Pomadki i szminki

Catrice Power Plumping Gel Lipstick Żelowa szminka do ust

• 14 lutego 2024 o 19:19
    To taki balsam z kolorkiem
    Oceniam odcień 100 Game changer który jest ciemnym wiśniowym kolorem z nutka bordo. Kupiłam go przez internet na jakieś wyprzedaży za 5,99zł i wybierałam kolor na oko więc nie do końca trafia on w moje preferencje. Jest bardzo elegancki, twarzowy ale ja na usta wole nosić bardziej wyraziste, rzucające się w oczy szminki. Nie mniej jednak produktu ubywa z opakowania bo jest przyjemny w aplikacji i niezwykle kremowy. Nie jest to szminka trwała więc niestety posiłku czy kawy raczej w nienagannym stanie nie przetrwa. Jest w konsystencji bardzo aksamitna, miękka , otulająca jak balsam i lekko śliska. Faktycznie czuć że ma żelowa formułę Bardzo szybko znika z ust . Pigmentacja jest dość średnia , miejscami usta prześwitują . Ten produkt jest czymś na pograniczu pielęgnacyjnego balsamu koloryzującego a szminką półtransparentną Niezwykle przyjemnie nawilża usta, daje mokre wykończenie ale niestety nierównomierny kolor no i troszkę może się rozmazać poza kontur. Produkt spoko ale raczej nie skuszę się na inne odcienie.
    Zalety:
    • opakowanie całkiem ładne bo czarne ze złotą podstawą .Nie wygląda na tani produkt mimo że jest plastikowe
    • bardzo delikatny słodki , wyczuwalny tylko gdy zbliżymy sztyft do nosa
    • konsystencja bardzo nawilżająca , kremowa
    • cena – ja zapłaciłam 6zł ale ogólnie Catrice nie jest
    • droga marka więc w drogerii pewnie kupimy ją za jakieś 15 zł
    • dostępność- internet, Hebe , Natura
    • wzbogacona o kwas hialuronowy, nawilża usta
  • 12 lipca 2022 o 15:54
    Całkiem niezła w tej cenie
    Naprawdę jestem zaskoczona tą pomadką, a w zasadzie koloryzującym balsamem, bo tak bym określiła ten produkt. Większość, jak nie wszystkie, specyfiki do ust z drogerii straszliwie przesuszają mi usta, dlatego zdecydowanie te perfumeryjne lub balsam z bebe :) Tu miła niespodzianka. Pomadka nie przesusza ust, a przynajmniej niezbyt mocno. Daje miłe odczucie (baza), bo mój wariant kolorystyczny zawiera dość spory brokat/opiłki, które drapią usta (170). Pomadka jest przejrzysta, nie ma problemu z rozprowadzeniem bez lusterka. Nie daje krycia, ale przy nudziakowym odcieniu i efekcie balsamu koloryzującego, to atut. Można się malować bez lusterka. Efekt na ustach jest ładny, usta połyskują, blask pomadki miesza się z opiłkami. Gorzej jak zjemy pomadkę, zostają same opiłki, której na nagich ustach rzucają się w oczy. Zakładam, że są wersje bez brokatu, dlatego się nie czepiam. Na uwagę zwraca solidne i estetyczne opakowanie. Ogólnie udany produkt, godny polecenia :-)
  • 20 kwietnia 2022 o 9:52
    Super sprawa
    Posiadam odcień 040 (zgaszony, neutralny róż idący w nudziakowe tony). Uważam, że jest to jedna z lepszych pomadek, z jakimi miałam ostatnio do czynienia. Jest bardzo komfortowa w noszeniu, nawilżająca, odżywcza, może faktycznie z tego powodu niezbyt trwała, ale zawsze można zaaplikować ponownie, nawet bez lusterka. Czasem, na wyjeździe, służy mi jako balsam na noc, gdy zapomnę pomadki ochronnej :P Efekt, lekko mokry i soczysty, jaki daje na ustach, wygląda naprawdę drogo, choć kosztowała zaledwie 12 zł w jakiejś promce ;) Opakowanie nie jest nadto tandetne- wiadomo, że przy tej cenie nie możemy spodziewać się wielkiej jakości opakowania (to zwykły plastik), ale wygląda na tyle ładnie wizualnie (czerń i złoto), że nie ma się czego wstydzić, wyciągając ją publicznie :) Ogólnie, spokojnie mogę ją polecić :)
    Fay8686
    14 lutego 2021 o 18:16
    Przyjemna
    Kupiłam odcień 110. Szminka bardzo przyjemna, miękko się rozsmarowuje, kolor wyraźny, nie wysusza i moim zdaniem trochę nawilża usta za co duży plus. Nie jest jakaś super trwała. Podbita Lipcoatem wytrzymuje parę godzin. Bardzo fajna na co dzień, pewnie kupię jeszcze inny odcień.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Nawilża
    • Nie wysusza
    • Opakowanie na mocny klik - nie otworzy się w torebce
    Wady:
  • 3 listopada 2019 o 8:34
    Wypadła słabo
    Te szminek kupiłam zupełnie z ciekawości. Spodobał mi się jej kolor więc wzięłam do przetestowania. Mój kolor to 020. I zacznę może od opakowania które jest ładne i trwałe. Sama szminka ma jednak troszkę wad. Bardziej bym tutaj powiedziała że jest to pomadka koloryzująca. Ma bardzo słabe krycie, trzeba się namachać by było widać kolor. Nie utrzymuje się długo na ustach ale za to fajnie je nawilża, daje wygląd zdrowych i ładnie wyglądających ust. Używam jej w połączeniu z pomadkami matowymi by nadać ustom blasku i wtedy sprawdza się super. Choć oczekiwałam od niej czegoś więcej.
    Zalety:
    • nawilża usta
    • ładne opakowanie
    • niska cena
    • ładny owocowy zapach
    Wady:
    • nie utrzymuje się długo
    • bardzo słabe krycie, delikatnie zabarwia usta