Płyny do demakijażu

Soraya Naturalnie, Kojący płyn micelarny do twarzy

• 10 maja 2022 o 17:59
    Całkiem fajny
    Płyn ten kupiłam w zestawie w Kauflandzie, zestaw był przeceniony z 32 na 16 i były w nim 3 kosmetyki więc bardzo się opłacało. Produkt ten zamknięty jest w butelce o naprawdę sporej pojemności, znajdziemy w nim aż 400ml płynu micelarnego. Butelka i wzór na niej są dosyć minimalistyczne, myślę że to dlatego, że zostały wykonane z troską o środowisko. Produkt ma klasyczny aplikator, który do precyzyjnych nie należy. Jeśli chodzi o jego działanie jest dobry. Przeznaczony do każdej cery, nawet wrażliwej. Zawiera w sobie wyciąg z rumianku oraz pentenol, które odpowiadają za jego łagodzone właściwości. Prócz tego aż 99% płynu stanowią naturalne składniki co uważam za duży plus. Zmywa makijaż jak trzeba. Ładnie radzi sobie z podkładem i makijażem oka. Problemem może okazać się pomadka Stay ink od Maybelline i niektóre wodoodporne tusze. Co najważniejsze dla mnie jest naprawdę delikatny. Nie podrażnił mi buzi i nie wywołał uczucia ściągnięcia i suchości na niej. Wiadomo po takim produkcie należy zastosować również oczyszczanie żelem lub pianka i na tym etapie spokojnie da się pozbyć resztek makijażu.
    Zalety:
    • Pochodzenie naturalne składników
    • Łagodzi i koi
    • Nie podrażnia
    • Daje sobie radę z większością produktów makijażowych
    • Ładny delikatny zapach
    Wady:
    • Trochę nie precyzyjny aplikator
    Dinulka
    17 stycznia 2022 o 17:33
    Niby ok, ale....
    Płyn jest przeciętny, ujdzie, choć do ulubionych nie trafia. Jakoś niezbyt komfortowo mi się go użytkowało, a ze starciem makijażu, szczególnie oka, radził sobie średnio. Finalnie ścierał, ale trzeba było na to więcej czasu (i wacików :D). Na skórze też jakoś dziwnie go odczuwałam, jakby zostawiał mi jakiś filtr. Butelka niepraktyczna, jakoś niewygodnie się wylewał przez płaską nakrętkę.
  • 6 października 2021 o 22:25
    Bardzo spoko
    Płyn kupiłam przypadkowo, był akurat na przecenie w drogerii. Mile się zaskoczyłam. Płyn świetnie zmywa makijaż twarzy i oka (nie trzeba trzeć jak w przypadku niektórych płynów micelarnych). Ma bardzo delikatny świeży zapach. Nie pozostawia też uczucia ściągniętej skóry.
    Zalety:
    • delikatny zapach
    • skuteczność
    • pozostawia skórę gładką bez uczucia napięcia
  • 26 lipca 2021 o 22:00
    Przyjemny, ale z demakijażem oka sobie nie radził.
    Płyn kupiłam w Hebe kupując akurat maskę tej marki. Od jakiegoś czasu do demakijażu wybieram jakieś delikatniejsze płyny, które po całym dniu pomogą mi ukoić zmęczenie skóry i przy okazji szukałam czegoś co mogłoby się nadawać do demakijażu oczu. Mam cerę mieszaną, płyn micelarny to najczęściej mój pierwszy krok w demakijażu skóry. Od płynu oczekuję, żeby radził sobie po prostu z tuszem, makijażem twarzy, wstępnie oczyszczał z nadmiaru sebum, nie powodował podrażnień i łzawienia oczu. Tyle i aż tyle. Jak wypadł ten? Płyn zapakowany był w sporą butelkę o pojemności 400ml. W promocji zapłaciłam w okolicy 11zł, więc przystępnie. Butelka dość poręczna, dozownik szeroki również ok. Nanosząc płyn na wacik nie wylewa się bokiem. Zapach płynu dyskusyjny, trochę mdły, trochę roślinny na szczęście jest bardzo delikatny, nie czuję go zbyt mocno. Jeśli chodzi o demakijaż z twarzą radzi sobie nieźle, z tuszem gorzej. Wszystko zależy od tego kto jaki mejkap robi jednak u mnie z każdym makijażem oka płyn radził sobie średnio i wymagał pocierania. Nawet jeśli miałam wytuszowane wyłącznie rzęsy i pomalowane kredką brwi, to domycie tego sprawiało kłopot i tusz jaki i kredka z brwi strasznie się mazały. Panda pod okiem była zawsze. Więc trochę kicha, bo demakijażując się tym płynem zawsze musiałam mieć w pogotowiu dwufazowiec do oczu by sprzątnąć tą pandę spod oczu. Jeśli chodzi o mocniejszy mejkap z tuszem, cieniami, kreską to jest tak samo, schodzi opornie i trzeba trzeć, na czym ucierpiały moje rzęsy. I nie ma co ukrywać nie nadaje się do tego i wgl szkoda oczu. Choć jest bardzo łagodny, nie powoduje łzawienia to co z tego, skoro pod względem skuteczności sobie nie radzi. Jeśli chodzi o demakijaż twarzy, nawet nieźle ale trzeba mieć w zapasie sporo wacików by używając tego płynu tą pierwszą fazę demakijażu z sukcesem zakończyć. Podkład zmywać zmywa, tutaj nie wymaga pocierania, ładnie wszystko zmywa pod warunkiem, że poświęcimy temu chwilę i najeździmy się wacikami. Ogólnie demakijaż z tym płynem to sporo mitręgi. Na szczęście muszę przyznać, że płyn jest przyjemny dla skóry twarzy, rzeczywiście czuć jego łagodzące działanie. Moja skóra po całym dniu w makijażu potrafi być spięta i nieprzyjemna w dotyku, ten płyn wstępnie łagodzi to uczucie, nie potęguje jej podrażnienia i działa przyjemnie rozluźniająco na skórę. Podczas demakijażu płyn nie powodował zaczerwienień, był bardzo delikatny. Podsumowując, ciekawy produkt ale docenią go wyłącznie osoby o cerze wrażliwej, które praktycznie wcale się nie malują i potrzebują jedynie odświeżenia a nie skutecznego demakijażu całej twarzy z kolorówki.
    Zalety:
    • łagodny skład
    • przyjemnie łagodzi i wycisza skórę
    • nie powoduje podrażnień, łagodzi uczucie spięcia skóry
    • nawet nieźle domywa skórę twarzy z podkładu, ale potrzeba go sporo
    Wady:
    • nie radzi sobie z tuszem i wgl makijażem oka.
    • panda pod okiem gwarantowana
    • nie podoba mi się zapach
    • nie jest wydajny
  • 18 lutego 2021 o 1:52
    Dobry dla wrażliwców
    Jako właścicielka wrażliwych oczu jestem zadowolona, bo ten płyn micelarny nie wywołuje pieczenia i swędzenia. Co prawda nie należy do najmocniejszych i trzeba trochę dłużej potrzymać, albo więcej wacików zużyć, więc mniejsza wydajność, ale jest i tak komfort.
    Zalety:
    • łagodny dla oczu
    • przystępna cena
    • siła zmywania