Pudry pod oczy

Clarins Multi-Eclat Mineral Loose Powder Puder sypki

• 3 sierpnia 2019 o 7:33
    To był dobry puder
    Używałam tego pudru jakiś czas temu, trochę o nim zapomniałam, a to był naprawdę dobry puder. Jedyny minus to różowe podtony najjaśniejszego koloru. Niby był transparentny, ale jednak tony trochę wybijały. Lekko rozjaśniał podkład, ale ja mam cerę w typie light, gdzie jasny jest za jasny, średni za ciemny :) Wykończenie jest matowo satynowe. Natomiast mat nie jest starego typu tylko zupełnie lekki, naturalny. Nie jest typowo matujący, ale dobrze trzyma sebum. Duże opakowanie na plus. Zużywam sporo pudru i 30 g to dla mnie podstawowa ilość pudru, a mniej niż 20 g nie kupuję :) Puder jest lekki, przyjemny, niewidoczny na skórze. Nie podkreśla suchych skórek. W necie można go znaleźć za 120 zł, co w przeliczeniu na gramy wcale nie wychodzi drogo. Polecam.
  • 5 czerwca 2019 o 11:41
    Delikatny satynowy efekt
    Bardzo lubię ten puder, dużo się o nim nie słyszy, w sumie to ciężko mi było znaleźć jakąś recenzje, więc kupiłam go jak wymazałam się nim sama w Douglas i bardzo mi się spodobało jak wygląda na twarzy. Uważam, że jest niedoceniony. Puder daje takie delikatne, satynowe wykończenie, nie widać tak zmarszczek, skóra jest gładziutka wygląda promiennie. Nie spodoba się osobą które lubią mat bo to kompletnie inny rodzaj wykończenia. Mam cerę normalna z tendencją do przesuszania się na policzkach i u mnie ten puder bardzo dobrze się sprawdza. Utrzymuje makijaż przez cały dzień na miejscu, bez potrzeby poprawek ale nie wiem jak sprawdziłby się na skórze tłustej czy mieszanej. Sprawdził mi się że wszystkimi kremami BB które używałam z nim i podkładami. Puder jest drobno zmielony bez jakichkolwiek drobinek, do mojej super suchej skóry pod oczami się nie sprawdza ale mieszam go z pudrem pod oczy i wtedy jest ok. Posiadam go w kolorze nr 2 medium. Jest żółciutki, nie daje on jakiegoś koloru na skórze bo używam go i latem i zimą, mam cerę dość śniadą zwłaszcza latem i mimo tego nie muszę go kupować w ciemniejszym kolorze. Może dla osób z tonami skóry raczej różowymi niż żółtymi byłby za żółty ale na szczęście są 3 kolory do wyboru.

Zobacz także inne Pudry pod oczy