Szampony do włosów

Head & Shoulders Smooth & Silky, 2in1 Shampoo Szampon przeciwłupieżowy z odżywką 2 w 1

Head&Shoulders Smooth&Silky
Head&Shoulders szampon do włosów Smooth & Silky 2w1

Nasi użytkownicy zostawili 44 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 21 lutego 2024 o 20:41
    Jestem mu wierna od lat
    Bardzo polecam ten szampon. Dzięki niemu nie mam wcale łupieżu i to już od pierwszego użycia. Stosuję naprzemiennie z innym szamponem i jest super. Szampon jest bardzo wydajny i przede wszystkim skuteczny. Cenowo ładnie to wygląda. Dodatkowo dużym plusem jest dla mnie to, że jest to szampon plus odżywka, czyli ma działanie nie tylko myjące i przeciwłupieżowe, ale też pielęgnujące. Moje włosy są po nim ładne i miękkie, fajnie się układają. Konsystencja szamponu nie jest zbyt lejąca, łatwo się nakłada, dobrze się pieni, oczyszcza dobrze włosy. Zapach jest ok, typowo szamponowy. Polecam!
    Zalety:
    • zwalcza łupież (już od pierwszego użycia)
    • pielęgnuje (2w1)
    • włosy dobrze się po nim układają
    Xerda
    30 lipca 2023 o 12:50
    Jak dla mnie świetny!
    Wiele słyszy się nie przyjemnych opinni O marce head and shoulders, jednakże ten szampon był pozytywnym zaskoczeniem! Użyłam go wieczorem i na następny dzień włosy miały efekt "tafli" były "sypkie" oraz naprawdę mięciutkie! Oczywiście, trzeba pamiętać że skóra głowy u każdego będzie reagować inaczej na dany produkt, ale myślę że ten szampon jest godny polecenia! A i bym zapomniała, zapach jest nieziemski! Trzyma się około 24 godzin i pachnie bosko!
    Zalety:
    • Efekt tafli
    • Efekt sypkosci
    • Nawilżenie
    • Miękkość włosów po użyciu
    • Brak łupieżu!
    Wady:
    • Cena. Jeden z droższych szamponów, a kiedyś był jednym z najtańszych.
  • 6 kwietnia 2023 o 21:22
    Najlepszy od marki
    Mimo, że nie uważam ten szampon za cud natury to łupież usuwa tak jak obiecuje producent. Jest przyjemna dość gęsta konsystencja, przyjemny świeży zapach cena jak najbardziej adekwatna do opakowania. Natomiast nie ma co przyzwyczajać skóry, używanie takiego szamponu wystarczy raz/ dwa razy na tydzień. Oczywiście jeśli łupież występuje bądź są jego nawroty. Przy częstszym myciu może wysuszyć włosy.
    • Konsystencja
    Wady:
    • Zbyt wysuszający włosy
  • 2 marca 2023 o 22:28
    Myje i nawet pielęgnuje włosy, jednak nie usuwa w pełni skutecznie łupieżu.
    Do szamponów Head & Shoulders wracam co jakiś czas, gdy na mojej skórze głowy zagości nieproszony intruz w postaci łupieżu. Do tej pory z uporem maniaka w takiej sytuacji kupowałam szampon o woni jabłuszka, która to sprawia, że nabieram energii do działania - zapach jest po prostu przecudny i utrzymuje się na włosach naprawdę długo! Miałam nadzieję, iż identycznie będzie i w przypadku, gdy sięgnę po tę dla mnie nowość tejże marki. Zaspoileruję jednak, iż niestety mam wrażenie, że ta wersja jest gorsza od poprzednika, którego stosowałam. Dlaczego? O tym poniżej. Szampon Smooth & Silky 2in1 kupiłam w drogerii Rossmann za kwotę niespełna 20 złotych (łupież mnie irytował, nie było czasu czekać na promocję :D). Nie jest to cena najniższa, ale w mojej opinii do zaakceptowania. Produkt zamknięty jest w solidnie wykonanej butli z zamknięciem na zatrzask, z której bez problemu dozuje się zawartość. Co prawda nie mamy możliwości monitorowania ilości pozostałej w środku, gdyż materiał nie jest w żadnym stopniu przezroczysty, ale nie będę tego uznawać za jakąś ogromną wadę. Sama zawartość ma zaś kremową konsystencję śmietankowego koloru, która po połączeniu z mokrymi włosami bardzo intensywnie się pieni. Niezwykle przyjemny jest również zapach i aż ubolewam, że nie pozostawał ze mną na tak długo, jak to miało miejsce w przypadku jabłkowej wersji. Co zaś do efektów, do tej pory zużyłam całą jedną butlę szamponu i niestety nie pozbyłam się łupieżu. Fakt, jest go mniej, ale wciąż jest :( Co zaś do wpływu na kondycję włosów i ich oczyszczenie: tutaj jest w porządku. Moja czupryna po myciu była oczyszczona , a włosy miękkie i błyszczące nawet bez zastosowania odżywki (niby tutaj jest jej dodatek i w sumie to nawet czuć). Co istotne, szampon nie poplątał moich pasm, jak to nieraz bywa - rozczesywały się one łatwo i szybko. Miałam jednak wrażenie, że po tym specyfiku moje włosy wymagały szybszego umycia niż standardowo, gdyż po 2 dobach już były widocznie tłustawe i oklapnięte u nasady, podczas gdy normalnie owszem, wymagają umycia, ale nie wyglądają aż tak źle. Coś jeszcze o składzie. Niestety mamy tutaj dwa mocne detergenty, więc jest to konkretny rypacz. Aż dziwo, że nie wysusza włosów, a wręcz przeciwnie. Choć pewnie to zasługa tych nielicznych składników pielęgnacyjnych, jakie znajdują się w jego formule, np. nawilżającej gliceryny, Prawda jest jednak taka, że INCI jest długie, ale substancji aktywnych mamy tutaj tyle, co kot napłakał. Skład jest zdecydowanie słabym punktem tegoż kosmetyku. Podsumowując: niestety szampon ten mnie rozczarował, gdyż nie usuwa łupieżu, a co najwyżej zmniejsza jego ilość. Poza tym włosy szybciej się po nim przetłuszczają i ma nie najlepszy skład. Jednak trzeba przyznać, że moje włosy przez pierwsze 1,5 doby od umycia wyglądały naprawdę ładnie (wręcz tak, jakbym użyła odżywki), poza tym specyfik ten bardzo przyjemnie się stosuje ze względu na zapach i konsystencję. Jest też wydajny i łatwo dostępny. Ode mnie ocena 3 gwiazdki.
    Zalety:
    • piękny zapach
    • dobrze się pieni
    • nie przelewa się przez ręce dzięki całkiem gęstej, kremowej konsystencji
    • dobrze myje
    • zmniejsza łupież
    • pielęgnuje włosy, dodając im nawilżenia, miękkości, wygładzenia
    • wydajny
    • ukryty w poręcznym opakowaniu
    • dostępny ć stacjonarnie zarówno w drogeriach, jak i choćby w marketach
    Wady:
    • nie usuwa łupieżu w pełni mimo regularnego stosowania
    • przyspiesza przetłuszczanie włosów
    • nie najlepszy skład
  • 15 lutego 2023 o 14:07
    Trochę delikatniejszy niż najstarsze wersje
    Szampony head&shoulders są u mnie w domu od zawsze. Te pierwsze, najstarsze wersje są według mnie dość mocnymi szamponami, chociaż oczyszczają perfekcyjnie. Jakiś czas temu wyszły wersje bardziej "kobiece", w tym właśnie ta. Oczywiście pojawienie się go w moim domu było tylko kwestią czasu bo tata nie używa innych firm jeżeli o szampony chodzi. Standardowo, od czasu do czasu podbieram go też ja, aby domyć wszystkie odżywki, olejki itp. Ta wersja bardzo mnie ciekawiła, właśnie dlatego że jest reklamowany jako bardziej ochronny, skierowany również dla kobiet. Konsystencja nie różni się od innych wersji, co dla mnie jest na plus. Nie rozlewa się, super się pieni, dzięki czemu mam poczucie że skóra głowy jest dobrze oczyszczona. Zapach przyjemny, wyczuwalny na włosach, co nie zawsze jest do osiągnięcia z innymi markami. Już przy zmywaniu czuć różnicę pomiędzy podstawowymi wersjami head&shoulders. Kosmyki są mniej wysuszone Jednocześnie poziom czystości utrzymuje się na podobnym stopniu jak w wersji jabłkowej czy miętowej. Ja zawsze nakładam odżywkę, więc nie wiem jak zachowują się kosmyki bez tego etapu pielęgnacji. Po wysuszeniu są idealnie czyste, sypkie, nie puszą się. Fryzura wygląda na zadbaną. Z biegiem lat przekonałam się w końcu do szamponów tej firmy, właśnie dzięki nowej odsłonie. Wykorzystałam już nie jedną butelkę i pewnie na tym się nie skończy bo czasem potrzebuję takiego oczyszczenia.
    Zalety:
    • Dobrze oczyszcza skórę głowy
    • Domywa wszystkie resztki kosmetyków
    • Dostępność
    • Konsystencja