestety podstawową jego wadą jest bardzo długi czas wchłaniania. Film utrzymuje się na dłoniach długo dając wrażenie tłustych rąk.
    Zalety:
    • Naprawdę nawilża j odżywia skórę.
    • Neutralny zapach.
    Wady:
    • Długo się wchłania j pozostawia film.