Pomadki i szminki

Eveline Cosmetics Variete, Satin Lipstick Satynowa pomadka w sztyfcie

Eveline Variete Pomadka 02 Cabaret Chic
notino.pl
Eveline Cosmetics Cosmetics - VARIETE Satin Lipstick - Satynowa pomadka do ust - 03 Dance With Me
Eveline
Pomadka w sztyfcie

Nasi użytkownicy zostawili 32 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 2 stycznia 2025 o 10:50
    Nawilżająca, kremowa pomadka - idealna na co dzień, ładna paleta kolorystyczna
    Seria Variete zrobiła spore zamieszanie w mojej kosmetyczce. Posiadam już puder sypki, prasowany, błyszczyk powiększający usta, a teraz skusiłam się na pomadkę. Zakupiłam ją w promocji na stronie producenta - posiadam odcień 01 delikatny pudrowy zgaszony róż. Bardzo podoba mi się gama kolorystyczna - są to zazwyczaj zgaszone, nierzucające się odcienie, które idealnie pasują do codziennego makijażu. Satynowe wykończenie i idealne krycie już po pierwszym użyciu- zatem wydajność oceniam na bardzo dobrze! Pomadkę wzbogacono dodatkowo o składniki nawilżające, dzięki temu nie wysusza ust. Trzeba niestety ją mieć przy sobie, by w ciągu dnia ponownie aplikować, gdyż nieco traci swój kolor i ściera się. Trzeba pamiętać, że od kosmetyków o takiej formule nie oczekuje się trwałości. Dla mnie spełnia w pełni swoje zadanie - ładnie wygląda na ustach, wystarczy jedno pociągnięcie, nie uczula i nie podrażnia. W promocji można dorwać ją w naprawdę niskiej cenie, a jakie ładne ma opakowanie! Naprawdę warto się skusić.
    Zalety:
    • ładna gama kolorystyczna
    • nawilża i odżywia
    • wydajna
    • ładnie prezentuje się na ustach
    • nieprzekłamany kolor
    • dość napigmentowana
    • lekka i nie czuć jej na ustach
    • niska cena
    • piękne opakowanie
    Wady:
    • niska trwałość
  • 31 maja 2024 o 9:23
    Bardzo fajne pomadki
    Posiadam odcień 2 i 4. Ponownie zakupiłam odcień 2. Pomadki są kremowe, miłe w noszeniu, nie zbierają się. Powiedziałabym, że są nawilżające. Kolory pasujące do każdej karnacji. Cena w promocji też bardzo sympatyczna. Co do trwałości - słaba, ale nie oczekuję jej od pomadki w tej formule. Zjada się estetycznie :)
  • 23 maja 2024 o 23:23
    Dobrze rozprowadza się na ustach. Jest mocno napigmentowana i trwała.
    Pomadka posiada przyjemną formułę. Doskonale rozprowadza się na ustach i jest komfortowa w noszeniu. Posiadam nudziaka. Kolor jest dobrze napigmentowany. Równomiernie kryje. I pięknie prezentuje się na ustach. Pomadka nie przesusza ust. Ma bardzo dobrą trwałość, utrzymuje się około 6-7 h. Ściera się równomiernie i nie wychodzi poza kontur ust nawet mimo braku konturówki. Opakowanie wygląda elegancko. Jest solidnie wykonane. Sztyft łatwo można wykręcić.
    jvlska
    28 marca 2024 o 19:29
    04 to odcień jakiego szukałam
    Pomadka pozwala uzyskać naturalny efekt na ustach. Uważam, że będzie świetna dla osób które lubią na ustach naturalny efekt tzn. zdrowych, nawilżonych ust. Zazwyczaj preferuję błyszczyki, ale przy wietrznych dniach jak wiadomo są one małym koszmarkiem, wtedy właśnie z pomocą przychodzi ona. Nie mam problemu z reaplikowaniem, a trwałość nie jest dla mnie bardzo istotna. Idealny kolor i piękne satynowe wykończenie, to jej główne zalety.
    Miroku
    12 lutego 2024 o 0:17
    Bardzo ją lubię
    Gama kolorystyczna jest mocno zachowawcza oraz ograniczona do klasycznych odcieni, w większości nude, do tego jedna intensywna czerwień(ale ja już mam sporo czerwonych pomadek, więc tu musiałam odpuścić ;) ). Testując odcienie na ręku wszystkie wydawały mi się dosyć jasne(oczywiście pomijając ww. czerwoną 06) co mi nie do końca pasowało, bo typowo jasne kolory na ustach niezbyt mi leżą. Numerek 04 najbardziej mi się spodobał-to coś w stylu jasnego brązu, ale ze sporą dozą nudziakowego różu, raczej z tych cieplejszych, ale nie wpada w tony ceglaste czy miedziane. Ciężko mi opisać ten kolor, na ustach wypada trochę jaśniej niż w sztyfcie, ale nadal wygląda dobrze i nie jest blady czy mdły. Bardzo się polubiłam z tą szminką, jest świetna na co dzień. Po ustach sunie jak masełko, ma równomierny i nasycony pigment, ale jednocześnie można budować efekt oraz odkrycie-od delikatnego(wręcz błyszczykowego) sheer po wyrazisty kolor. Bardzo lubię jej wykończenie-miękkie, lekko błyszczące oraz naturalne. Takie świeże po prostu :) Szminkę nosi się bardzo komfortowo-jest lekka, ale jednocześnie otula usta i wręcz troszkę nawilża. Po całym dniu jej noszenia delikatny naskórek nie jest w ogóle ściągnięty czy wysuszony, w ogóle nie czuć żeby ta pomadka cokolwiek nadwyrężała usta. Bardzo lubię jej zapach-jakby jakieś lody śmietankowe lub waniliowe? Jest delikatny, nie narzuca się oraz nie zmienia w opakowaniu z upływem czasu. To NIE jest pomadka trwała, zastygająca czy o przedłużonej trwałości. Będzie się zjadać w sposób typowy dla klasycznych szminek, czyli zostawia ślady na kubkach, nie przetrwa kanapki(chociaż ostrożne przekąski już tak), z czasem będzie znikać. Sama z siebie wytrzyma do 2-3 godzin z ostrożnym piciem oraz mnóstwem gadania. Jednak ściera się w najlepszy możliwy sposób, to znaczy estetycznie. Po prostu traci na kolorze, ale znika on równo i schludnie-bez żadnych prześwitów, zjadania się tylko w określonych miejscach(typu środek warg), rozmazywania się poza kontur czy zjeżdżania na zęby. Przyjemna i komfortowa, lekka i kremowa, ładna i nie robiąca brzydkich psikusów-świetna szminka na co dzień.