Balsamy do ust

Shy Deer Natural Lip Butter Naturalne masełko do ust (różne rodzaje)

• 24 grudnia 2021 o 23:26
    Przykro mi ale muszę
    Najgorszy balsam do ust jaki miałam. No jestem na niego wściekła. Mam nadzieję że po prostu dostałam felerną sztukę i to dlatego ale w głowie mi się nie mieści że ktoś mógłby sprzedawać coś tak fatalnego. Skład wiadomo super, opakowanie też ok, od razu je zepsułam ale stawiam.ze to moja wina. Ale jednak wolałabym inne mimo wszystko bo parę pomadek w kartonie miałam i sobie z nimi radziłam a z tym nie. Ok ale teraz najgorsza rzecz. Sztyft się rozpada, marzę i jest pełen grud które są na ustach okropne. Ok po ok 10 min się rozpuszczają i mamy na ustach gładką warstwę ale sam proces aplikacji i noszenia do tego czasu był dla mnie bardzo nieprzyjemny. Pomyślałam ok, są grudki, zepsułam opakowanie to sobie ją przetopie, powinno pomóc. Nic się nie zmieniło, nadal rozmięka i ma grudy. Za 30 zł naprawdę nie tego się spodziewałam. Pomadka alterra za 5 zł w promocji biję ją na głowę a skład też ma dobry.
  • 29 kwietnia 2021 o 18:24
    nietypowe, ale świetnie działa.
    Przedstawiam kolejny hit mojej pielęgnacji: Naturalne masełko do ust marki Shydeer Kosmetyki Naturalne. Produkt ciekawił mnie już od dawna, a szczęśliwym trafem znalazł się w moim kalendarzu adwentowym od jednego ze sklepów z kosmetykami naturalnymi. Co czyni je takim wyjątkowym? Kilka aspektów ;) 1) Zastosowanie filozofii #zerowaste Otóż jego opakowaniem jest tworzywo- karton! Niemożliwe w przypadku sztyftu do ust? Oczywiście, że możliwe ;) Sprawdza się i funkcjonuje całkiem przyzwoicie. Nie jest to jedynie sztyft wykręcany, a wypychany. 2) Fenomenalne działanie na usta! *świetnie nawilża i wygładza *odżywia i natłuszcza *pozostawia ochronną warstwę *nabłyszcza *koi *zmiękcza, regeneruje *poprawia naturalny koloryt ust *A teraz uwaga! Także wpływa na powiększenie ust! Oczywiście niewielkie i subtelne, ale te wydają się delikatnie pełniejsze. <Nie był to co prawda mój cel podczas jego stosowania, ale bardzo miły dodatek> Dzięki niemu usta wyglądają po prostu na zadbane; z nim zapomniałam, czym są suche skórki i przesuszenie warg. Pielęgnacyjnie sprawdził się świetnie. Ale i wizualnie: może pełnić funkcję elementu makijażu. Co zawiera? Multum dobroci. masło shea olej kokosowy masło mango ekstrakt z aloesu wosk Carnauba wosk Candelilla olej jojoba ekstrakt z granatu olej różany witamina E olejek pomarańczowy Masełko śmiało sprawdza się jako produkt intensywnie regenerujący na noc, ale i pielęgnujący na dzień. Do użytku według potrzeb i preferencji. Najlepiej aplikuje się po chwili od jego zetknięcia z ustami. Wówczas składniki tłuszczowe produktu przyjmują temperaturę ciała. Może też dawać delikatny efekt peelingujący, gdyż formą oleju jojoba są tu niewielkie kryształki. Mi ten efekt nie przeszkadzał, przeciwnie: była to dla mnie dodatkowa pielęgnacja. Jestem bardzo zadowolona z efektów działania i nowatorskiego sposobu "podania" kosmetyku. Chętnie przetestuję też wersje kolorystyczne, bo ta naturalna sprawdziła mi się bardzo przyzwoicie.
  • 23 lutego 2021 o 23:24
    Coś takiego to dla mnie zupełna nowość
    Opakowanie ? Wow!! Tekturka. Mamy tu sztyft, nie musimy zanużać palców w słoiczkach i tym podobnych. Oczywiście sztyft działa na nieco innej zasadzie niż te plastikowe, do których jesteśmy przyzwyczajeni. Tu produkt należy "wypchnąć", ale nie przeszkadza mi to w użytkowaniu. Dziwna jest nieco konsystencja- chrapowata i szorstka dla ust podczas aplikacji. Ale co to cudo potrafi zrobić z ustami ! Nawilża i odżywia, zdecydowanie poprawia ich kondycję. Poprawia ich kontur, nabłyszcza i wizualnie poprawia ich wygląd. Dla mnie bomba, z chęcią przetestuję wersję z kolorem.
  • 6 grudnia 2019 o 14:35
    Shy Deer - ekologiczne masełko do ust
    Na wstępie napiszę, że bardzo jestem zdziwiona recenzjami, że masełko jest wysuszające, bo ja nie zauważyłam takiego efektu - ale trzeba pamiętać, że każda skóra jest inna, więc co przypadnie do gustu jednej osobie, nie sprawdzi się u drugiej. Od dawna chciałam wypróbowac kosmetyki Shy Deer, więc negatywne recenzje na wiazu mnie nie zniechęciły., bo widziałam, jak na blogach sporo osób polecało ten kosmetyk. Masełko jest zamknięte w małej papierowej tubce. Firma stara się dbać o środowisko, a papier jest znacznie lepszy niż szkło do noszenia przy sobie, bo jest lżejszy. Dla mnie, osoby która dba o ekologię jest to niezmiernie ważne. Na polskim rynku kosmetycznym są chyba tylko dwie pomadki w papierze - jedną z nich jest Shy Deer. Kosmetyk łatwo się wysuwa. Miałam już dezodorant innej firmy z podobnym opakowanie papierowym - trzeba popchnąć spód opakowania i wtedy kosmetyk się wysuwa. Nie działa to jak typowy plastikowy sztyft, który się przekręca. Trzeba się przyzwyczaić do tego typu opakowania, bo mozna wysunąć zbyt dużo sztyftu i wtedy się złamie lub rozlezie na boki. Także nie można wkładać zbyt dużo siły w użytkowanie, bo wtedy nie da się sztyftu z powrotem wepchnąć do tubki. Ale nie sądzę, że jest to wada, bowiem przy prawidłowym użytkowaniu nic złego się nie dzieje. Analogicznie tak samo przy używaniu szklanych kosmetyków trzeba uważać, by produkt nie ześlizgnął się z wanny i nie stłukł. Dla mnie ta mała niedogodność (że musze uważac przy uzytkowaniu) nie zniechęca mnie do używania ekologicznego opakowania i unikania plastiku. Zaznaczam jednak, że to tylko i wyłącznie moje odczucia, nie jest to przytyk w stronę innych osób, którym produkt nie przypadł do gustu. Masełko jest miękkie, dobrze rozprowadza się po ustach. Pozostawia na niej przyjemną warstewkę. U mnie pomadka się nie wchłaniała, czułam tę warstwę, dopóki jej nie zjadłam, a niestety ciągle to robię, wiec pomadki u mnie szybko schodzą ;) Ma bardzo przyjemny pomarańczowy zapach, który uprzyjemnia stosowanie. Stostuje dużo pomadek i maseł, to zdecydowanie jest jedno z moich ulubionych. Czuć wyraźnie odżywienie i regenerację, a ponieważ ciągle obgryzam skórki, to mam mocno spierzchnięte usta. Niektóre sztyfty drogeryjne można nakładać w nieskończoność, a usta wciąż będą suche, bo skład jest ubogi i napakowany wypełniaczami, a sam sztyft twardy. Pomadka Shy Deer jest znacznie miększa, ma żóltawy kolor, mi jej konsystencja kojarzy się ze znanymi pomadka na T, które jako jedne z niewielu komeracyjnych kosmetyków do ust naprawdę dobrze odzywiają. Tyle że Shy Deer ma znacznie lepszy, naturalny skład, co dla mnie jest ważne bo pomadki często się zjada, więc to trafia bezpośrednio do mojego układu pokarmowego :P Oczywiście Shy Deer ma też eko opakowanie, o ktorym wspomniałam wyżej. Czy zauwazyłam powiększenie ust? Szczerze to nie zwracałam na to uwagi, bo mam duże usta i na tym efekcie mi nie zależało, więc tego ocenić nie mogę. Producent zapewnia, ze masełko podbija kolor ust i poprawia go - to prawda, ale wydaje mi się, że w ten sposób działa każda dobra pomadka, bo odżywia i nadaje ustom błysk. Cena jak na naturalny kosmetyk jest przeciętna, większość pomadek i masełek z naturalnych małych manufaktur kosztuje 20 - 30 zl. Ale biorąc pod uwagę fakt, że takie opakowanie trzeba stworzyc od A do Z, a większość producentów kupuje po prostu plastikowy sztyft lub gotowe pudełeczko z hurtowni i nakleja na niego nazwę produktu. Wydajność używania jest dla mnie normalna, używam miesiąc i wciąż jeszcze je mam, ale trudno mi ocenić ile zostało sztyftu. Także ja osobicie polecam mocno tę pomadkę. Mi ona przypadła do gustu, jest to idealny kosmetyk dla osób z suchymi ustami, ale chcący uniknąć zbędnego plastiku i stawiającymi na naturalne kosmetyki.
    Zalety:
    • odżywienie ust
    • regeneracja ust
    • niewelowanie suchych skórek
    • naturalny skład
    • ekologiczne opakowanie
    Wady:
    • trzeba nauczyć się obsługiwać ten typ opakowania, ja miałam już dezodorant w takim opakowaniu, więc nie miałam z tym problemów
  • 20 sierpnia 2019 o 18:13
    Nie dla mnie
    Nie zauważyłam ani efektu zwiększenia objętości ust, ani poprawienia ich konturu. Balsam nie wpłynął jakkolwiek na zmianę barwy moich ust. Po nałożeniu na usta i owszem odczuwam chwilowe nawilżenie, natomiast ten efekt znika po 10-15 minutach i usta są spierzchnięte Przy regularnym używaniu tego produktu na moich ustach pojawiło się bardzo wiele suchych skórek i uczucie dyskomfortu Nie nawilża i nie regeneruje moich ust. Efekt nabłyszczonych ust jest bardzo krótkotrwały. Jest mi bardzo przykro (bo bardzo doceniam polskie firm produkujące kosmetyki naturalne), ale niestety moje usta nie polubiły się z tym produktem

Zobacz także inne Balsamy do ust