Szampony do włosów

Care&Go Szampon przeciwłupieżowy `Citrus Energy`

• 8 maja 2024 o 16:19
    Kolejna świetna propozycja od Care&Go :)
    Kolejny już szampon z Biedronki do którego z chęcią wracają wszyscy domownicy. Zaznaczę, że szampon używamy od kilku miesięcy pomimo zmiany składu i koloru szamponu działa tak samo i nie mam zastrzeżeń. Smukła butelka wykonana z plastiku o pojemności kiedyś 400 ml, obecnie 380 ml. Zamknięcie na klik. Szata graficzna opakowania jest skromna i czytelna, wszystkie niezbędne informacje dotyczące produktu zostały podane min. produkt odpowiedni dla wegan, formuła bez mikroplastiku, produkt testowany dermatologicznie przeznaczony do codziennego stosowania, zawiera ekstrakt z rozmarynu. Szampon kiedyś w kolorze niebieskim, teraz perłowym przypomina nieco wyglądem i konsystencja mydło w płynie. Wystarczy niewielka ilość, dobrze się pieni i z łatwością spłukuje. Super owocowy zapach, najbardziej kojarzy się z lemoniadą ;) Włosy są puszyste, miękkie, nawilżone i z łatwością rozczesuje oraz długo zostają świeże co skraca częstość mycia o dwa dni. Łupież znika w tempie ekspresowym. Wydajność zależy od intensywności stosowania ale jest bardzo dobrze. Szampon do kupienia w Biedronce marka własna, łudząco przypomina znany droższy szampon przeciwłupieżowy, a działa tak samo jak nie lepiej. Podczas stosowania nie wystąpiły żadne skutki uboczne typu swędzenie skalpu, przyklap włosów itp. Polecam wypróbować.
    • niska cena
    • spełnione obietnice producenta
  • 25 kwietnia 2022 o 23:27
    Opinia
    Jeden z lepszych szamponów jakiego używam od kilku lat. Pozbyłam się łupieżu, idealnie nawilża niestety producent zmienił skład i o kremowej konsystencji można zapomnieć. Jeszcze miesiąc temu szampon nie spływa ł z dłoni, był fantastyczny. Obecnie przypomina mydło w płynie, podobnie się pieni. Dodatkowo producent zostawił state opakowanie i wielkość natomiast zmieniona jest pojemność z 400 ml na 380ml. Trochę się zawiodłam
    Zalety:
    • Konsystencją, cena, 2w1 szampon + odżywka, wydajny, ładnie się pieni, włosy bez łupieżu
    Wady:
    • Zmiana składu, wyglądu i konsystencji szamponu. Poprzednio był kremowy, teraz jest perłowo przezroczysty- przypomina mydło. Zmniejszona pojemność przy zachowaniu szaty graficznej i wielkości butelki
  • 16 marca 2021 o 12:45
    Podoba mi się
    Szampon poznałam z polecenia w momencie kiedy na mojej głowie pojawił się łupież spowodowany innym szamponem. "Kup ten szampon przeciwłupieżowy z Biedronki" Stety albo niestety pomyliłam się , bo przez przypadek kupiłam inny, zupełnie innej marki, który również jest dostępny w tym sklepie. Opakowania są niemal identyczne. Tak samo ten jak i tamten przypadł mi do gustu. Wydają mi się bardzo podobne jeśli chodzi o działanie, opakowanie czy konsystencję. Tutaj konsystencja jest dość gęsta, ale po kontakcie z wodą jest idealna i dobrze się rozprowadza, a później obficie pieni. Dobrze domywa skórę głowy z nadmiaru sebum. Opakowanie jest sporych rozmiarów, a niewielka ilość wystarczy do spienienia skóry głowy, więc zużycie nie jest wielkie.
  • 31 grudnia 2020 o 19:41
    Najlepszy!!!
    Jest to z pewnością mój ulubiony szampon do włosów. Pomógł mi z nadmiernym łupieżem i od teraz nie mam z tym problemów. Dobrze się pieni, a włoski sa przez dlugi czas świeże. Są zdecydowanie grubsze i zdrowsze. Ma ładny zapach. Opakowanie jest duze i pojemne. Cen jest niska więc na pewno sie opłaca
    Zalety:
    • odświeżenie
    • pozbycie sie łupieżu
    • nadaje objętości
    Patapat
    21 kwietnia 2020 o 20:20
    Od czasu do czasu
    Mam tendencje do łupieżu od czasu do czasu, szczególnie jak sobie zaaplikuję suchy szampon czy zbyt dużo lakieru do włosów. Ten szampon służy mi właśnie wtedy - wystarczy jeden albo dwa użycia i problem znika. Konsystencja jest mleczna, szampon dobrze się pieni i rozprowadza. Kolor ma lekko zielony, a zapach orzeźwiający, choć nieco chemiczny. Jak na szampon przeciwłupieżowy, włosy są po nim całkiem ok, nie ma uczucia tępej sztywności. Absolutnie jednak nie używam go codziennie i raczej nikomu bym tego nie polecała. To mocny rypacz, raczej do zadań specjalnych.
    Zalety:
    • Faktycznie działa przeciwłupieżowo i jest w stanie zlikwidować problem po 1 czy 2 użyciach
    • Skóra głowy mniej swędzi
    Wady:
    • Nie nadaje się w mojej opinii do codziennego stosowania