Maseczki klasyczne

5 listopada 2024 o 23:11
    Miękka i gładka skóra
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Maseczka , która starcza na dwa porządne nałożenia. Nałożona na noc, powoduje że rano obudzimy się z miękką i gładką skóra oraz dobrze nawilżoną. Miękkość to zapewne zasługa miodu w składzie. Na pewno można ją zaliczyć do wyciszających i kojących maseczek.
  • 14 lipca 2023 o 7:54
    Fajna
    Maseczka odżywcza przeznaczona do cery suchej i zmęczonej, idealna na jesieni zimowy okres. Znajduje się w typowej jak dla maseczek saszetce. Po otwarciu opakowania pierwsze, co poczułam to słodki zapach. Lecz po aplikacji sie ulotnił. Konsystencja bardzo treściwa, o barwie kremowej. Dobrze się rozprowadza po twarzy i szyji. Nie podrażnia, nie szczypie.
  • 2 marca 2023 o 18:01
    Słodkie otulenie
    Cały komplet lidlowych maseczek dostałam od mamy, która doskonale wie, że nic mnie tak nie ucieszy, jak kosmetyki (i kwiaty doniczkowe :-D ). Co prawda nie jest to moja bajka składowa, ale taki jednorazowy wyskok jestem w stanie przyjąć. Moja cera to typowy tłuścioch z wszelkimi jej przypadłościami, jednak w warunkach zimowych także odwodniona i lubiąca bogatszą pielęgnację. Dlatego to właśnie teraz zdecydowałam się na użycie odżywczej maseczki marki Cien. Maska ma wyczuwalnie bogatą formułę, ale jednocześnie jest bardzo przyjemna w aplikacji. Nie jest przesadnie gęsta, a bardziej taka tłustawa, jak śmietanka. Posiada delikatnie kremowy kolor i słodki zapach z nutami miodu i migdałów. Zawartość saszetki wystarczyła na 2 solidne aplikacje. Na jeden raz byłoby jej zdecydowanie zbyt dużo i obawiam się, że zaczęłaby spływać z twarzy. Maska gładko się rozprowadza i mniej więcej połowa wchłania się. Resztę ściągałam suchym płatkiem kosmetycznym, co nie stanowiło najmniejszego problemu, bo dzięki tej tłustej formule pozostałości nie rolowały się. Na skórze został jedynie olejowy film, który nie dawał uczucia obciążenia czy oblepienia. W mojej ocenie dawał bardzo przyjemne otulenie, a że maskę stosowałam wieczorem, to owy film zupełnie mi nie przeszkadzał. Maseczka przede wszystkim daje fajne ukojenie cerze zmęczonej ogrzewaniem, mrozem i traktowanej kwasami. Odżywia, niweluje suchość i nieprzyjemne napięcie. Natłuszcza, zapobiegając utracie wody przez naskórek. Sprawia, że skóra staje się bardziej elastyczna. Cera nawet na drugi dzień jest zrelaksowana, gładka i promienna. Lepiej prezentuje się pod makijażem i wolniej wydziela sebum. A przy tym, mimo bogatej formuły i składu niesprzyjającemu cerom tłustym, nie zapchała mojej kapryśnej skóry. A będąc już przy składzie muszę z przykrością stwierdzić, że sporo możnaby w nim poprawić. Dosyć wysoko mamy parafinę, a w roli konserwantów EDTA, parabeny, BHA i donor formaldehydu, czyli naprawdę słabo. Na plus obecność oleju ze słodkich migdałów, wit. E, stabilnej pochodnej wit. C, kwasu linolowego, miodu, gliceryny, pantenolu, pochodnej retinolu, aminokwasów jedwabiu, wit. B6, biotyny. Do tego kilka emolientów i na samym końcu zapach. Maseczka znajduje się w zwykłej saszetce wstępnie naciętej. Grafika skromna, przedstawia tytułowe składniki aktywne. Z tyłu szczegółowy opis. Jest ok i funkcjonalnie. Cena bardziej niż niska, a dostępność jedynie w marketach Lidl. W tej cenie, to naprawdę ciekawy i skuteczny kosmetyk. I chociaż ma niedociągnięcia w składzie, to i tak polecam. Ja jestem zadowolona, ponieważ dostałam to, czego oczekiwałam i co podpowiadał emolientowy skład.
  • 9 stycznia 2023 o 16:30
    Przyjemniak.
    Ja: Mam cerę suchą i odwodnioną. Naczynkową, wrażliwą i skłonną do podrażnień. Oczekiwania: Dobre nawilżenie skóry bez podrażnień i uczuleń. Opakowanie: Standardowa saszetka, jednorazowego użytku. Choć na tyle pojemna, że wystarcza na dwa razy. Z przodu logo marki, minimalistyczna grafika. Z tyłu natomiast czytelnie rozpisany skład i działanie produktu. Saszetkę otwiera się łatwo, można to zrobić bez użycia nożyczek. Wrażenia: Po otwarciu dobrze wyczuwalny miód, bardzo intensywnie. Migdał jest delikatny, gdzieś w tle. Konsystencja jest kremowa, zbita. Dobrze się nakłada i rozprowadza. Producent daje do wybory dwa rodzaje aplikacji – zetrzeć maseczkę wacikiem lub delikatnie wklepać jej nadmiar. Wybrałam drugą opcję i użyłam tej maseczki jako kosmetyku na noc. Zostawiła tłusty film na skórze, ale nie było to dla mnie uciążliwe. Rano moja skóra była miękka, gładka i odpowiednio odżywiona. Bez efektu ściągnięcia, podrażnień i uczuleń. Efekt utrzymywał się jeszcze jakiś czas, za co ogromny plus. Muszę przyznać, że maseczka bardzo miło mnie zaskoczyła. Patrząc na cenę w stosunku do jakości wypada świetnie. Myślę, że z chęcią wrócę po kolejne opakowania.
    Netili
    10 kwietnia 2022 o 20:25
    Bez szału
    Maska Cien to wersja odżywcza o konsystencji gęstego kremu. Po użyciu dało się wyczuć wygładzenie i delikatne odżywienie, czy nawilżenie skóry, nie był to jakiś super efekt, który długo się utrzymuje, bo nie poradził sobie chociażby z przesuszeniami skóry, które miałam w kilku miejscach. Ale muszę przyznać, że jak za taką cenę działanie było na prawdę fajne! Zapach był słodki, jak przystało na połączenie miodu i migdałów, ale tutaj akurat o dziwo mi podpasował. Nie podrażnił ani nie uczulił, zwykła maseczka bez efektu wow.
    Zalety:
    • Wygładza
    • Odżywia
    • Nawilża
    Wady:
    • Nie radzi sobie z większym przesuszeniem