Olejki do kąpieli i pod prysznic

Bielenda Exotic Paradise, Bath and Shower Oil Olejek do kapieli i pod prysznic `Figa`

HOBB
Bielenda Olejek do kąpieli i pod prysznic Figa
Bodyland.pl
Bielenda Exotic Paradise Olejek do kąpieli i pod prysznic Figa 400ml
Bielenda Exotic Paradise Olejek do kąpieli i pod prysznic Figa 400ml

• 17 listopada 2024 o 13:35
    Dla mnie super wariant pod prysznic
    Żel w plastikowej butelce. Etykieta ładna z egzotycznym motywem figi. Konsystencja żelowa z dodatkiem olejków w kolorze niebieskim o bardzo ładnym zapachu figi. Bardzo dobrze się pieni i oczyszcza skórę z zanieczyszczeń przy tym fajnie nawilża. Nie uczula. Jest wydajny. Ma fajny skład.
  • 23 maja 2023 o 11:29
    Całkiem ok
    Kupiłam ten żel na próbę, żeby zobaczyć, czy faktycznie moja skóra po nim nie będzie przesuszona i muszę powiedzieć, że to zadanie spełnia. Olejek ma konsystencję żelu wzbogaconego olejkiem, nie zostawia tłustego uczucia na skórze i całkiem przyzwoicie się pieni. Zapach dla mnie za słodki i za intensywny. Jeśli chodzi o działanie i zapach, to zdecydowanie lepiej dla mojej wrażliwej i kapryśnej skóry sprawdziła się wersja z melonem. Opakowanie żelu mogłoby być trochę mniej delikatne i posiadać lepszy dozownik, bo bardzo ciężko jest odmierzyć odpowiednią ilość kosmetyku, leci zdecydowanie za dużo.
    Zalety:
    • nie przesusza skóry
    Wady:
    • za mocny zapach
    • delikatne opakowanie
    kora777
    10 października 2020 o 0:56
    Same zalety i jedna wada
    Olejek jest faktycznie przyjemny, ma ładny zapach (rozwija się zdecydowanie lepiej w łazience, niż w sklepie) i dość dobrze się pieni. Przywołuje na myśl wakacyjny relaks i tą rolę spełnia znakomicie. Jest wydajny, niedrogi, umieszczony w zgrabnej butelce i co najważniejsze - nie brudzi wanny. Ma jednak jedna, jedyną absolutnie dyskwalifikująca wadę. DMDM w składzie i to wcale nie na końcu listy składników :( Przyznaję ze wstydem, że rzuciłam pobieżnie okiem na pierwsze linijki (tu skład też nie powala), ale pochodna formaldehydu jest dla mnie niedopuszczalna. Lubiłam używać olejku, ale teraz mam dylemat (wyrzucić?) i niezgodę na to, że nie jest to niezbędny konserwant a wciąż często dodawany.
    Kin9a
    16 sierpnia 2020 o 21:59
    Rewelacja dla suchej skóry!
    Olejek do kąpieli zamknięty jest w praktycznym opakowaniu w stylu otwórz zamknij. Po otwarciu możemy poczuć się jak na rajskich wakacjach! Zapach jest wprost nieziemski owocowy lekki świeży po prostu cudowny! Działanie również nie ustępuje miejsca. Tak dobrego produktu już dawno nie miałam! Od zawsze zmagam si ę z suchą skórą oraz z krostkami na nogach po goleniu. Po stosowaniu żelu problem odchodzi w zapomniane! Skóra od razu nawilżona, miękka, wręcz aksamitna, a po krostkach ani śladu. Ja jestem produktem zachwycona i już zaopatrzyłam się w kolejne opakowanie.
    Renees
    15 sierpnia 2020 o 12:02
    Słodka figa w sam raz na lato
    Jako fanka figi nie mogłam przejść obojętnie obok tego produktu. Zakupiłam go bez większego namysłu, właściwie nawet nie wąchałam przed zakupem. Figa to chyba jedna z trzech wersji zapachowych. Jej zapach jest słodszy niż się spodziewałam ale i tak jest to dla mnie, nie lubiącej słodkich zapachów, bardzo przyjemny zapach. Buteleczka olejku jest kolorowa, kojarzy się z okresem wakacyjnym, letnim, i bardzo ładnie prezentuje się w łazience. Olejek szybko zaczyna się pienić, i to dosyć mocno, więc bardzo dobrze używa mi się go pod prysznicem. Ma konsystencję żelu bardziej, czuć troszkę olejek ale taki wodnisty w formie oleistego żelu, więc ani olejek ani żel, coś pomiędzy. Jest też bardzo wydajny. Świetnie odświeża, czyści, i zostawia skórę nie spięta, wymaga nawilżenia wiadomo, nie ma cudów pod prysznic które dałyby nawilżenie od razu, ale nie wysusza, a to też już plus. Zapach słodkiej figi utrzymuje się na skórze przez jakiś czas, ale to tak myślę, że maks godzinka. Nie podrażnia mojej skóry, choć skład ma konkretny, i tam gdzie mam rogowacenie nie szkodzi, nie wywołuje podrażnień. Dobrze mi się go używa, teraz w okresie letnim, ze względu na to, jak łatwo się pieni, jak cudownie pachnie, dobrze oczyszcza i jest wydajny. Myślę, że do kąpieli to byłoby cudo ale nie mam wanny więc nie wypróbuję.