Wody perfumowane damskie

Chanel Gabrielle Essence Woda perfumowana 100ml
Sephora
Chanel - Gabrielle Essence - Woda Perfumowana - Atomizer 100 Ml - Dla Kobiet

• 18 października 2024 o 7:03
    Nie będzie błędem nazwanie tych perfum zapachem retro.
    Zapach nieoczywisty i na początku trudny do zniesienia. Do dziś nie wiem, co się stało, że go kupiłam. Chyba potrzebowałam odmiany. Od Chanel używałam do tej pory tylko Mademoisselle. Gabrielle Essence to zupełnie inna bajka. Początek tego zapachu jest ostry, wyrazisty, charakterystyczny. Określiłabym go jako szyprowy. Na szczęście ta ostrość znika po jakimś czasie, a zapach łagodnieje. Dzieje się to na szczęście dosyć szybko. Zapach staje się ładny, kwiatowy i jest bliskoskórny. Najbardziej czuję tu ylang-ylang, jaśmin i drzewo sandałowe. Na żadnym etapie zapach nie jest słodki. Do Gabrielle nie przekonałam się od razu. Polubiłam go po około miesiącu stosowania. Nie będzie błędem nazwanie tych perfum zapachem retro. Uważam, że nadają się na jesień i zimę. Będą pasować na dzień, ale także na wieczór. To zapach dla dojrzałych kobiet. Bardzo podoba mi się flakon. Jest elegancki, ładnie prezentuje się na toaletce. Zdziwiła mnie jedynie naklejka z napisami 'Gabrielle Chanel Paris'. Spodziewałam się wygrawerowanych napisów. Flakon o pojemności 50 ml to koszt ponad 600 zł. Choć do perfum przekonałam się, to nie stały się moimi ulubionymi.
  • 20 kwietnia 2024 o 11:24
    Bardzo kobiecy zapach.
    Perfumy są zapakowane szklaną buteleczkę z atomizerem. Perfumy są subtelne, elegancjmkie z nutę białych kwiatów, jaśminu, kwiatu pomarańczy i kokosu, piżma, wanili i drzewa sandałowego. Zapach bardzo kobiecy, świezy i elegancki.
    BorIza
    20 kwietnia 2024 o 11:16
    Jedne z najpiękniejszych perfum na rynku.
    Tak, twierdzę, że są jedne z najpiękniejszych. Nie rozumiem negatywnych opinii, ale każdy ma prawo do swojej opinii. Dlaczego uważam, że są jedne z najlepszych? Uważam, że gdy wypuszczono Gabrielle to posypało się dużo negatywnych opinii, bo marka postawiła na lżejsze perfumy niż wcześniejsze wypusty. Perfumy Chanel należały konkretnej klienteli, która przyzwyczaiła się już do ciężkawych kompozycji. Nawet te lżejsze typu Eau Tendre i Eau Fraiche miały w sobie pewne specyficzne nuty, które otoczenie mogło różnie odbierać. Gabrielle essence jest dla mnie bardziej uniwersalna niż zapachy oferowane przez Chanel, jest też nieco bardziej podkręcona niż Gabrielle (ta stoi dla mnie na piedestale uniwersalności) ma nieco większą projekcję. Trwałość rewelacyjna - cały dzień. Kiedy wracam do domu potrafią mi powiedzieć, ze ładnie pachnę. Nie będę się skupiać na wypisywaniu konkretnych nut, ale jest to zapach kwiatowy z delikatną nutą owoców. Nie jest ciężki, nie jest słodkim ulepem. Nie męczy. Można używać wszędzie - w pracy nie będzie przeszkadzał, w urzędach, szpitalach, na spotkaniach i większych wydarzeniach też się sprawdzi. Dodaje odwagi, jesteśmy odbierane jako kompetentne osoby, niekrzykliwe, ale roztaczające się przyjemną aurą. Polecam testować - każdemu bez względu na wiek, na porę roku. Uwielbiam perfumy i wiem, że ciężko będzie znaleźć mi lepszy zapach.
  • 7 kwietnia 2023 o 10:55
    Subtelna elegancja
    Gabrielle Essence używam od paru miesięcy, jak przystało na Chanel perfumy są zapakowane w minimalistyczną szatę graficzną, sygnowane na zewnątrz jak i wewnątrz złotej nakrętki, a szklany flakon to ukłon w stronę historii i perfum z odległej epoki, gdzie każda buteleczka stanowiła dzieło sztuki i smaku. Perfumy są dodatkowo zabezpieczone w ergometryczny kartonik (co starałam się ukazać na zdjęciu) . Może zacznę od tego, że warto zwrócić uwagę na to, że Gabrielle Essence to zapach blisko-skórny, który nie będzie pozostawiał długiego ogona, ale za to świetnie się sprawdzi dla przykładu na spotkaniach biznesowych czy w dzień ślubu - gdzie nie chcemy być przebodźcowane zapachem - ale się nim otulić jak jedwabnym szalem. Cenię te perfumy za subtelną elegancje, nutę jak ze świata flmów vintage, powolne otwieranie i wyciszanie - bo prawdziwe piękno nie potrzebuje krzyczeć :) Kombinacja zapachu jest słoneczna, lekka i przyjemna, nutami serca są Białe kwiaty, Tuberoza, Ylang-ylang, Jaśmin, Kwiat pomarańczy i Kokos; nutami bazy są Piżmo, Wanilia i Drzewo sandałowe. Klasa i komfort. Myślę, że spodobają się tym z nas, które cenią harmonię i wyważenie w zapachu. Nie ma tu drażniącej walki, która nuta wysunie się na prowadzenie, jest za to wdzięk, kobiecość i świeżość. Projekcja jest bardzo delikatna, choć trwałość na skórze utrzymuję się całkiem nieźle.
    khy
    31 października 2021 o 11:31
    Rasowa brzydota ;-)
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Cos pomiedzy brzydkim, luksusowym mydlem, a ziolowa nalewka znaleziona w apteczce babci. Jasmin i tuberoza wioda tu pierwsze skrzypce, oprocz tego jest jeszcze jakas zielenina niezidentyfikowana. Przy tym wszystkim zapach cechuje sie taka rasowa, zlocista elegancja, jest brzydki, ale czuc, ze nad ta brzydota pracowaly sztaby najlepiej wykwalifikowanych ludzi ;-)). Calosc bardzo nie moja, ale przetestowalam z zainteresowaniem :-).