Maseczki klasyczne

Organic Kitchen Tomato Blush Natural Toning Face Mask Naturalna tonizująca maska do twarzy `Pomidorowy rumieniec`

5 na 51 opinię

• 6 lipca 2020 o 20:39
    Ta maska to same zalety!
    Maskę wzięłam na szybko na szybko z półki, chciałam czegoś nowego a nie ciągle tych samych maseczek z saszetki o podobnym działaniu. Maseczka przeleżała u mnie dosyć długo zanim po nią sięgnęłam i jak ja żałuję ze zrobiłam to tak późno. Bardzo zaciekawiło mnie co oznacza ten "pomidorowy rumieniec". Jestem posiadaczką cery mieszanej, czyli tłusta strefa T i suche policzki. Strefa T nie daje mi spać po nocach, więc wybierając produkty do pielęgnacji kieruję się przede wszystkim jej dobrem, czyli tonizowaniem tej partii. Maska jest plastikowym słoiczku w kolorze czarnym z czerwonymi dodatkami. Moim zdaniem na frontowej stronie mogłoby coś pisać po polsku a nie dopiero z tyłu. Sama maska jest koloru lekko zielonego o niebiańskim zapachu limonki. Przez cały czas trzymania maski na twarzy zachwycam się tym zapachem, a nawet czasem otwieram opakowanie i wącham:). Konsystencja jest w sam raz, nawet trochę gęściejsza niż innych masek ale nie przeszkadza to w aplikacji, jest prosta i szybka. Opakowanie jest bardzo duże bo aż 100 ml, zapłaciłam za nie 9 zł. Używam tej maski 2 razy w tygodniu od dwóch miesięcy i muszę powiedzieć że wystarczy mi jej chyba na rok. Jest bardzo wydajna. Skład jest jak najbardziej naturalny bo zawiera tylko ekstrakt z limonki i ekstrakt z liści pomidora. bez parabenów i sls. Składem jestem zachwycona, bo często się tak dzieje że bez wielu składników w produkcie w tym takich podejrzanych działanie jest nijakie. Natomiast w tym przypadku te składniki wystarczą żeby efekt był oszałamiający. Maskę nakładałam na twarz dłonią i po 10 minutach spłukuję. Podczas zabiegu nic nie szczypie,nic nie swędzi, możemy tylko rozkoszować się zapachem. Po spłukaniu efekt jest wspaniały.Moja mieszana cera jest dobrze zmatowiona w strefie T, i niczego jej nie brakuje na policzkach. Twarz jest bardzo gładka i delikatna w dotyku.Nadmiar sebum został usunięty, a twarz jest odżywiona, wygląda na zdrową i pełną blasku. Polecam posmarować nią także usta, ponieważ po spłukaniu są gładkie i mięciutkie przez dłuższy czas. Pozostaje mi tylko polecić tą maskę osobom z cerą mieszaną i tłustą,nie jestem w stanie powiedzieć jakby zachowywała się przy cerze suchej lub normalnej. To naprawdę cudowna maseczka, z naturalnym składem, pięknym zapachem i doskonałym działaniem, a do tego kosztuje grosze. Szczerze polecam
    Zalety:
    • Nietypowe opakowanie