Szampony do włosów

Head & Shoulders Supreme Moisture, Shampoo with Argan Oil Nawilżający szampon przeciwłupieżowy z olejkiem arganowym

Nasi użytkownicy zostawili 43 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 9 stycznia 2025 o 23:15
    Lepsza wersja head&shoulders
    Łupieżu na głowie nie mam, jednak używam profilaktycznie. Lubię ten szampon, ponieważ klasyczna wersja zbyt podrażnia moją skórę głowy, która jest dość wrażliwa. Podoba mi się działanie pielęgnujące szamponu i czuje różnice, gdy go używam na włosach i skórze głowy. Nie wrócę już do klasycznej wersji. Ta jest idealna.
  • 1 maja 2021 o 22:40
    Otrzymuje dyplom ukończenia łupieżu
    Jakieś 3-4 miesiące temu borykałam się z problemem suchego łupieżu. Sypiące się z różnym nasileniem białe płatki, szczególnie na linii włosów, swędząca i ściągnięta skóra głowy do tego suche, matowe włosy. Zanim wybrałam się do apteki postanowiłam dać ostatnią szansę produktom z drogerii. Obietnice producenta brzmiały jak spełnienie marzeń: redukcja łupieżu i nawilżenie głowy - nic więcej mi nie trzeba było do szczęścia. Dzisiaj moja skóra głowy dziękuje mi za tą decyzję :-)
    Zalety:
    • Szampon rewelacyjnie nawilża skórę głowy, przynosi ukojenie od pierwszego użycia. Już po pierwszym myciu zniknął problem swędzenia, niesamowita ulga. Włosy przy tym były dobrze oczyszczone i odbite u nasady. Poprawę w kwestii łupieżu zauważyłam już po 3 myciu, a po 6 skóra głowy uspokoiła się i pożegnałam na dobre irytujące białe płatki. Pierwszą butelkę zużyłam całą ciągiem, co mycie. Teraz prewencyjnie wracam do niego co 3 mycie.
    • Co najważniejsze nie skrócił świeżości włosów - myłam je z taką samą regularnością co wcześniej.
    • A teraz co nieco o włosach: po szamponie są dociążone, nie plączą się, nie elektryzują. Jakaś lekka odżywka i zamykam pielęgnację, żeby nie przedobrzyć.
    • Bardzo ładny, nieco kosmetyczny, trochę kwiatowy? zapach. Nie drażniący.
    • Konsystencja. Myślałam, że będzie gorzej bo szampon jest bardzo gęsty a butelka mniejsza niż standardowego head&shoulders. Po paru razach nauczyłam się wreszcie, że wystarczy ilość wielkości ziarnka fasoli, rozmydlam ją w dłoniach a i tak spienia się jak szalona i dociera do każdego zakamarka na głowie. Starcza na sporo użyć.
    • Dizajn klasyczny dla marki wzbogacony o nową grafikę niebieskich listków. Mógłby być nawet surową plastikową butelką, zawartość się i tak w tym wypadku wybroni.
    • Standardowa cena (aktualnie) to 15,99 zł. Myślę, że akceptowalna dla każdej z nas.
  • 12 kwietnia 2021 o 11:30
    Pozytywne zaskoczenie :)
    Head&Shoulders często uczestniczył w mojej pielęgnacji - profilaktycznie korzystam z szamponów przeciwłupieżowych. Ta edycja z olejkiem arganowym pozytywnie mnie zaskoczyła. Zapach jest bardzo przyjemny, intensywny a konsystencja perlista, przyjemnie rozprowadza się po włosach. Po umyciu włosy są odświeżone, dobrze się układają, nie plączą się i mają ładny połysk. Minusem jest nieco mniejsze opakowanie oraz stosunkowo wyższa cena w porównaniu do innych szamponów marki Head&Shoulders, ale na promocji można dorwać korzystne oferty. To jedyny szampon z tej serii, to którego wracam. Olejek arganowy zawsze sprawdza się na moich włosach i wracam do takich szamponów.
    Zalety:
    • włosy łatwo się rozczesuje
    • efekt po umyciu
  • 12 kwietnia 2021 o 11:24
    Szampon przeszedł moje oczekiwania!
    Od kilku miesięcy poszukiwałam szamponu, który poradzi sobie z moimi gęstymi włosami. Chciałabym żeby przestały mocno się przetłuszczać i przede wszystkim wyglądało na odświeżone przez dłuższy czas. Szukałam długo, aż przez przypadek trafiłam na ten w promocji ! Jak to kobieta szukająca okazji promocyjnych, wzięłam! Po pierwszym myciu już poczułam że nie jest to zwykły, tani szampon. Działa cuda! Jego receptura sprawia, że włosy są długo świeże i sypkie w dotyku. Polecam każdemu z problemami przetłuszczania się włosów.
    Zalety:
    • konsystencja, zapach, efekt odświeżenia włosów,
    Monsi88
    23 marca 2021 o 14:15
    Ten produkt bardzo mnie rozczarował.
    Używam szamponów head and shoulders, ze względu na nawracający problem z łupieżem. Kupiłam ten produkt. Niestety nie dość ze zachwycił swoimi właściwościami a olejek arganowy nie wpłynął pozytywnie na włosy to dostałam jakiegoś uczulenia. Zrobiły mi się rany przy linii włosów, miałam jeszcze większy łupież. Włosy jeszcze bardziej mi się przetłuszczały. Myślałam, ze to z innego powodu ale odstawienie tego szamponu spowodowało, ze problem zniknął.
    Wady:
    • Uczula!