Wody toaletowe damskie

Rochas Desir de Rochas Femme EDT

Anmalea
    5 stycznia 2015 o 21:03
    Desir de Nijakość?
    Nie rozumiem tego zapachu i jego nazwy... Jak można nazwać Desir coś co jest tak banalne, bezbarwne, nudne? Nie ma sensu, żebym się rozwodziła nad poszczególnymi nutami, bo dla mnie te perfumy nie pachną żadnym konkretnym zawartym w nich składnikiem. Desir to po prostu miks wyblakłych od słońca kwiatów z dziwnie drażniącą nutą na początku, która na szczęście szybko znika. Czyli po prostu początek nudno-drażniący, a potem już wieje samą NUDĄ. Dla mnie Desir to zapach dla kobiety, która wiecznie jest niezauważona w tłumie. Choć stara się jak może wszyscy i tak przechodzą obok niej obojętnie. Z miejsca przypomina mi się reklama pewnego specyfiku do włosów, kiedy to pani na bankiecie stoi sobie nieśmiało po środku sali, taka bidna i smutna, bo przez to, że ma oklapnięte włoski wszyscy traktują ją jak powietrze. No właśnie Desir to taki "oklapniętny" zapach. Nic szczególnego przy czym można by się zatrzymać. Nic nad czym można się bardziej rozwinąć. Reklama tych perfum to jakieś nieporozumienie. Marna trwałość i projekcja (chociaż ja w tym przypadku uważam to za plus). Dobrze, że mam tylko próbkę. Nie polecam. Szkoda czasu na testowanie, skoro i tak wokół mnóstwo ciekawych, nietuzinkowych i czekających na odkrycie perfum. Używam tego produktu od: testy Ilość zużytych opakowań: próbka 2ml
    Katefit
    26 lutego 2014 o 16:13
    sałatka owocowa
    Różano/owocowy. Edt próbka. Zapach jest dokładnie taki. Fajny, acz też zwykły jakich wiele. Nutka róży wyraźna. Owoce liczi, truskawka, brzoskwinia, mandarynka. Prawie to już sałatka owocowa. Ma w składzie czekoladę, ale nie pojawia się na skórze, może przez paczulę. Choć wyraźnie paczuli też nie czuć. Po 3, 4 godzinach blednie, bardzo blednie. Pragnieniem bym nie nazwała tego zapachu. Ot taki sobie, woda TOALETOWA jakich wiele.
    Ginan
    3 sierpnia 2012 o 18:51
    to właśnie Desir
    Hm... Powiem tak: potwierdzam opinie poprzedniczek. Tę o braku wyrózniających się nut czekolady czy czegokolwiek, opis w ogóle to chyba żart. Tę o nienajlepszej twałości, przez którą wypsikam 100 w miesiąc jak tak dalej pójdzie. Tę, że ani to słodziak, ani świeżak, takie niewiadomo co. Ale dodać muszę, że mnie zauroczył, że jest pociągający i zadziorny, aż wierci w nosie i w mojej (nie)obiektywnej opinii jego zalety przeważają nad wszystkimi słusznymi zarzutami! To Desir. Słowo mówi samo za siebie.
  • 28 kwietnia 2012 o 10:55
    słaby jak na kwiatowo-owocowy
    Po nutach spodziewałam sie zcegos cudownego, czegos przynajmniej tak ładnego obiektywnie jak Versace bright crystal. niby bogactwo nut w tym Rochas ale wrażneie ogolne jest takie: ładny ale nic szczegolngo, ale nie ma sensu kupowac falaszki. na peneo jest to zbapach bezpieczny ale nie wpadający w pamięć. mOim zdnaiem niełatwo wycuc poszczegolne nuty na pozcatku. sama nie wiedziałma czym on pahcnie tak naparwde, dopiero po przeczytaniu nut stweirdziłma z eto pewnei najbarzdiej pachni liczi zmieszane z truskawkami. ogolnie na epwneo nei kupie ani nie polece bo mozna kupic łandiejsze zapachy z tej kategorii
  • 12 października 2011 o 17:38
    Kompletne rozczarowanie.
    Flakon uroczy. Zapach jest dla mnie rozczarowaniem. Wiele osób wspominało,że czuć tu truskawki... A dla mnie to zwykły kwieciuch i to w dodatku w słabym wydaniu. Dla mnie pomieszanie nut magnolii, róży i frezji bez żadnej dodatkowej mieszanki jest po prostu nieporozumieniem. Owocowy? Czekolada, paczula? To chyba jakiś żart. W dodatku trwałość jak dla mnie mizerna. Używam tego produktu od: testy Ilość zużytych opakowań: próbka 2 ml