Kremy na noc

Mesoestetic Cosmelan 2 Krem na przebarwienia

Mesoestetic Cosmelan 2 Krem na przebarwienia 30ml
KDK SP. Z O.O.
Mesoestetic Krem Cosmelan 2 (30 g)

• 13 listopada 2021 o 6:38
    Działa!!!
    Używam, cosmelan 2 od 2 tyg i mogę powiedzieć, że plamy rozjaśniły się o 50%. Krem działa jak peeling, skóra schodzi jak przy poparzeniu słonecznym. Mi to pasuje, bo przy okazji pozbywam się zmarszczek. Cera jest napięta, elastyczna, wyglądam 15 lat młodziej. Czekam na koniec kuracji. Obawy mam jedynie do tego co po zakończeniu stosowania kremu. Dziewczyn piszą, że plamy nawet przy stosowaniu wysokiej ochrony przeciwsłonecznej wracają.
    Zalety:
    • Głębokie złuszczanie
    • Szybko usuwa przebarwienia
    • Przy okazji wygładzenie zmarszczek
    Wady:
    • Zbyt ciemny kolor kremu( mam skórę b. jasną)
  • 19 czerwca 2021 o 8:26
    Szkoda,że dałam się skusić:(
    Zabieg cosmelan, mimo wielu nieprzychylnych opinii w internecie, chciałam wykonać, aby mieć "czyste sumienie", że zrobiłam "wszystko", aby pozbyć się moich wieloletnich przebarwień. To były bardzo trudne dwa miesiące....buzia czerwona, skóra schodziła, a do pracy trzeba przecież chodzić:(. Muszę przyznać,że w trakcie stosowania, jak i do miesiąca po przebarwienia były w 70% rozjaśnione, niestety bardzo szybko wróciły, mimo braku słońca na zewnątrz i stosowania wysokiej ochrony przeciwsłonecznej. Mam dodatkowo wrażenie jakby było ich obecnie więcej....jak dla mnie porażka...
    Zalety:
    • w trakcie stosowania i do miesiąca po przebarwienia były widocznie jaśniejsze...
    Wady:
    • bardzo duża ingerencja w skórę, duży dyskomfort, buzia czerwona, piekąca, skóra schodząca płatami w najmniej odpowiednim momencie,
    • przebarwienia wróciły, moim zdaniem jeszcze więcej
    U konsultantki
    PAUNI
    4 czerwca 2021 o 9:11
    Specjalistyczny
    Krem jest produktem specjalistycznym i można go używać do 30 dni. Ja używałam 3 razy w tygodniu. Krem posiada bogaty skład oraz wysoki filtr przeciwsłoneczny. Powoduje delikatnie złuszczenie naskórka, oraz uczucie ściągnięcia. Dzięki temu działa. Poza tą kuracją, używałam silnego nawilżenia innymi kremami. Ten produkt zmniejszył widoczność przebarwień, w moim przypadku hormonalnych. Cera nabrała wyrównia kolorytu.
    xxoxxo
    31 sierpnia 2020 o 15:37
    dotychczas top z kremów depigmentujących!
    Robiłam cały zabieg cosmelan, poprzedzający maską w gabinecie a później stosowałam go przez kilka miesięcy. Bardzo wydajny, nie potrzeba wiele nakładać. Niestety jest to krem depigmentujący, który na celu ma złuszczenie dogłębnie skóry i zredukowanie plam/przebarwień. Także po kilku dniach użytkowania pojawia się silne złuszczanie skóry i ciężko przy takim stanie skóry nakładać podkład bądź czasem wychodzić do ludzi ;-) Ale wart przemęczenia się, po kuracji skóra była idealnie gładka! niestety problem z cerą się nie zakończył tak szybko więc mam go zawsze na półce i sięgam po niego w razie pojawienia się nowych plam. Drobne, świeże plamy potrafi wyeliminować w kilka dni. Także polecam ten kram w 100%. Najlepsze efekty daje oczywiście w pełni wykonany cały zabieg z maską, która wykonuje kosmetyczka ale fajne jest to że daje też efekty bez zastosowania maski. Trzeba się uzbroić w cierpliwość żeby zobaczyć spektakularne efekty ale na pewno jest to jeden z najbardziej skutecznych kremów obecnie na rynku jeśli chodzi o depigmentację samodzielną w domu.
    Zalety:
    • dogłębne złuszczanie
    • skóra idealnie gładka po długim i regularnym stosowaniu
    • czas kuracji (niestety to normalny proces przy każdej depigmentacji)
    • mocne wysuszanie skóry
    U konsultantki
  • 1 lutego 2019 o 23:44
    Działa
    Stosowanie kremu może nie jest najprzyjemniejsze, ale dla mnie najważniejsze jest to, że produkt naprawdę działa. Walczyłam z przebarwieniami wiele lat, a teraz faktycznie nie wstydzę się chodzić na co dzień bez makijażu. Dla mnie to najlepszy dostępny produkt n przebarwienia.
    Zalety:
    • złuszczanie,
    • rozjaśnianie przebarwień
    Wady:
    • cena,
    • podrażnienie i wysuszona skóra