Wody perfumowane damskie

Bodyland.pl
hairstore.pl
Sephora
Chanel - N°19 Poudré - Woda Perfumowana W Sprayu - Atomizer 100 Ml - Dla Kobiet

Nasi użytkownicy zostawili 15 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

JPG30
    21 grudnia 2024 o 16:32
    Hm.....
    Jestem posiadaczka EDT I EDP I....no właśnie .Tyle ochów i achów a ja nadal nie wiem czy mi się podobają.Powiem inaczej .Jeśli ktoś nie lubi ziołowych klimatów to będzie kiepsko.Ja właśnie nie lubie a dane perfumy dostałam w prezencie.Poczatek w tych perfumach jest fajny ale potem już gorzej a na końcu zostaje ziołowy dziadek.Nie kupujcie w ciemno bo szkoda kasy.
    Pushann
    29 września 2024 o 21:15
    Coś innego
    Perfumy CHANEL no 19 poudre to coś zupełnie innego, nieoczywistego, nie dla każdego. Zapach jest lekki ale jednocześnie zmysłowy i otulający. Jest jak sama nazwa wskazuje pudrowy w odbiorze, tworzy taką mgiełkę, rosę zapachową wokół. Dla kogoś kto ma mocno określony styl i smak. Mnie osobiście ten zapach otwiera szufladkę wspomnień z dzieciństwa, gdzie miałam lalkę która tak pachniała. Uwielbiam go i bardzo lubię do niego wracać ale w określone dni. Pasuje eleganckim i dystyngowanym kobietom.
    Zalety:
    • Nietuzinkowośc
    • Jakość
    • Unikalność
    Inne
    Kaisja
    10 września 2021 o 23:50
    Ultraeleganckie, a wręcz atawistycznie sensualne. Nieoczywiście przepiękne
    Dotychczas szerokim łukiem omijałam perfumy z kategorii "zielonych". Dopóki nie poznałam Chanel No 19 Poudre. Inne perfumy zielone nadal będę omijać, ale No 19 Poudre z miejsca zajęło na mojej prywatnej liście - ex aequo z Chanel No 5 – pierwsze miejsce. Perfumy niezwykłe, choć przyznaję, że... trudne. Nie Wszystkim się spodobają. Niezwykle eleganckie, i to w sposób niebanalny, a przy tym zmysłowe, wręcz obłędnie seksowne – w sposób delikatny, nienachalny, bliskoskórny, a jednocześnie... ziemisty, i pierwotny. I oryginalny, gdyż po pierwsze – nie pachnie tymi perfumami większość mijanych co dzień Kobiet, a ponadto początkowo bardziej kojarzą się przede wszystkim z zapachem wyjątkowo, aż onieśmielająco szykownym. Choć to perfumy "zielone", nie biją ani skoszoną trawą, ani nawet liśćmi, czy... ogórkami, czyli nutami z reguły charakterystycznymi dla tej kategorii aromatów, które skutecznie zniechęcały mnie dotychczas do wypróbowania kompozycji z serii No 19 Chanel. Najpierw No 19 Poudre pachną gorzkawo-rześkimi nutami galbanum, neroli i mandarynki, by dosłownie po kilku minutach roztoczyć chłodny, zdystansowany ton pudrowego irysa, w towarzystwie jaśminu, wręcz wymuszający na noszącej taki zapach Kobiecie elegancję. I nie chodzi tu nawet o bardzo wyszukaną, drogą stylizację, tylko bardziej o uniesienie podbródka i ściągnięcie ramion, bo elegancja to nie kwestia zasobności portfela, a wyczucia zadbanej, schludnej prostoty. Po kolejnych kilkunastu minutach perfumy tak królewsko szykowne, choć jednocześnie lekkie i delikatne, zaczynają emanować jawną, miękką zmysłowością piżma, ziemistą, organiczną, niemal atawistyczną sensualnością wetywerii, i waniliową słodyczą fasolki tonki, które w połączeniu z wciąż – do końca projekcji – wyczuwalnym irysem, dają efekt niezwykle aromatyczny, zielony, drzewno-ziemisty, pudrowy, i fiołkowy. Jak wspomniałam, to perfumy w odbiorze niełatwe, a do tego niestety bardzo drogie, ale finalnie choć delikatne, to oszałamiające – bardzo szykowne, i równie... namiętne.
    Zalety:
    • kompozycja – przepiękna w nieoczywisty sposób - równie elegancka, co sensualna, o akordach irysa, aromatycznych, zielonych, drzewnych, ziemistych, pudrowych, i fiołkowych – dla wymagających Kobiet, ceniących wyrafinowanie,
    • trwałość – wyjątkowa,
    • projekcja – genialna – pudrowo-irysowe, więc niezwykle eleganckie, lekkie i delikatne, a jednocześnie bardzo zmysłowe perfumy, nie męczące nawet w gorące dni,
    • flakonik – typowy, szklany (w całości – łącznie z koreczkiem) prostopadłościanik od Chanel, o cytrynowo-seledynowej zawartości – jak dla mnie perfekcyjna forma luksusu – prosta i wyrafinowana,
    • oryginalność zapachu – nie tylko ze względu na wysoką cenę, nie są to popularne perfumy - na szczęście dla takiej wielbicielki jak ja
    Wady:
    • cena – mordercza, ale perfumy są przepiękne, a warto czasem cierpliwie oszczędzić i zainwestować w niezwykłą trwałość oraz oryginalność zapachu
    syl74
    23 kwietnia 2020 o 10:49
    Wiosna o poranku
    Chanel No 19 Poudre to zapach wiosny o poranku. To delikatny powiew młodych liści i zielonych łodyg. To zapach zielonej trawy, wilgotnej od porannej rosy. To zapach świeżego prania, które suszy się w promieniach słońca. Tak właśnie pachnie dla mnie odmłodzona dziewiętnastka. Wersja Poudre to suchy, pudrowy irys, który czuć od pierwszego rozpylenia aż po wszystkie fazy trwania zapachu. Otwarcie jest dość ostre i nieco kolońskie za sprawą galbanum. Na szczęście trwa krótko bo po chwili zapach staje się miękki, kremowy i delikatnie mydlany. Chanel 19 Poudre to zapach, przy którym instynktownie prostują mi się plecy a głowa podnosi do góry. Jest zdecydowanie mniej wytworny niż klasyczna "19" za to bardziej przystępny dla nosa. To zapach zwiewny, odprężający, miekki i intymny. Trwałość 7-8 godzin, jak na Chanel to jednak niewiele. Dla porównania Coco pachnie na mnie dwa dni. Flakon genialny...prosty, klasyczny i szykowny, jak to u Chanel.
  • 18 listopada 2015 o 10:00
    Stara pudernica
    Czekałam na wybuch pudru, ale niestety się przeliczyłam. Początek jest bardzo ciężki, gorzki i dla mnie kompletnie nie jest zrozumiały. Puder jest, ale to puder ze starej pudernicy wiekowej pani. Chwilami wyczuwałam specyficzny zapach hotelowego, taniego mydła. Wszystko jest stare, męczące i dopiero po około godzinie przychodzi lekkie ukojenie. Wszystko się uspokaja, bardzo delikatnie z tyłu czuć kwiaty, ale pierwsze skrzypce gra puder, właśnie ten puder, którego spodziewałam się na początku. Zapach staje się przez to delikatny i niewinny. Kojarzy mi się z wiosną. Początek dla mnie był okropny i chciałam dać 2*, ale za to, że się wszystko uspokoiło i wróciło na normalne tory daję 3*. Niestety nie moja bajka, kompletnie, dlatego aż zdziwiona jestem tak pozytywnymi opiniami.. Używam tego produktu od: próbki Ilość zużytych opakowań: próbki

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie